Vacante in statiuni linistite pe litoralul Bulgaresc. Unde te cazezi daca vrei sa ai parte de relaxare si odihna

Vecinii bulgari stau foarte bine la capitolul cazare all inclusive pe litoral, iar turistii care vor sa-si petreaca vacanta intr-un loc ferit de agitatie si freamat au, de asemenea, o multime de alternative, caci litoralul bulgaresc nu se mandreste numai cu statiunile sale animate. 

Atat in zona de nord, aproape de granita cu Romania, cat si in zona de sud, litoralul bulgaresc gazduieste o serie de statiuni linistite care se disting prin resorturile mari si primitoare, foarte potrivite celor care pun relaxarea pe primul loc in concediu. 

Trebuie sa stii ca o parte dintre aceste localitati si statiuni includ resorturile chiar pe teritoriul lor, in timp ce altele au unele dintre cele mai interesante hoteluri localizate in imediata vecinatate a acestora, fiind proiectate de asa maniera cat sa asigure toate conditiile unei vacante reusite.

Statiuni linistite care includ resorturi potrivite pentru vacantele relaxante

Vorbim asadar in aceasta sectiune despre statiunile de pe litoralul bulgaresc care se disting printr-o atmosfera calma si care au incluse in aria de desfasurare o serie de resorturi recomandate celor care cauta liniste. 

Constantin si Elena, statiunea relaxanta din apropiere de Nisipurile de Aur, este cea mai veche statiune din Bulgaria si localizata intr-un parc natural. Locul este cunoscut pentru izvoarele sale termale, motiv pentru care vei gasi in majoritatea resorturilor de aici si centre SPA, unde poti sa faci o gama variata de tratamente balneo. 

In Constantin si Elena exista hoteluri de 3,4 si 5 stele, multe dintre ele localizate foarte aproape de plaja. Dintre acestea, iti pot face cu ochiul ofertele de la Hotel Astor Garden, Hotel Azalia, Hotel Estreya Residence, Hotel Estreya Palace sau Hotel Aqua Azur, alaturi de multe alte variante. Le poti vedea pe toate aici

Plaja din statiunea Constantin si Elena nu este foarte lata, insa masoara aproximativ 3,5 kilometri lungime si este inconjurata de vegetatie, fiind impartita pe mai multe sectiuni. 

Constantin si Elena se afla la doar 8,5 kilometri de Nisipurile de Aur, la 9 kilometri de Varna si la o distanta de 275 de Bucuresti. 

Hotel Astor Garden Constantin si Elena
Hotel Astor Garden Constantin si Elena

Obzor este una dintre statiunile care a cunoscut o extindere masiva in ultima perioada, motiv pentru care a inclus in aria sa resorturile din imprejurimi. Plaja din Obzor este una dintre cele mai mari de pe intreg litoralul bulgaresc, cu o lungime de aproape 8 kilometri si cu o latime de pana la 100 de metri in anumite zone. 

Obzor se afla la o distanta de 301 kilometri de Bucuresti daca alegi traseul pe la Ruse si la aproximativ 60 de kilometri de Varna. 

Hotel HVD Reina Del Mar Obzor
Hotel HVD Reina Del Mar Obzor

Daca esti interesat de o vacanta pe litoral in Bulgaria, insa nu te-ai decis inca asupra locului, poti sa arunci un ochi pe toate ofertele de cazare litoral Bulgaria pe care ti le-am pregatit.

Elenite, o statiune bulgareasca unde vei gasi servicii poate nu la fel de bune precum in cele doua statiuni prezentate mai sus, insa care include, la randu-i, o serie de resorturi potrivite concediilor relaxante sau petrecute alaturi de familie, se afla la doar 9 kilometri de Sunny Beach si gazduieste pe teritoriul sau un complex de 5 hoteluri si o zona de sat de vacanta. 

Elenite se distinge de restul statiunilor din Bulgaria prin faptul ca este singura care este orientata complet catre sud, aspect ce permite turistilor de aici sa se bucure de mai mult soare pe parcursului unei zile. 

