Statiuni si orase in regiunea Marea Egee din Turcia. Cele mai cunoscute si apreciate zone de vacanta

Turcia este una dintre destinatiile populare si de succes in sfera turismului de litoral si se afla in topul tarilor preferate de romani la capitolul vacante de vara. 

Cu o multitudine de orase-statiuni interesante, unele de dimensiuni mari si foarte animate, altele restranse si deosebit de frumoase prin prisma naturii care le inconjoara, coasta turceasca a Marii Egee isi asteapta vizitatorii an de an in locatiile sale unice. 

Incepand cu Golful Izmir, care gazduieste unul dintre cele mai mari orase ale Turciei (Izmir) si pana la punctul de intalnire dintre Marea Egee si Marea Mediterana, in dreptul statiunii Fethiye si chiar catre Oludeniz, vom trece in revista cele mai apreciate orase si statiuni de vacanta din aceasta parte a Turciei. Bineinteles, alaturi de principalele atractii si obiective turistice din zona Egee,Turcia.

Iar daca ai in plan sa vii aici cu masina personala si vrei sa stii mai multe detalii despre tot ce inseamna drumul pana aici, gasesti la noi pe blog articolul: Drumul cu masina spre Kusadasi, Bodrum, Marmaris si alte statiuni turcesti de la Marea Egee. Puncte de frontiera si cel mai scurt traseu . Te va ajuta sa-ti faci planurile de drum intr-un mod mai organizat 🙂

In cazul in care iti vom alimenta pofta pentru o vacanta in aceasta zona, gasesti aici oferte vacanta Marea Egee Turcia . Ai de ales din peste 120 de hoteluri, dintre care mai mult de 80 sunt cu regim de cazare all inclusive.

Izmir

Izmir este primul oras mare care se remarca pe coasta Marii Egee din Turcia (al treilea ca marime din aceasta tara) este una dintre destinatiile potrivite pentru un city break, fiind un centru comercial aglomerat, cu autostrazi, aeroport propriu si unul dintre cele mai mari porturi din Turcia. 

Este locul in care s-au nascut Homer si Aristotel Onassis si este asezat pe taramul vechii cetati grecesti Smirna. 

In Izmir gasesti una dintre cele mai active vieti de noapte, insa si multiple oportunitati de shopping (cartierul bazarului), restaurante si obiective turistice (Moscheea Albastra, Agora, muzee) . 

 Izmir se afla la 366 kilometri sud de Canakkale si la 480 de kilometri de Istanbul.

Daca esti interesat sa faci o scurta oprire si in Izmir in timpul vacantei tale in aceasta zona a Turciei, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Vizita in Izmir, Turcia. Ce poti sa faci in acest oras si care sunt obiectivele pe care nu trebuie sa le ratezi

Izmir

Cesme

Cesme este asezat la aproximativ 87 kilometri vest de Izmir, este unul dintre orasele de coasta cu iesire la Marea Egee si totodata cel mai vestic punct al Turciei. Cesme si Izmir sunt conectate de o autostrada cu sase benzi.

Cesme are doua districte – Karaburun si Urla, iar numele sau inseamna “fantana”, denumire ce se trage probabil de la numeroasele fantani pe care le gazduieste. 

Foarte recent, in ianuarie 2021, au fost descoperite aici ruinele unui templu vechi de 2500 de ani, dedicat zeitei Afrodita. 

Cesme este unul dintre locurile preferate ale locuitorilor instariti din Izmir, care si-au ridicat aici case de vacanta. In Cesme se remarca multe hoteluri, restaurante, porturi – fiind unul dintre orasele-statiune destul de cunoscute de la Marea Egee, in mod special printre localnici. 

Cesme

Ozdere

Ozdere se afla la un drum de o ora de mers cu masina la sud de Izmir (67 de kilometri), cunoscut la origini drept oras pescaresc, insa totodata si una dintre micile statiuni Turcia potrivite familiilor cu copii. Are mai multe situri arheologice in apropiere si este localizat aproape de Kusadasi, asadar cei cazati aici au optiunea unei experiente mai animate la doar 40 de kilometri distanta.

Ozdere se afla intr-o zona cu vegetatie abundenta, impadurita, iar plajele de aici sunt curate si mai libere decat in cunoscuta statiune din vecinatate. 

Daca te intereseaza mai multe detalii despre acest orasel, poti arunca o privire pe articolul Despre Ozdere, mica statiune de pe coasta Marii Egee, din apropiere de Kusadasi. 

