Vacante pe litoralul din Bulgaria, aproape de Romania. Care sunt statiunile apropiate de casa unde-ti poti petrece concediul

albena bulgaria

Litoralul bulgaresc are printre principalele atuuri si faptul ca este invecinat cu Romania, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care este atat de vizitat de catre turistii romani in fiecare an. (vezi motivele pentru care romanii aleg litoralul bulgaresc)

Pe coasta Marii Negre din Bulgaria se poate ajunge usor din diferite zone ale Romaniei, atat dinspre litoralul romanesc, cat si cu intrare in Bulgaria pe la Ruse, Silistra sau Kardam, iar cele mai apropiate statiuni bulgaresti de Romania sunt cele din zona de nord. 

Litoralul vecinilor este foarte ofertant la capitolul cazare, cu accent deosebit pus pe cazare all inclusive Bulgaria, iar functie de tipul de vacanta pe care ti-o doresti (relaxanta sau, din contra, mai animata), te poti orienta catre una dintre statiunile apropiate de casa, prezentate in cele ce urmeaza.

Statiuni cunoscute de pe litoralul bulgaresc, aproape de casa

Albena este una dintre destinatiile de vacanta de pe litoralul bulgaresc preferate de catre familiile cu copii mici, dar si de catre seniori, tocmai pentru ca gazduieste o serie de resorturi dedicate acestora. Albena are peste 6 kilometri de plaja cu nisip fin si detine totodata si certificare Blue Flag. 

Hotelurile din Albena coboara in trepte catre plaja, iar in prima linie vei gasi hoteluri de 5 si de 4 stele, toate cu regim de cazare all inclusive. Exista in Albena hoteluri localizate in zona rezervatiei Baltata, dintre care iti recomandam sa arunci o privire pe ofertele de la Hotel Gergana sau de la Hotel Boryana, dar si hoteluri localizate in zona nordica sau centrala. De aici, poti consulta promotiile de la Hotel Kaliakra Beach, hotelurile Laguna Garden sau Laguna Beach, alaturi de multe altele. 

statiunea albena

Dacă te-am inspirat suficient, acceseaza lista noastra cu hoteluri in Albena pentru a gasi varianta care ti se potriveste pentru urmatoarea vacanta.

Albena este la 299 de kilometri de Bucuresti daca intri in Bulgaria pe la Ruse si la 82 de kilometri distanta de Vama Veche, ceea ce o face sa fie si cea mai apropiata statiune din Bulgaria de Romania, daca ne raportam la acele statiuni mari si cunoscute.

Nisipurile de Aur este cea mai mare statiune din nordul litoralului bulgaresc si este potrivita atat familiilor cu copii, cat si cuplurilor care vor sa se distreze. Nisipurile de Aur este, fara doar si poate, una dintre cele mai populare statiuni de pe intreg litoralul din Bulgaria, iar variantele de cazare de aici sunt multiple. 

Plaja din aceasta statiune este, la randu-i, premiata “Blue Flag” si are o lungime de aproximativ 4 kilometri, cu o latime de 100 de metri in anumite zone. 

Daca te afli in cautarea unui hotel potrivit pentru vacanta in familie, iti recomandam sa consulti oferta de la Hotel Grifid Bolero sau oferta de la Hotel Melia Grand Hermitage (unul dintre cele mai mari hoteluri de 5 stele din aceasta statiune), iar daca simti nevoia sa studiezi mai multe variante, consulta lista cu ofertele de cazare in Nisipurile de Aur.

Daca vrei sa ajungi in Nisipurile de Aur cu plecare din Bucuresti, vei avea de parcurs 268 de kilometri pe traseul cel mai scurt (pe la Ruse), iar daca vii din zona litoralului romanesc, de la Vama Veche si pana la Nisipurile de Aur ai in jur de 90 de kilometri de parcurs. 

Balcic este una dintre cele mai cunoscute locatii de pe litoralul bulgaresc si desi exista cateva hoteluri asezate central in statiune, aceasta zona este renumita in mod special pentru resorturile din imediata vecinatate, ceea ce o proiecteaza in sfera statiunilor cu zone linistite de cazare. 

Printre resorturile in care te poti caza aproape de Balcic se numara Hotel Topola Skies Resort Aquapark, cu o vedere superba asupra marii, sau Complexul White Lagoon, unul dintre cele mai bune hoteluri din nordul litoralului din punct de vedere al raportului calitate/pret. Poti consulta si alte optiuni de cazare accesand aceasta pagina cu oferte in Balcic

Daca decizi sa te cazezi langa Balcic, vei putea vizita mult mai usor si obiectivele turistice de aici, respectiv Castelul Reginei Maria sau portul, faleza si cele cateva muzee. 

Balcic se afla la doar 65 de kilometri de Vama Veche, iar daca vii de la Bucuresti, vei avea de mers 310 kilometri cu intrare la vecinii bulgari pe la Ruse. 

balcic castel

Statiuni mai putin celebre de pe litoralul bulgaresc, in apropierea granitei cu Romania

Locuri foarte frumoase de pe litoralul bulgaresc si la o distanta extrem de tentanta de granita cu Romania sunt si localitatile Durankulak, Krapets, Ezerets sau Sabla unde plajele mai putin calcate de turisti si in mare parte neamenajate reprezinta o adevarata atractie pentru iubitorii de natura si turistii dornici de relaxare. 

