Restaurante Sunny Beach Bulgaria. Ce poti sa mananci, preturi si alte informatii utile

Urmeaza sa-ti faci vacanta in celebra statiune Sunny Beach de la vecinii bulgari si chiar daca vei fi, cel mai probabil, cazat in regim all inclusive, ai vrea sa stii si care sunt restaurantele cu review-uri si mancare buna?

Noi iti recomandam sa iesi din hotel macar pentru o seara, desi suntem convinsi ca la all inclusive vei avea aproape tot ce-ti trece prin cap in materie de mancare. Cu toate acestea, bucataria bulgareasca merita explorata, iar restaurantele vecinilor bulgari isi bucura in fiecare sezon clientii cu preparate proaspete din peste, pescuit din Marea Neagra, midii si multe alte bunatati.

Gasesti in acest articol o selectie a catorva dintre restaurantele din statiune cu review-uri pozitive, detalii despre preturile medii, dar si cateva alte sugestii de locuri in care poti lua masa, aproape de Sunny Beach.

Totodata, la noi pe site gasesti si cele mai bune oferte sejur Sunny Beach, cu peste 75 de hoteluri din care sa-l poti alege pe cel potrivit cerintelor tale, carora li se adauga si multe alte oferte tentante pentru vacantele pe litoralul bulgaresc.

Restaurante din Sunny Beach cu recenzii bune

Sigur ca ar insemna sa fim subiectivi daca ti-am indica un loc anume in care sa iei masa in Sunny Beach, insa exista o serie de restaurante din statiune care au primit, in majoritate, comentarii pozitive de la cei care le-au calcat pragul, iar noi am alcatuit mai jos o selectie a acestora.

P.S: Daca si tu cunosti un loc in care se mananca bine in Sunny Beach, asteptam cu drag recomandarea ta!

Djanny Restaurant Sunny Beach este unul dintre cele mai cunoscute din statiune. Il vei gasi chiar in zona de centru, iar in apropiere ai si o parcare care apartine de restaurant si pe care o poti gasi pe harti sub denumirea Parking Restaurant Djanny. Restaurantul are mii de recenzii pe Google, iar cei care au fost aici spun ca preturile sunt rezonabile, iar mancarea este gustoasa.

E bine de tinut cont ca locul se aglomereaza in plin sezon, in mod special dupa ora 20 si e posibil sa fie nevoie sa astepti pana se elibereaza o masa.

Feluri de mancare precum chiftelutele de miel, friptura de vita, fructele de mare (in mod special paella cu fructe de mare) au primit laude aici.

La Piazza Bar&Dinnner este localizat central, foarte aproape de restaurant Djanny, iar majoritatea celor care au luat masa aici au relatat ca au avut o experienta buna. Unii clienti recomanda risotto-ul cu midii si fructe de mare, insa si branza haloumi cu gem de smochine se bucura de laude 🙂

Poti sa incerci aici si supa crema de morcovi, iar daca esti fan preparate din carne, poti sa optezi pentru coastele de porc, asezonate cu niste cartofi cu usturoi.

Jack’s Bar & Dinner este genul de restaurant preferat in mod special de catre turistii britanici, iar daca vii sa iei masa aici pe timp de seara, ai sanse sa asculti si muzica live. Cei care i-au calcat pragul spun ca au baut bere la draft buna si la preturi accesibile. Nu lipsesc de aici burgerii, fripturile, frigaruile, cartofii prajiti, insa vei gasi si mancaruri cu sos sau preparate din peste.

Jack’s Bar & Dinner se afla tot in centrul statiunii, in apropierea parcului de distractii Luna Park.

Funny Pub, localizat tot in vecinatatea parcului de distractii, este locul in care poti manca o varietate de preparate la gratar, coaste de porc, pizza, preparate din peste, dar si deserturi descrise ca fiind gustoase. 

Din meniu nu lipsesc nici midiile, calamarii, iar daca ai pofta de preparate din bucataria asiatica, la Funny Pub vei gasi cateva propuneri interesante.

Lapa Lapa, la randu-i, foarte aproape de restaurantul Djanny, asadar tot in zona de centru a statiunii, este descris ca fiind un restaurant cu preturi rezonabile, portii mari si bere buna. Ficateii de pui cu unt, kavarma de porc, supa tarator, preparatele la gratar si chiar puiul la rotisor se numara printre preparatele laudate de turistii care au mancat aici.

Restaurantul Bolero se afla in apropierea hotelului Perla, tot in zona de centru a statiunii, cu preparate in stil mediteranean si traditionale grecesti . Poti sa mananci aici fructe de mare, paella, midii, fripturi, salate, iar deserturile au primit, la randul lor, cuvinte de lauda.

