Despre Sunny Beach, cea mai animată stațiune de pe coasta Mării Negre din Bulgaria

sunny beach bulgaria
Postat de

Daca te pregatesti pentru o vacanta de neuitat in statiunea Sunny Beach din Bulgaria, trebuie sa stii ca aceasta este cea mai mare si una dintre cele mai intens animate statiuni de pe intreg litoralul bulgaresc.

Aflata in regiunea Burgas a Bulgariei, statiunea Sunny Beach este la o distanta de 327 km de Bucuresti si se numara printre destinatiile ideale pentru vacanta de vara, gratie pozitionarii sale dar si a modului in care s-a dezvoltat pana in prezent.

De la iesirea dinspre orasul Sveti Vlas si pana la intrarea in orasul vechi Nessebar, Sunny Beach se intinde pe aproximativ 8 km de plaja si isi intampina turistii cu o multitudine de servicii, plaje, restaurante cu specific, activitati variate si obiective turistice in imediata vecinatate.

Daca te afli in punctul de a rezerva o vacanta, noi ti-am pregatit mai jos toate detaliile pe care ai vrea sa le cunosti despre aceasta locatie, iar la noi pe site, cele mai bune oferte cazare Sunny Beach, cu o multitudine de hoteluri din care sa poti selecta ce te avantajeaza!

Motive pentru care ar trebui sa alegi vacantele Sunny Beach 

  • Statiunea Sunny Beach Bulgaria este cea mai mare dintre statiunile litoralului bulgaresc si cea mai activa din punct de vedere al activitatilor si facilitatilor
  • Sunny Beach ofera conditii excelente pentru turistii de toate varstele, inclusiv familii cu copii prin resorturile all inclusive renumite
  • Sunny Beach este aproape de Nessebar, una din principalele atractii de pe litoralul bulgaresc
  • la capitolul cazare, poti alege fie zona mai animata a statiunii, fie zonele mai linistite din nord
  • statiunea este in imediata apropiere a orasului Nessebar (4,7 kilometri)
  • portiunile de plaja din Sunny Beach sunt bine organizate, sezlongurile si umbrelele pot fi inchiriate contra cost si vei gasi si zonele de plaja libera.
  • daca te numeri printre amatorii vietii de noapte, poti gasi in Sunny Beach numeroase locuri de distractie.
  • gasesti in zona centrala a statiunii Sunny Beach Bulgaria o multitudine de magazine, terase, baruri, pub-uri si tarabe cu suveniruri.
  • poti practica in Sunny Beach diferite sporturi precum tenis, volei de plaja, echitatie, mini golf, pentru ca statiunea are numeroase terenuri sportive.
  • Zona Sunny Beach e una din cele mai uscate regiuni din Bulgaria; te bucuri de vreme frumoasa pana spre sfarsitul lunii septembrie cu risc foarte mic de ploaie

Statiunea Sunny Beach din Bulgaria se afla la o distanta de 95 de kilometri de Varna si de doar 4,7 kilometri de Nessebar. Amplasarea sa fata de orasul Varna, dar si fata de Burgas (localizat la aproximativ 40 de kilometri departare) faciliteaza totodata accesul turistior care vin cu avionul.

Vei gasi in Sunny Beach aproximativ 8 kilometri de plaja, iar in partea de sud a acesteia sunt zone cu dune de nisip, protejate UNESCO si care includ peste 15 specii de plante rare sau pe cale de disparitie.

Poti consulta aici toate ofertele de cazare in Sunny Beach

Cum poti sa ajungi in Sunny Beach? Variante de trasee 

Plecand din Bucuresti cu destinatia Sunny Beach Bulgaria, exista urmatoarele trasee:

  • Bucuresti – Giurgiu – Razgrad – Smeadovo – Ruen – Sunny Beach (aproximativ 322 km)
  • Bucuresti – Giurgiu, cu intrare pe A2 si A5 de la Varna – Beala – Obzor – Sunny Beach
  • Traseul Bucuresti – Medgidia – Constanta – Vama Veche – Sunny Beach. Este cea mai lunga dintre variante, nefiind recomandata de majoritatea turistilor care au ales aceasta ruta.

Mai multe trasee spre Sunny Beach din alte orase ale Romaniei

  • Daca vii din Timisoara, poti alege sa treci prin Bucuresti si ulterior prin Giurgiu cu destinatia Sunny Beach (aproximativ 840 km) sau poti alege sa calatoresti prin Serbia.
  • Daca pleci din Iasi, una dintre variante este cea prin Galati – Constanta – Negru Voda – Dobrici – Varna – Sunny Beach (aproximativ 658 km)
  • Daca vii din Craiova poti alege ruta Caracal – Rosiorii de Vede – Alexandria – Giurgiu – Sunny beach (aproximativ 475 km)

Nu uita sa achiti taxele de drum, preferabil online sau prin SMS pentru a evita cozile (aminteste-ti si de taxa pentru Autostrada Soarelui in cazul in care vei alege una dintre variantele de drum pe aici), dar si de vigneta bulgareasca (15 leva pentru o saptamana).

