Vizita in satul Sivota Lefkada. Ce sa ai in vedere daca vrei sa ajungi aici

Sivota (sau Syvota) este unul dintre cele mai incantatoare sate ale Lefkadei, localizat in golful cu acelasi nume, in sud-estul insulei. 

Daca ai in plan sa ajungi in aceasta parte a insulei in timpul vacantei tale in Lefkada, vei descoperi un loc linistit, cu o atmosfera boema, lipsit de agitatie si fara prea multa viata de noapte, cu un mic port de iahturi si o mica plaja in imediata apropiere a acestuia.

Satul Sivota este inconjurat de dealuri si de vegetatie, iar daca vrei sa iei masa la taverne pitoresti, frumos decorate cu flori, e posibil ca acest loc sa fie pe placul tau.

sivota lefkada

Despre satul Sivota Lefkada si ce poti face aici

Un sat pescaresc la origini, Sivota Lefkada se numara printre locurile mai linistite, dar deosebit de frumoase, ale insulei. Centrul satului Sivota, magazinele si tavernele sunt localizate pe strada principala din apropierea portului. 

Sivota este o destinatie din Lefkada preferata de catre turistii care calatoresc cu iahtul, insa poate fi un loc potrivit si pentru cei care vor sa inchirieze ambarcatiuni pentru a se plimba pe mare. 

Sivota Lefkada are o populatie permanenta de circa 100 de locuitori, insa pe timp de vara si in mod special in lunile iulie si august devine ceva mai aglomerat. Este unul dintre locurile alese in special de acei turisti care prefera o atmosfera calma, care doresc sa admire peisajele frumoase si casele/tavernele decorate cu flori, micul port si sa manance la restaurantele cu preparate grecesti de aici. 

taverna sivota lefkada

In Sivota, cazarile sunt ceva mai pretentioase comparativ cu restul insulei, majoritatea vile, cu preturi usor mai ridicate.

FACT: Satul Sivota este des confundat cu un alt sat al Greciei, care poarta acelasi nume, localizat in regiunea Epirus. Cu toate acestea, intre cele doua exista o distanta de mai bine de 140 de kilometri, asadar este destul de greu sa gresesti locatia daca mergi cu Google Maps, caci Sivota Lefkada se afla la aproximativ 30 de kilometri de capitala insulei. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
sivota lefkada

Unde se afla Sivota Lefkada si cum ajungi aici 

Vei gasi satul Sivota la 31 de kilometri de Lefkada Town, la 16 kilometri de Nidri si la 9 kilometri de Vasiliki. E drept, Sivota este destul de departe de cele mai bune plaje din vestul insulei Lefkada, asa ca poti alege o zi separata in care sa-l vizitezi, mai ales ca si in aceasta zona vei gasi cateva variante de plaje frumoase. 

Din capitala insulei si pana in Sivota ar trebui sa faci aproximativ o ora, insa drumurile in Lefkada sunt destul de solicitante (cu serpentine, pante), asadar ia in considerare faptul ca vei conduce probabil mai prudent. 

Dupa ce intri in Sivota, vei observa ca exista un spatiu destinat parcarii la intrarea in port. Unii turisti care au vizitat recent satul spun ca parcarea este gratuita. 

Daca esti interesat si de subiectul drumului cu masina pana in aceasta insula, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Traseu Bucuresti Lefkada. Care este cel mai bun drum catre aceasta insula greceasca

Plaja Sivota Lefkada si alte plaje din apropiere

Plaja din Sivota se afla in imediata vecinatate a portului, este o plaja micuta, cu pietricele, asadar nu putem spune ca merita sa vii pana aici strict pentru plaja. Cu toate acestea, in imprejurimi exista o serie de plaje dragute pe care ai putea sa le iei in considerare.   

Plaja Afteli se afla la o distanta de 6,8 kilometri de Sivota, este o plaja cu pietris unde se recomanda sa ai incaltaminte speciala pentru apa. Apa este foarte limpede, motiv pentru care locul este unul potrivit pentru snorkeling si este localizata intr-un golf, prin urmare destul de protejata de valuri si vant. Exista in zona o taverna, iar pe plaja gasesti sezlonguri si umbrele de inchiriat, insa pentru ca plaja are dimensiuni restranse, acestea se ocupa destul de repede in varf de sezon. 

Plaja Ammoussa se afla la 8,8 kilometri de Sivota si este o alta plaja micuta, cu umbrele si sezlonguri de inchiriat si cu o taverna in spate. Tot aici vei gasi si un bar, dar si dusuri si toalete in apropierea plajei. 

plaja ammoussa lefkada

Plaja Mikros Gialos se afla in golful vecin al Sivotei, insa drumul de acces este usor ocolitor, asa ca vei avea de parcurs pana aici in jur de 12 kilometri daca pleci din Sivota. Vei cobori o portiune cu serpentine pana la plaja, prin urmare este indicat sa conduci prudent.

Satul de care apartine plaja se numeste Poros (a nu se confunda cu Poros din Kefalonia), iar Mikros Gialos este formata din pietris si are mai multe zone cu sezlonguri si umbrele de inchiriat. 

Este o plaja mai lunga si mai incapatoare comparativ cu variantele de mai sus, insa in plin sezon devine, de asemenea, mai aglomerata. 

Despre cazare in Sivota Lefkada

In ceea ce priveste cazarea in Sivota Lefkada, spre deosebire de alte statiuni de vacanta mai populare, acest sat este cautat de turistii care calatoresc pe iaht, dar si de cei care vor sa se cazeze intr-o zona mai eleganta a insulei. Prin urmare, in Sivota, majoritatea unitatilor de cazare sunt vile cu piscina si vedere frumoasa catre golf (clasificate cu 4 stele), si doar cateva optiuni de 3 stele. 

Pe de alta parte, Sivota nu este o locatie potrivita in care sa te cazezi daca vrei ca respectiva zona sa fie cat de cat animata sau in care sa ai ceva mai multe atractii la indemana. Daca intentionezi insa sa ai o vacanta cu un program mai static, in care sa te relaxezi la pisicina, sa te bucuri de privelistea incantatoare catre mare si sa iesi pentru a lua masa la restaurantele din zona portului, in acest caz, Sivota poate fi pentru tine. 

Daca vrei sa te cazezi intr-o statiune mai cunoscuta din Lefkada, nu uita sa arunci o privire la noi pe site. Ti-am pregatit peste 45 de variante de hoteluri!

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?