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
Ozdere

Kusadasi

Kusadasi se afla la un drum de aproximativ 100 de kilometri sud de Izmir si este una dintre cele mai cunoscute statiuni Turcia. Chiar daca nu este la fel de aspectuos ca alte locatii cu deschidere la Marea Egee, are deosebitul avantaj de a fi inconjurat de cele mai importante situri arheologice ale acestei zone, bucurandu-si turistii cu o animatie intensa, multiple optiuni de cazare si o paleta extrem de larga de activitati destinate acestora. 

Kusadasi este locul din care vei vizita cel mai usor ruinele oraselor antice Efes, Priene, Milet, Didim, insa si locul in care te poti distra la parcuri acvatice (Adaland, Aqua Fantasy). Daca esti genul de turist explorator, care vrea sa viziteze fiecare loc interesant din imprejurimi, in Kusadasi te vei putea bucura de o multime de oportunitati si excursii optionale. Pe langa cele mentionate mai sus, e important sa iei in considerare si o vizita in orasul Selcuk, in satele traditionale Kirazli si Sirince, dar si sa faci o scurta oprire la Casa Fecioarei Maria de langa Efes.
Gasesti mai multe informatii despre fiecare dintre aceste obiective aici: Despre atractii si activitati in Kusadasi si excursii optionale in imprejurimile statiunii

In ceea ce priveste shopping-ul, restaurantele si cluburile, Kusadasi este una dintre cele mai ofertante statiuni turcesti. 

Prin urmare, daca ai in plan sa pui la cale o sesiune de cumparaturi in timpul vacantei tale in Kusadasi, indiferent ce ai in plan sa cauti: haine, bijuterii, condimente – le vei gasi pe toate, atat in zonele de bazar, cat si in outlet-urile de la marginea orasului sau in centrele comercial. Poti sa gasesti mai multe detalii despre acest subiect aici: Shopping in Kusadasi, Turcia. Ce e de stiut despre Grand Bazaar, centrele comerciale si outlet-urile din zona

Daca ti-am starnit interesul pentru o vacanta in acest loc, ti-am pregatit pe site-ul nostru unele dintre cele mai bune oferte cazare la hoteluri din Kusadasi.

Kusadasi

Didim

Didim atrage foarte multi vizitatori pentru ca gazduieste unul dintre cele mai importante obiective turistice ale acestei zone, respectiv Templul lui Apollo, insa este totodata aleasa de catre turisti si pentru resorturile sale. Gasesti statiunea Didim la 75 de kilometri distanta de Kusadasi.

Pentru o statiune de dimensiuni mici, putem spune ca Didim este destul de animata, pentru ca include o serie de restaurante, baruri si mici magazine. 

Centrul Didim se desfasoara in spatele si respectiv de-a lungul plajei principale – Altinkum, iar in aceasta statiune vei gasi oferte mai avantajoase si niste resorturi cu un raport calitate/pret foarte bun.  Poti consulta aici o serie de oferte vacanta Didim Turcia.

Didim

Bodrum

Bodrum, pe de alta parte, este una dintre cele mai cunoscute destinatii de vacanta de pe coasta Marii Egee din Turcia, iar intreaga peninsula cu acelasi nume gazduieste, pe langa orasul propriu-zis, mai multe ministatiuni si zone cu hoteluri, unele dintre ele foarte luxoase. In nordul peninsulei Bodrum se afla statiunile Turkbuku, Guvercinlik, Torba si Yalikavak, iar la sud sunt Bitez si Gumbet, doua mici statiuni construite in prelungirea orasului Bodrum. 

In vest se afla Turgutreis si Akyarlar, la aproximativ 20-25 de kilometri de centrul marelui oras. 

Plajele din Bodrum sunt pentru toate gusturile, asadar, indiferent daca iti plac plajele mai retrase si lipsite de organizare sau daca te afli in vacanta alaturi de copii si ai nevoie de o plaja organizata, vei gasi toate aceste locuri in Bodrum.

Printre plajele potrivite pentru familiile cu copii in Bodrum se numara plaja Gumbet, plaja Bitez, plaja centrala din Bodrum City, plaja Camel si plaja Yahsi, insa daca vrei sa arunci o privire pe o clasificare mai amanuntita a acestor locuri frumoase de la malul marii, in Bodrum, citeste si articolul: Ghid plaje Bodrum. Tipuri de plaje din aceasta destinatie si din apropiere, clasificate in functie de necesitatile tale

La capitolul locuri de vizitat, Bodrum sta destul de bine si ofera turistilor sai oportunitatea de a vedea obiective precum ruinele Mausoleului din Halicarnas, Castelul Bodrum, morile de vant si multe altele.