Hawaii Restaurant and Bar, o propunere de restaurant localizat fix langa plaja si relativ in vecinatatea DIT Evrika Beach Club Hotel, cu preparate la gratar, creveti si alte fructe de mare, cateva feluri de peste, feluri de mancare traditionale bulgaresti, pizza si multe altele. Painea cu parmezan si usturoi e laudata de unii clienti care au trecut pe aici, la fel si fajita, puiul shashlik, dar si tagliatellele cu creveti.

Khan’s Tent este un restaurant ceva mai indepartat de centru, localizat la aproximativ 4 km distanta de restaurantele enumerate mai sus, insa poti ajunge aici destul de usor cu masina. Vei face in jur de 7-10 minute daca pleci dintr-o zona centrala a statiunii.

Inauntru au loc spectacole de muzica live si dansuri, iar daca alegi sa stai pe terasa, te vei bucura de o priveliste frumoasa catre Marea Neagra. Multi dintre turistii care iau masa aici vin prin intermediul excursiilor organizate (seara/cina traditionala bulgareasca) si achita meniul inainte. Si acest restaurant are foarte multe recenzii pe internet, majoritatea pozitive.

Preturile la restaurantele din Sunny Beach sunt in general cu cateva procente mai ridicate comparativ cu preturile din alte statiuni de pe litoralul bulgaresc, insa acest lucru se datoreaza si faptului ca Sunny Beach este, in definitiv, cea mai animata si mai cunoscuta dintre statiunile vecinilor bulgari. Cu toate acestea, nu ar trebui sa observi diferente semnificative in raport cu preturile de pe litoralul romanesc, ba chiar sa le remarci mai scazute la bulgari.

Asteapta-te sa platesti in jur de 60-70 leva pentru o masa de 2 persoane cu bauturi, feluri de mancare principale si eventual o salata sau antreuri incluse, la un restaurant cu preturi medii din Sunny Beach. Pentru o Cola poti plati in jur de 4 leva, in timp ce pentru o bere de import la sticla, in jur de 5 leva.

In majoritatea restaurantelor din statiunile mari se poate plati cu cardul, asadar daca preferi aceasta modalitate, in Sunny Beach n-ar trebui sa intampini probleme. Daca vrei sa platesti cash, chiar daca unele restaurante accepta si lei, euro sau dolari, e bine sa platesti in leva, caci nu vei fi avantajat de cursul la care iti va fi calculata nota.

Apropiatul Nessebar, un loc potrivit pentru o cina romantica 

Daca vrei totusi sa schimbi peisajul din Sunny Beach si sa iesi intr-un loc cu o atmosfera mai boema, e bine de stiut ca orasul vechi Nessebar se afla la o distanta de doar 5 kilometri de centrul statiunii, iar restaurantele de aici sunt bine cotate si ceva mai potrivite in cazul in care vrei sa iei, spre exemplu, o cina romantica.

Orasul in sine este incarcat de istorie si are un altfel de vibe, asadar e posibil sa rezonezi cu unele dintre restaurantele cu priveliste incantatoare catre mare sau catre numeroasele obiective turistice din Nessebar.

Dintre acestea, poti arunca un ochi pe meniul de la Old Sailor (il vei gasi fix in centru), Restaurant Akropol, Stariat Kavak The Old Tree, Restaurant Emona sau Plakamoto.

Sveti Vlas, mica statiune invecinata cu o serie de restaurante bune

La fel, daca vrei sa iesi din hotel insa vrei sa eviti zona de centru a statiunii Sunny Beach, mai ales daca te-ai nimerit aici in perioada iulie-august, cand este destul de aglomerata, te poti orienta catre Sveti Vlas, caci din centrul primei statiuni nu ar trebui sa faci mai mult de 10 minute pana aici cu masina (sunt in jur de 5 km de parcurs).

Gloria Mar este unul dintre restaurantele din Sveti Vlas descrise de catre turisti ca fiind de incercat. Restaurantul este o afacere de familie, portiile sunt mari, mancarea gatita bine si vinul – foarte laudat. O pizza costa in jur de 15 leva aici, insa vei gasi in meniu si preparate mai sofisticate pe care sa le poti incerca (caracatita gatita in stil sicilian sau friptura de vita argentiniana). Evident, in aceste cazuri, preturile sunt mai piperate.

Concluzionand, daca vrei sa iesi din hotel si sa explorezi litoralul bulgaresc si din punct de vedere culinar, Sunny Beach te asteapta cu o paleta larga de restaurante si infinit mai multe preparate, pe care le poti descoperi chiar de unul singur, la pas prin statiune, consultand meniul de la intrare.

Asteptam cu interes propunerile tale in materie de restaurante bune in Sunny Beach si iti reamintim ca la noi pe site ti-am pregatit unele dintre cele mai bune oferte vacanta Sunny Beach, cu o multime de variante de hoteluri din care sa alegi ce ti se potriveste mai bine!

Alte articole despre Sunny Beach

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?