Kusadasi bazar shopping, centre comerciale si outlet-uri din zona acestei statiuni

Kusadasi este una dintre statiunile preferate ale romanilor in ceea ce priveste vacantele la malul Marii Egee in Turcia si pe langa faptul ca este o destinatie accesibila din punct de vedere al tarifelor practicate, cu activitati multiple pentru fiecare tip de vizitator, mai are si un alt atu: shoppingul. 

Daca planuiesti sa-ti faci un concediu in Kusadasi si vrei sa pleci de aici cu o garderoba noua sau cu suveniruri, trebuie sa stii ca optiunile in ceea ce priveste shopping-ul sunt variate, asadar ai slabe sanse sa nu gasesti ceva de care sa te lipesti.

Shopping in bazarul din Kusadasi. Despre Grand Bazaar si ce poti cumpara de aici

Bazarul din Kusadasi este, fara doar si poate, una dintre atractiile principale ale orasului-statiune si locul in care zeci de mii de turisti aleg anual sa faca shopping in timpul vacantei. Este alcatuit din doua parti: Grand Bazaar si Orient Bazaar. 

Grand Bazaar este al doilea cel mai mare bazar din tara, dupa cel din Istanbul si gazduieste un numar vast de magazine de dimensiuni medii sau mici, multe dintre acestea cu articole din piele, incaltaminte, covoare si alte tesaturi, accesorii, bijuterii, ceasuri si diferite suveniruri. 

Orient Bazaar este varianta de bazar in aer liber, localizat in proximitatea Grand Bazaar, pe stradutele laturalnice ale acestuia. Aici vei intalni mai multe tarabe si o varietate extrem de bogata de articole de imbracaminte, incaltaminte si accesorii (ochelari de soare, palarii, ceasuri, genti). 

In zona de bazar din Kusadasi poti cumpara si obiecte din ceramica, condimente, rahat turcesc, ceai traditional de mere si alte produse locale. 

Bazarul din Kusadasi este asezat central, la aproximativ 5 minute de port, iar pe timp de vara programul de functionare al magazinelor si tarabelor este intre orele 09.00 – 00.00, in fiecare zi a saptamanii. 

Negociatul este o practica foarte des intalnita in bazarurile turcesti, prin urmare te sfatuim sa nu ai retineri in a duce tratative pentru a obtine un pret mai mic. In unele cazuri, e posibil sa obtii o reducere chiar de 50% din pretul comunicat initial. Gasesti mai multe detalii despre arta negociatului in bazar si despre situatiile cu care te vei intalni in sectiunea de mai jos, dedicata sfaturilor utile. 

Majoritatea articolelor de imbracaminte si incaltaminte care sunt vandute in zona de bazar nu sunt autentice, insa daca esti interesat de magazine ale unor branduri internationale te poti orienta catre mall-uri sau outlet-uri, unde insa nu vei putea negocia pretul.  

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Mall-uri si outleturi in Kusadasi si in apropierea statiunii

In Kusadasi vei gasi si cateva centre comerciale, in care exista magazine de brand international, in cazul in care nu esti fan chilipiruri din bazar. 

Scala Nuova Shopping Center este cel mai cunoscut centru de acest fel din Kusadasi, iar de aici poti cumpara articole originale ale unor firme renumite sau te poti relaxa la restaurante cu terasa tip roof-top, cu priveliste catre Pigeon Island si coasta Marii Egee. Cu toate acestea, e important de stiut ca in magazinele de brand preturile nu pot fi negociate, iar preturile din mall sunt, in mod evident, mult mai ridicate decat in bazar. 

Scala Nuova Shopping Center se afla tot in centrul Kusadasi-ului, la doar cateva minute de mers pe jos din Grand Bazaar si in imediata apropiere a portului. Il vei gasi deschis in intervalul orar 08.30 – 23.00. 

Daca te atrag outlet-urile, trebuie sa stii ca la un drum de aproximativ 30 de minute cu masina de centrul Kusadasi-ului (cca 25 km), vei gasi oraselul Soke, care gazduieste o serie de magazine tip outlet ale unor branduri cunoscute. Poti ajunge aici cu masina personala sau cu dolmus-ul (autobuzul local), care insa devine destul de aglomerat in varf de sezon. 