Gasesti la noi pe blog si un articol cu 15 atractii si activitati turistice in Bodrum, Turcia si ce trebuie sa stii despre ele. Te va ajuta sa te orientezi mai usor la fata locului si sa prioritizezi locurile pe care vrei sa le vezi.

In centrul orasului Bodrum exista o varietate de restaurante, centre comerciale si bazaruri, iar daca simti ca esti atras in mod special de aceasta zona, gasesti la noi pe site oferte vacante Bodrum, cu peste 40 de hoteluri din care sa poti alege.

Bodrum se afla la o distanta de 150 de kilometri de Kusadasi. 

Bodrum noaptea

Marmaris

Marmaris este o alta statiune foarte cunoscuta de pe litoralul Marii Egee din Turcia, care include 3 zone turistice principale, respectiv Marmaris City,  Turunc si Icmeler. 

Marmaris City este zona mai potrivita amatorilor de distractie si turistilor care cauta viata de noapte activa, in timp ce Turunc isi bucura vizitatorii cu cel mai frumos peisaj. 

Icmeler are, la randu-i, o animatie destul de discreta si este inconjurat de paduri de pin. 

In Marmaris se remarca multe plaje frumoase, in mod special cele din Icmeler si Turunc, care sunt premiate Blue Flag. In zona plajelor din Icmeler vei gasi si destul de multe centre de sporturi acvatice, asadar vei avea la indemana posibilitatea de a practica ski nautic, parasailing sau scufundari.

In toate cele 3 zone turistice gasesti hoteluri bune, iar daca te tenteaza sa studiezi mai in detaliu ofertele de aici, gasesti la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte vacante Marmaris.

Marmaris

Gocek

Gocek, un mic orasel din apropiere de Fethiye, aflat la 20 de kilometri de Aeroportul Dalaman, surprinde prin frumusetea sa aparte si atrage inclusiv o serie de celebritati, care aleg sa vina aici cu iahturile si sa-si petreaca vacantele de vara admirand peisajele superbe si cele 12 insule din vecinatate. 

Gocek este cochet, linistit, are plaje si golfuri foarte apreciate in zona, dar si o multime de obiective de vizitat. Oraselul se afla la mica distanta de statiunile Fethiye si Oludeniz, prin urmare poti oricand sa gasesti o atmosfera mai animata in imprejurimi.

Vrei sa afli mai multe despre vacantele in Gocek? Poti citi articolul: Gocek, statiunea cocheta din Turcia asezata la punctul de intalnire dintre Marea Mediterana si Marea Egee

Gocek

Fethiye

Fethiye este una dintre destinatiile turistice de la malul Marii Egee din Turcia cu un vibe aparte, prin urmare nu vei gasi aici atmosfera din Kusadasi, desi ai multe atractii si activitati la dispozitie. 

Fethiye este, la randul sau, usor mai elegant, iar in zona centrala poti vizita fascinantele morminte de piatra Amyntas Rock Tombs si poti face shopping la magazine sau in zonele de bazar.

Tot in zona Fethiye se afla si o serie de plaje foarte apreciate, dar si orasul antic Tlos sau orasul parasit Kayakoy. 

Esti interesat sa testezi vibe-ul acestei statiuni? Poti consulta aici oferte cazare Fethiye.

Fethiye

Oludeniz

Oludeniz se afla la mica distanta de Fethiye (12 kilometri) si include una dintre cele mai frumoase plaje din Turcia, respectiv intreaga zona a Lagunei Albastre. Peisajul de aici este absolut fascinant, iar statiunea este una dintre locatiile preferate ale practicantilor de paragliding (zbor cu parapanta). 

Zborul cu parapanta in Oludeniz este doar unul dintre motivele principale pentru care mii de tineri aleg sa-si faca vacantele aici pe timp de vara. De altfel, practicanti de renume ai acestui sport aleg Oludeniz an de an pentru a se bucura de una dintre cele mai frumoase privelisti vazute vreodata in timpul unui zbor cu parapanta.

La capitolul plaja, langa Blue Lagoon, mai poti face plaja si la Butterfly Valley Beach sau in Golful Kabak, alaturi de alte cateva zone apreciate de plaja. 

Poti afla mai multe informatii despre vacantele in Oludeniz din articolul Oludeniz Turcia, locul cu plaje si peisaje spectaculoase si activitati pline de adrenalina.

Oludeniz

Concluzionand, coasta Marii Egee din Turcia este foarte ofertanta la capitolul orase si statiuni, fiind preferata de multi romani care au facut deja o traditie din a explora aceste locuri superbe, incarcate de istorie, cultura, distractie si nu in ultimul rand, relaxare.

Te asteptam pe site cu o multime de propuneri pentru vacantele in aceasta zona a Turciei!

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?