In ceea ce priveste optiunile de cazare, cel mai pretentios hotel din Elenite este Hotel Royal Castle de 5 stele, caruia i se alatura Hotel Royal Park si Hotel Royal Bay de 4 stele si alte doua hoteluri de 3 stele plus vilele de vacante distribuite in stil mozaic pe colinele statiunii. 

Si aici vei gasi o plaja cu nisip fin si o apa linistita, insa nu la fel de buna precum in Duni. 

Hotel Royal Park Elenite
Hotel Royal Park Elenite

Duni este formata dintr-un complex de 4 hoteluri si o zona de sat de vacanta, toate sub egida Duni Royal Resort, cu circuit inchis. Acest lucru presupune ca numai turistii cazati intr-unul dintre aceste spatii de cazare au acces in resort. Statiunea Duni isi bucura vizitatorii cu o plaja de aproximativ 4.5 kilometri lungime si cu o latime de pana la 100 de metri, fiind pozitionata intr-un golf ferit, cu intrare lina in apa.  

Ca si optiuni de cazare, in Duni exista hotelurile Belleville, Marina Royal Palace, Marina Beach si Pelican, alaturi de zona Holiday Village, iar turistii au acces inclusiv la un waterpark. 

Duni se afla la 37 de kilometri sud de Burgas si la o distanta de 352 de kilometri de Bucuresti, daca vii pe la Ruse.

Hotel Marina Royal Palace Duni
Hotel Marina Royal Palace Duni

Statiuni linistite care au resorturi destinate relaxarii in imediata vecinatate 

In cadrul acestei categorii se vor distinge mai multe statiuni de pe litoralul bulgaresc potrivite pentru concediile relaxante care au resorturi asezate relativ aproape de centrele turistice, oferind astfel posibilitatea oaspetilor de a se caza intr-un loc ferit de agitatie si totodata oportunitatea de a iesi din resort pentru a lua masa sau pentru a vizita obiectivele din centrul acestor statiuni. 

Kavarna este o statiune de dimensiuni reduse, asezata intr-un golf, si pe langa cele cateva hoteluri localizate central, are si o serie de resorturi foarte apreciate in imediata vecinatate. Thracian Cliffs Golf & Beach Resort de 5 stele este una dintre cele mai interesante optiuni de cazare in aceasta zona (intre Kavarna si Topola), un resort conceput special pentru iubitorii de golf, insa potrivit totodata si turistilor care cauta un loc in care sa se poata relaxa.  

Kavarna este la 309 kilometri distanta de Bucuresti si la doar 47 de kilometri de Vama Veche, fiind una dintre statiunile linistite cele mai apropiate de granita cu Romania. 

Thracian Cliffs Golf&Beach Resort
Thracian Cliffs Golf&Beach Resort

Balcic este o destinatie extrem de populara pe litoralul din Bulgaria si primeste an de an zeci de mii de turisti care viziteaza atractiile de aici. Cu toate acestea, in apropierea statiunii ai si alternative de cazare in locuri foarte aerisite si potrivite pentru un concediu linistit. 

Intre Kavarna si Balcic vei gasi Hotel Topola Skies Resort Aquapark, asezat pe o faleza inalta si cu o panorama superba si tot in aceasta zona poti sa te cazezi si la Complexul White Lagoon, intr-una dintre cele 3 cladiri de aici. 

Un alt plus al cazarii langa Balcic este si faptul ca poti vizita oricand centrul statiunii mult mai usor, alaturi de Castelul Reginei Maria, Gradina Botanica si alte obiective din zona. 

Balcic este la o distanta de 65 de kilometri de Vama Veche si la 310 kilometri de la Bucuresti, cu traseu pe la Ruse.

Hotel Topola Skies Resort Aquapark
Hotel Topola Skies Resort Aquapark

Kranevo poate fi comparat cu un mic sat de vacanta, gratie dimensiunilor sale mici si se afla foarte aproape de statiunea Albena, la doar 4 kilometri distanta. 