Plaja de la Krapets este una dintre cele mai cautate plaje de acest gen, pentru frumusetea sa aparte si pentru atmosfera asemanatoare cu “Vama Veche de alta data”, asa cum o descriu multi dintre cei care viziteaza acest loc. Cu toate acestea, principale optiuni de cazare in aceste locuri raman camping-urile. 

Poti citi in acest articol mai multe informatii despre Plaje din Bulgaria, aproape de Romania. Krapets si Bolata in topul plajelor aproape de Vama Veche

Kavarna este una dintre statiunile mici de pe litoralul din Bulgaria, pozitionata intr-un golfulet si destul de slab animata pe parcursul sezonului cald. Cu toate acestea, Kavarna are in imprejurimi unele dintre cele mai apreciate resorturi din zona, precum Thracian Cliffs Golf & Beach Resort, potrivit pentru un sejur de relaxare intr-un spatiu cu adevarat aparte. Vei gasi aici doua zone separate de cazare: Marina Village si Hillside Village. 

Tot in zona Kavarna se mai remarca si Hotel Royal Grand & SPA, deschis din 2018, cu piscina cu apa minerala incalzita si numeroase alte facilitati pentru un sejur de succes. 

De la Bucuresti si pana la Kavarna sunt 309 de kilometri, iar din Vama Veche si pana aici ai de parcurs mai putin de 50 de kilometri, ceea ce face din Kavarna o destinatie buna pentru cei care vor sa fie aproape de casa si sa petreaca un concediu relaxant.  

Kranevo este foarte aproape de Albena si are dimensiuni mult mai reduse, fiind localizat intr-o zona retrasa, asadar potrivita familiilor cu copii sau turistilor care cauta liniste. 

Kranevo poate fi un punct de plecare catre Rezervatia Naturala Baltata, in cazul in care iti plac drumetiile in natura, iar Nisipurile de Aur si Albena se afla la distante rezonabile de Kranevo, in cazul in care simti ca ai nevoie de ceva mai multa animatie. 

Se disting cateva hoteluri bune in Kranevo, dintre care  Hotel Veramar Beach, sau Hotel Effect Algara Beach, renovat in 2019, unde vei gasi toate conditiile de care ai nevoie pentru o vacanta reusita. 

Kranevo se afla la 83 de kilometri de granita cu Romania, asadar vei merge pana aici aproximativ o ora si un sfert dupa ce treci de Vama Veche, iar daca vii direct de la Bucuresti, vei avea de parcurs doar 296 de kilometri, cu iesire pe la Giurgiu – Ruse. 

Constantin si Elena, o alta statiune mai putin familiara din Bulgaria, insa extrem de potrivita pentru cei care doresc sa stea cazati departe de agitatie, este apreciata si pentru izvoarele sale termale si este construita intr-un parc natural. 

Plaja de aici este destul de ingusta, insa are zone cu nisip fin si se intinde pe o lungime de circa 3,5 kilometri. In Constantin si Elena poti alterna zilele de plaja cu tratamentele balneare, caci vei gasi in aproape fiecare hotel un centru SPA. 

Optiunile de cazare de aici sunt foarte bune, iar daca esti interesat sa-ti achizitionezi un sejur in Constantin si Elena, poti arunca o privire si peste oferta de la Hotel Astor Garden, care a fost deschis recent, dar si la Hotel Aqua Azur, localizat la 150 de metri de plaja. Poti studia aici cele mai bune oferte pentru cazare la hoteluri din Constantin si Elena

In Constantin si Elena ajungi in aproximativ 4 ore daca pleci din Bucuresti si intri in Bulgaria pe la Ruse (276 de kilometri in total), iar daca vrei sa vii in aceasta statiune din zona litoralului romanesc, ai de parcurs de la Vama Veche si pana aici aproape 100 de kilometri.  

statiunea constantin si elena

Obzor este o alta statiune linistita de pe litoralul bulgaresc, e drept, putin mai indepartata comparativ cu statiunile prezentate mai sus, insa vorbim de 60 de kilometri in plus parcursi la sud de Varna, asadar de un drum rezonabil. 

Obzor este si locul in care vei gasi o varietate destul de bogata la capitolul cazare, cele mai multe hoteluri de aici fiind de 4 sau 5 stele si de lant, asadar iti recomandam sa consulti oferta hotelurilor din lantul HVD precum Clubhotel Miramar sau Reina Del Mar, dar si promotiile de la Hotel RIU Helios Bay sau Hotel Casablanca.  

Ce este important de stiut despre Obzor este ca are una dintre cele mai mari plaje din toata Bulgaria. Plaja Obzor se intinde pe aproximativ 8 kilometri lungime, iar in unele portiuni atinge latimea de 100 metri (se lateste chiar in dreptul hotelurilor HVD Reina del Mar si HVD Miramar). 

Daca vii de la Bucuresti catre Obzor, vei avea de parcurs 302 kilometri, pe la Giurgiu-Ruse si apoi Razgrad – Provadia – Obzor. Daca vii dinspre Vama Veche, pana la Obzor sunt 167 de kilometri, asadar un drum de aproximativ 2 ore si jumatate. 

Concluzionand, romanii au o multitudine de variante in ceea ce priveste cazarea pe litoralul bulgaresc aproape de granita cu Romania, iar in functie de tipul de vacanta dorit, pot alege intre statiuni mai animate sau locuri mai linistite, fiecare dintre acestea cu suficient de multe optiuni pentru cazare in regim all inclusive si cu toate facilitatile necesare unui concediu placut.

Alte articole care te-ar putea interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?