Chiar la intrarea in Soke exista doua outleturi de dimensiuni mai mari, asezate relativ aproape unul de celalalt: Novada Outlet Soke si Vimtas Outlet. Pe langa zona de magazine (Nike, Adidas, Levi’s si multe altele), exista aici si zone cu restaurante, loc de joaca pentru cei mici si o parcare mare.

Trebuie sa stii ca preturile de la outleturi sunt fixe, afisate pe eticheta fiecarui produs, si nu pot fi negociate. 

In directia Bodrum-Didim, la iesirea din Soke, exista alte cateva zone de outleturi, cu preturi destul de bune, insa de o calitate usor inferioara comparativ cu produsele pe care le vei gasi in cele doua outleturi mentionate mai sus. 

Sfaturi utile despre shopping-ul in Kusadasi

Daca te pregatesti pentru o sesiune intensa de shopping in Kusadasi, exista o serie de aspecte de care e bine sa tii cont, tocmai pentru a transforma experienta ta intr-una cat se poate de placuta. 

Spre exemplu, atunci cand vei intra in bazar, asteapta-te sa nu ai parte de prea multa relaxare, pentru ca vanzatorii sunt destul de vocali si de insistenti, insa turcii sunt cunoscuti ca fiind foarte buni negustori, prin urmare acest comportament face parte din cultura lor. 

Vei intalni multi comercianti care te vor intreba de unde esti, care cunosc destul de bine personalitati ale fotbalului romanesc (si se vor lauda cu asta, incercand sa-ti castige simpatia), te vor invita la un ceai de mere si vor incerca sa te provoace la o runda de negocieri. 

Daca ai rabdare si putin talent in arta negociatului, poti obtine preturi cu mult mai scazute decat cele initiale (uneori chiar si la jumatate de pret). Ce e important de retinut este ca trebuie sa dai de inteles ferm ca nu accepti primul pret, iar de acolo va porni discutia catre o reducere substantiala (mai ales daca vrei sa cumperi mai multe articole de la un singur comerciant). Discutia trebuie sa fie una prietenoasa, in care sa acorzi respect vanzatorului si sa nu-i oferi totusi un pret exagerat de mic pentru marfa sa. 

In bazar poti plati numai cu bani cash, de preferat in lire turcesti, chiar daca ti se ofera si varianta de a plati in dolari sau euro (cursul la care se va face conversia nu te va avantaja cel mai probabil). 

Iti recomandam sa nu cumperi obiecte din metale pretioase (aur, argint) sau alte obiecte ce par a fi de valoare, de pe tarabe. Cel mai probabil acestea sunt falsuri, asadar nu vei face o afacere prea buna. Daca esti atras de bijuterii, este indicat sa-ti indrepti atentia catre magazinele mari autorizate, cu vitrine. 

In mall-uri se poate intampla sa intalnesti preturi chiar mai mari decat in Romania, asadar cumparaturile in centrele comerciale sunt indicate doar daca vrei sa-ti achizitionezi articole de la un brand anume, nu si in cazul in care cauti preturi bune. 

P.S: In cazul in care vrei sa explorezi mai mult decat Kusadasi, atat la capitolul shopping, cat si din punct de vedere al potentialului lor turistic general, poti descoperi aici toate orasele si statiunile mari din aceasta zona a Turciei: Statiuni si orase in regiunea Marea Egee din Turcia. Cele mai cunoscute si apreciate zone de vacanta

In concluzie, Kusadasi este locul potrivit pentru tine daca iti place sa cumperi chilipiruri din bazar si mai ales daca-ti place sa negociezi, iar de aici te poti intoarce acasa cu o multime de obiecte achizitionate la preturi avantajoase, daca tii cont de cateva sfaturi simple. Asadar, pregateste-te pentru o sesiune de shopping in toata regula si nu uita sa lasi loc in bagaje si pentru amintirile cu care vei pleca din Kusadasi.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?