Kranevo este asezata intr-o zona retrasa si se bucura de o plaja generoasa, bine organizata, lata, cu nisip fin si cu intrare lina in apa. Este totodata si o locatie potrivita pentru cazarea celor care vor sa stea deoparte de freamatul Albenei si al Nisipurilor de Aur, fiind asezata intre cele doua statiuni. 

Ca si optiuni de cazare in Kranevo, iti recomandam sa arunci o privire pe ofertele de la Hotel Effect Algara Beach sau Therma ECO Village, alaturi de alte oferte interesante pe care ti le-am pregatit aici. 

Kranevo se afla la 84 de kilometri de Vama Veche si la doar 260 de kilometri distanta de Bucuresti daca traversezi cu bacul pe la Silistra.

Hotel Effect Algara Beach Kranevo
Hotel Effect Algara Beach Kranevo

Nessebar este una dintre principalele atractii ale litoralului bulgaresc, insa faptul ca este atat de intens vizitat de catre turisti in zona orasului vechi nu inseamna ca doritorii nu se pot caza in cele mai relaxante conditii, in vecinatatea acestuia. 

Daca te numeri printre cei care cauta un loc de cazare intr-un mediu relaxant, vei gasi aceste optiuni si in apropiere de Nessebar, iar incantarea poate fi cu atat mai mare cu cat poti iesi seara sau oricand doresti,  sa iei o cina romantica in oras sau sa vizitezi atractiile de aici. 

La doar 2 kilometri de centrul statiunii Nessebar gasesti complexul Sol Nessebar Resort, format din 3 hoteluri Sol Nessebar Palace, Sol Nessebar Bay si Sol Nessebar Mare, toate cu o gama larga de facilitati si servicii, alaturi de un aquapark. Ti-am pregatit si alte oferte si promotii pentru cazarea din zona statiunii Nessebar.

Nessebar se afla la un drum de aproximativ 5 ore de Bucuresti daca intri in Bulgaria pe la Ruse si la 35 de kilometri distanta de orasul Burgas. 

Hotel Sol Nessebar Mare
Hotel Sol Nessebar Mare

Pomorie se afla intre orasele Nessebar si Burgas si gazduieste in imprejurimi o serie de hoteluri cel putin interesante pentru turistii dornici de relaxare. 

Hotelurile de 5 stele Sunset Resort Pomorie si Grand Hotel Pomorie pot fi o varianta de cazare pentru tine in zona acestei statiuni, alaturi de Festa Pomorie Resort si  Hotel Festa Via Pontica, de 4 stele. (vezi toate optiunile de cazare in Pomorie)

Distanta Bucuresti Pomorie este de 330 de kilometri daca vii pe la Ruse, iar de la Pomorie si pana la Burgas ai de parcurs doar 18,5 kilometri. 

Hotel Sunset Resort Pomorie
Hotel Sunset Resort Pomorie

Sozopol se bucura la randul sau de popularitate in sfera turistica, insa gazduieste, de asemenea, o serie de resorturi in vecinatate care te-ar putea interesa. 

Spre exemplu, la doar 2 km de partea veche a asezarii Sozopol, gazesti Complexul Laguna Beach Resort Spa, intr-o zona pitoreasca si inconjurata de vegetatie. Santa Marina Holiday Village este un alt complex inconjurat de verdeata, la o distanta similara de orasul vechi Sozopol, iar aici gasesti nu mai putin de 4 piscine in aer liber, facilitati sportive, restaurante, baruri – practic, tot ce ai nevoie pentru un concediu relaxant. Ti-am pregatit unele dintre cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din zona Sozopol

Sozopol se afla la 350 de kilometri de Bucuresti, fiind una dintre statiunile bulgaresti ceva mai indepartate de granita cu Romania si la 33 de kilometri de Burgas. 

Hotel Laguna Beach Resort Sozopol
Hotel Laguna Beach Resort Sozopol

In concluzie, pe langa statiunile foarte cunoscute si active pe care le gazduieste, litoralul bulgaresc include si o serie de statiuni foarte potrivite pentru concediile in familie sau pentru turistii care au ca prioritate in vacanta sa se odihneasca si sa se deconecteze de la agitatie si aglomeratie.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?