In linii generale, drumurile din Bulgaria sunt destul de bine asfaltate, iar pretul carburantilor este apropiat de cel din Romania.

Despre parcare in Sunny Beach 

Majoritatea hotelurilor din statiunea Sunny Beach Bulgaria au parcare privata (gratuita sau contra cost), iar separat, statiunea are si parcari private unde costurile aproximative se situeaza intre 2-3 leva/ora. Exista si locuri de parcare marcate cu albastru, cu un cost de 1 leva/ora sau 10 leva/zi, iar plata poate fi efectuata prin SMS.

Un alt detaliu de stiut despre parcarea in zona de plaja din Sunny Beach este faptul ca nu exista parcari amenajate unde sa iti poti lasa masina in imediata vecinatate a acesteia.

Ca sa iti pastrezi locul de parcare de la hotel e bine sa stii ca prin statiunea Sunny Beach tranziteaza mai multe autobuze locale care te pot duce la Nessebar sau Varna. Fiecare statie este dotata cu panouri care te informeaza asupra preturilor si asupra orarului de functionare.

Aici gasesti toate detaliile necesare despre parcarea in Sunny Beach

Cum este vremea in Sunny Beach și cand este potrivit sa mergi?

Cele mai calduroase luni pentru vacanta in Sunny Beach sunt iulie si august, cu temperaturi medii de 23 de grade si cu maxime de 28 de grade, acestea fiind si lunile in care se inregistreaza cele mai putine sanse de ploaie. Temperatura medie a apei marii este de 21 de grade in luna iunie, in timp ce in lunile iulie si august se inregistreaza valori medii de 24 – 25 de grade ale apei.

In cazul in care doresti sa ai un concediu ferit de aglomeratie, recomandarea noastra este sa-ti rezervi o vacanta in Sunny Beach in lunile mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie. Gratie pozitionarii sale geografice, statiunea Sunny Beach Bulgaria permite desfasurarea unui sezon cald mai lung, pana la sfarsitul lunii septembrie si in unele cazuri, chiar inceputul lunii octombrie.

Informatii despre plaja acestei statiuni bulgaresti

Segmentele de plaja care apartin de Sunny Beach sunt organizate si dotate cu sezlonguri si umbrele care se pot inchiria la un pret de aproximativ 10 leva/sezlong, alternand cu zone de plaja libera. Unele din hotelurile all inclusive au plaja privata si ofera gratuit sezlonguri si umbrelute.

Plaja este mai ingusta in zona de nord a statiunii, aproape de iesirea spre Sveti Vlas, iar pe masura ce inaintezi catre centrul si sudul statiunii, aceasta va deveni mai lata.

Poti citi mai multe informatii despre aceasta plaja din articolul: Plaja Sunny Beach. Principalele caracteristici, locuri potrivite pentru distractie si informatii despre preturi

In extremitatea sudica a statiunii plajele devin si mai late, iar hotelurile in Sunny Beach sunt asezate chiar si pana la 150m distanta de plaja. Aceasta este o zona mai linistita a statiunii, unde poti remarca inclusiv dunele de nisip.

Care sunt principalele atractii turistice in Sunny Beach? 

Pe lângă numeroasele terenuri unde poti practica diferite sporturi precum tenis, volei, minigolf, regasite atat in cadrul unora dintre hoteluri, cat si la nivel de acces public in statiune, te poti bucura si de o serie de activitati pe mare precum plimbarile cu banana sau sporturi nautice precum parasailing sau schi nautic.

Daca te afli in plin proces de planificare a unei vacante aici, cu siguranta ti-ai pus macar o data intrebarea “Noi ce vizitam in Sunny Beach?” Ei bine, daca la capitolul obiective istorice, nu prea ai ce gasi in statiune, in ceea ce priveste distractia, poti sta linistit, caci nu te vei plictisi!

Centrul statiunii Sunny Beach este cat se poate de animat, insa in plin sezon devine si destul de aglomerat. Vei gasi o multime de restaurante, terase, locuri unde distractia dureaza pana dimineata, dar si magazine cu suveniruri si alte atractii.

In Sunny Beach exista si un aquapark (Action Aquapark) unde te poti bucura alaturi de copii de tobogane cu apa, numeroase piscine, o sectiune cu magazine și chiar grădină zoo in varianta restransa, unde pot fi admirate diferite specii de pasari si animale domestice.

Iti recomandam sa citesti si articolul: Ce poti sa faci in Sunny Beach. Activitati si atractii turistice in statiune

action park sunny beach bulgaria

Luna Park, parcul de distractii al statiunii Sunny Beach, este o alta atractie, unde te poti bucura de experiente precum turele in roller coaster, casa groazei si multe alte activitati, in functie de categoria de varsta.

Pista de karting din Sunny Beach se afla si ea in topul preferintelor turistilor dornici de putina adrenalina, iar centrul statiunii este locul in care seara incepe distractia.

Nu ai decis inca unde anume iti vei face vacanta in Bulgaria? Pentru mai multa inspiratie, iti recomandam sa citesti si articolul: Ghid Bulgaria. Cele mai importante informatii de vacanta

Activitati potrivite pentru copii in Sunny Beach 

Copiii nu au sanse prea mari sa se plictiseasca intr-o vacanta in Sunny Beach, pentru ca pe langa facilitatile de care dispun hotelurile la aceasta categorie, exista numeroase spatii de entertaining pentru cei mici in statiune.

Incepand cu lectii de mini golf, parc acvatic, parc de distractii, spectacole de circ, croaziere cu tematici pentru cei mici, toate vor face din vacanta copiilor tai o experienta cool.

Desigur, exista si excursiile tip safari, offroad, pista de karturi, accesibile in functie de varsta celor mici.

Camel Park Sunny Beach este un alt loc potrivit pentru o vizita alaturi de cei mici, mai ales ca pe langa camile, micutii se mai pot bucura acolo si de prezenta altor animale.

Unde te cazezi in Sunny Beach si care sunt conditiile de cazare? 

Sunny Beach sta foarte bine la capitolul oferte de cazare, iar ce este important sa stii este ca hotelurile bune de aici sunt dispuse pana la a 2-a si a 3-a linie de plaja, ajungand pana in strada principala. Hotelurile aflate in prima linie (mai aproape de plaja), sunt in general hoteluri de 4 si 5 stele, care functioneaza in sistem All Inclusive sau Ultra All Inclusive (vezi ofertele all inclusive Sunny Beach).

Hoteluri din nord: Daca vei petrece vacanta in Sunny Beach alaturi de copii, poti alege dintre hotelurile de tip family (amplasate in partea de nord a statiunii), unde te vei putea bucura, in marea majoritate a cazurilor, si de plaja privata. Preturile de aici sunt putin mai ridicate comparativ cu hotelurile din celelalte zone din Sunny Beach. Dintre acestea, iti reamintim:

  • Dit Hotel Evrika Beach Club, Hotel RIU Helios Paradise, iHotel Sunny Beach, Hotel Royal Palace Helena Park, Hotel Bellevue, Hotel Royal Palace Helena Sands, DIT Majestic Beach Resort sau Hotel Imperial Palace (fost Victoria Palace) si altele.

Hoteluri centrale: Daca doresti sa fii cazat in centrul statiunii, poti alege dintre:

Hoteluri din sud: In zona din sudul statiunii, mai linistita comparativ cu celelalte zone, se remarca hoteluri precum

  • Hotel Trakia Plaza, Hotel Hrizantema, Hotel Nobel sau Hotel Kotva.

Servicii All Inclusive la hotelurile din Sunny Beach

Ce presupun serviciile All Inclusive in cadrul hotelurilor din Sunny Beach? Pe perioada unei sederi cu serviciu all inclusive te bucuri de mic dejun, pranz si cina, toate in sistem tip bufet, alaturi de bauturi alcoolice si non-alcoolice la mesele principale si intre mese, cu posibilitatea de servire la barul de la piscina, alaturi de alte gustari reci si calde intre mesele principale.

Sunt unele hoteluri care ofera oaspetilor in pachetul de all inclusive si alte facilitati (ultra all inclusive), precum bufetul tematic la cina, servit de 3 ori pe saptamana, o cina optionala servita la unul dintre restaurantele a la carte (exemplu: Hotel RIU Helios Paradise), alaturi de posibilitatea unui mic dejun tarziu (exemplu: Hotel HVD Club Bor si altele). Pentru a te pune la curent cu toate serviciile incluse in pachetul achizitionat de tine, poti consulta sectiunea Ce este inclus sau nu in pret din descrierea fiecarui hotel in parte.

Baruri si restaurante in Sunny Beach. Unde si ce poti manca?

Daca vrei sa faci o pauza de la all inclusive si vrei sa incerci si alte preparate in afara celor regasite in meniul restaurantului de la hotel, trebuie sa stii ca Sunny Beach sta foarte bine la capitolul restaurante si baruri.

Printre cele mai laudate preparate bulgaresti pe care le vei remarca in meniurile restaurantelor cu specific local se numara supa rece de iaurt (sau Tarator cum o vei gasi in meniuri), cunoscuta salata Shopska (clasica salata bulgareasca), zacusca traditionala Lyutenitsa sau placinta Banitsa.

Vei gasi in centrul statiunii Sunny Beach si restaurante cu specific frantuzesc, pizzerii, restaurante cu specific pescaresc unde te poti rasfata cu fructe de mare sau unele dintre cele mai bune midii in sos rosu.

Printre cele mai bine cotate restaurante din Sunny Beach se numara Iris (unde vei gasi un meniu destul de variat si pentru persoanele vegane sau vegetariene), Lapa Lapa, The Taste, Restaurant Bolero sau Hawaii Restaurant and bar.

Ce preturi sunt in Sunny Beach la mancare, suveniruri sau alte activitati

Preturile din Sunny Beach sunt printre cele mai scazute la nivel european, dar pot depinde, in mod evident, de locul in care alegi sa mananci sau sa faci cumparaturi.  1 leva este aproximativ 2 lei.

  • la terase, o bere de import la 0.33 l poate costa aproximativ 2 leva
  • un cappucino costa  in jur de 1.80 – 2 leva
  • un meniu la un restaurant tip fast food poate costa in jur de 15-20 leva
  • o masa pentru doua persoane, cu trei feluri de mancare incluse, la un restaurant cu o cotatie medie, poate ajunge la 60 de leva
  • in supermarket, pretul pentru o sticla de apa plata de 1.5 l este de aproximativ 1.30 leva, iar o sticla de vin poate costa aproximativ 10 leva, desigur, si acesta in functie de calitate.
  • inchirierea unui teren de tenis pentru o ora costa aproximativ 25 de leva
  • o intrare la Action Aquapark pentru un adult costa aproximativ 30 leva

Unde faci shopping in Sunny Beach si ce fel de magazine gasesti

Zona cea mai potrivita pentru shopping in Sunny Beach este zona centrala, unde vei gasi multe magazine cu imbracaminte, accesorii, magazine cu jucarii si supermarketuri.

Daca simti nevoia sa vizitezi totusi un centru comercial, poti fi vesel, caci acesta exista si se cheama Royal Beach Mall. Vei gasi aici mai multe magazine de imbracaminte, branduri cunoscute, produse cosmetice, echipamente sportive si pentru plaja, dar si restaurante.

Tot in centrul statiunii vei gasi si cateva magazine cu articole de moda din piele sau blanuri, dar si numeroase shop-uri de tipul celor wine & liquor si suveniruri.

Orasul vechi Nessebar poate fi, de asemenea, o alta locatie potrivita pentru shopping, mai ales ca se afla in imediata apropiere a statiunii Sunny Beach.

Excursii in imediata vecinatate a statiunii Sunny Beach

Daca te numeri printre cei dornici sa exploreze si locurile din imprejurimile statiunii de cazare, este bine sa stii ca Sunny Beach este amplasata la doar 4,7 kilometri de orasul Nessebar, considerat unul dintre cele mai vechi orase din intreaga Europa si cu o multime de locuri antice pe care le poti vizita.

Nessebar are plaja, restaurante cu specialitati din peste, magazine, asa ca poti lua in calcul o excursie de o zi aici.

La doar 10 minute de mers cu masina de Sunny Beach vei gasi Camel Park, un parc cu camile, singurul de acest gen din Bulgaria si din Europa de Est. Biletul de intrare pentru adulti costa 20 leva/persoana, iar pentru copii 10 leva/persoana. Daca vrei sa faci o plimbare calare pe camila, trebuie sa platesti o taxa suplimentara de 15 leva. Mai mult, cei mici se pot bucura de lectii de calarie pe ponei.

Satul Medovo din Bulgaria, situat la o distanta de 14,6 kilometri, poate fi un alt obiectiv de vizitat si nu in ultimul rand orasele Pomorie, Burgas sau Varna.

Tot in vecinatatea statiunii Sunny Beach se organizeaza si excursii de tip safari sau chiar plimbari cu hidropterul (nava cu aripi portante).

Concluzionand, Sunny Beach poate fi o alegere buna pentru tine daca te afli in cautarea unei statiuni animate, unde sa ai multiple optiuni de distractie si de alte activitati. Ai o paleta extrem de larga de hoteluri din care sa poti alege ce ti se potriveste mai bine, iar atractiile din apropiere sunt numeroase, asadar nu ai nici o sansa sa te plictisesti!

Alte articole despre Sunny Beach

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?