23 plaje salbatice Bulgaria. Unde poti gasi plaje izolate pe litoralul bulgaresc

plaja irakli

Daca te numeri printre cei care nu-si imagineaza o zi de plaja altfel decat inconjurat de natura, liniste si sunetul valurilor, plajele din Bulgaria despre care vom vorbi in acest articol au toate sansele sa fie pe placul tau. 

Desi este cunoscut pentru statiunile frecventate de turisti, litoralul bulgaresc de la malul Marii Negre se bucura si de plaje izolate, atat in partea de nord, cat si in partea de sud, chiar inspre granita cu Turcia. 

Exista plaje virgine in Bulgaria, aproape de Romania, mai exact in partea de nord, dar si plaje salbatice in sudul litoralului, care merita atentie in cazul in care ti-ai propus sa calatoresti putin mai departe de casa. 

Gasesti mai multe informatii la noi pe blog, intr-un ghid despre plajele din Bulgaria, iar la noi pe site poti explora cele mai bune oferte cazare litoral Bulgaria, cu sute de optiuni din care sa selectezi ce ti se potriveste mai bine.

plaja krapets

Plajele salbatice din nordul litoralului bulgaresc

Plaja Durankulak –  este cea mai apropiata plaja din Bulgaria de Romania, la o distanta de doar 5,8 kilometri de Vama Veche si se imparte in doua zone: cea din nordul satului Durankulak (localnicii au denumit-o Ana-Maria), cu o lungime de aproximativ 3 kilometri, si cea din sudul satului, care are aproximativ 6.5 kilometri si se intinde pana aproape de Krapets.

Accesul la plaja se face parcurgand un drum ingust, printre campuri de flori si alte plantatii, iar in zona de plaja exista si o portiune de mlastina, unde poti observa diferite specii de pasari si unde te poti bucura de sunetul broastelor. 

Intre cele doua plaje exista o zona de camping , la o distanta de circa 3 km de drumul mare. In apropiere de plaja gasesti o parcare, dar si un mic restaurant, insa nu te astepta la prea multe facilitati. 

Plaja durankulak

Plaja Krapets  – este apropiata de plaja din Durankulak si este din ce in ce mai cunoscuta printre romanii care vor sa campeze aici cu cortul si care cauta atmosfera de altadata din Vama Veche. Distanta Vama Veche Krapets este de doar 20 de kilometri, ceea ce inseamna ca vei face un drum de doar 20 de minute cu masina pana aici. Daca vii de la Bucuresti, vei avea de parcurs pana in Krapets 283 de kilometri, iar daca vii de la Constanta, 72 de kilometri. 

plaja krapets

Desi peisajele de aici sunt frumoase si zona este cautata pentru liniste si relaxare, faptul ca a devenit in ultimii ani foarte cunoscuta poate presupune ca in plin sezon sa fie destul de aglomerata. Aici este si una dintre cele mai cunoscute locatii de camping de pe litoralul bulgaresc, iar asezarea corturilor se face in zona de padure. Sunt 4 locuri in care poti manca, in apropierea plajei si a campingului, dar si un bar pe plaja. 

Plaja din Ezerets  – In imediata apropiere a satului Ezerets, vei gasi o alta zona de plaja izolata, accesibila in mare majoritate dupa coborarea unei faleze cu portiuni destul de abrupte. Exista si cateva poteci cu coborare mai lina, iar plaja are nisip fin, dar si zona de padure in spate si posibilitatea de campare.

camping ezerets

Dobrudja, Shabla – asezata in vecinatatea lacului Shabla, tot intr-o zona linistita si ferita de aglomeratie, aceasta plaja are mai multe facilitati, precum un camping si 3 restaurante unde poti servi linistit masa. Zona cu facilitati poate fi putin mai populata, insa pe masura ce te departezi de aceasta vei observa ca plaja devine din ce in ce mai pustie. 

dobruja shabla

Shabla Beach Little Sea – La doar 22 de kilometri departare de Krapets, vei gasi plaja “Little sea”, intr-un mic golfulet, retrasa si linistita. Zona este destul de stancoasa, asa ca daca vrei sa stai la plaja aici, ti-ar prinde bine o pereche de incaltaminte potrivita pentru apa. 

In general, nu sunt multi cei care vin aici, tocmai pentru ca exista pietre pe plaja, insa daca esti in cautare de liniste, este posibil ca “Little sea” sa fie locul potrivit pentru tine. 

shabla little sea

Plaja Rusalka – vei gasi aceasta plaja intr-un golfulet, are dimensiuni mici si este inconjurata de stanci. La intrarea in apa exista pietre, asadar asigura-te ca vii echipat corespunzator. Plaja Rusalka este la aproximativ 52 de kilometri de Vama Veche. 

plaja rusalka

Plaja Bolata – desi este una dintre cele mai cunoscute si atractive plaje din Bulgaria, aflandu-se intr-o zona protejata si inconjurata de natura, este posibil ca la plaja Bolata sa nu ai mereu parte de liniste, pentru ca este vizitata de multi turisti, mai ales in sezon. Sunt 57 de kilometri de parcurs pana aici, daca pleci din Vama Veche. 

P.S. Destul de aproape de Bolata, pe cealalta parte a Capului Kaliakra, se mai afla si Zelenka Beach. Aceasta este tot o plaja cu aspect salbatic, insa este ingusta, cu un acces destul de dificil si formata mai mult din pietre (atat pe plaja, cat si la intrarea in apa).

plaja bolata

Pasha Dere – Plaja Pasha Dere este destul de intinsa si te poti bucura aici de nisip fin. Intrarea in mare este lina pe alocuri, iar in spatele plajei este un versant de pamant inalt. Pasha Dere este la un drum de aproximativ 30 de minute la sud de Varna. 

plaja pasha dere

Kamchia Beach – se afla la gura de varsare a raului Kamchia in Marea Neagra, iar peisajul este unul frumos. Exista cateva dune de nisip, o zona de campare, iar plaja se intinde pe o portiune destul de mare si este lata pe alocuri. Plaja face parte din rezervatia naturala Kamchia si se afla la o distanta de 25 de kilometri de Varna. 

Cum ar fi sa mergi la mare in Bulgaria chiar zilele urmatoare? Profita de cele mai bune oferte last minute pentru vacantele in Bulgaria! Prinzi reduceri de pana la 30% si poti rezerva in maxim 2 minute!!
kamchia beach

Plaja Shkorpilovci – este impartita in doua zone, cea de nord si cea de sud. In partea de sud a plajei vei gasi si o terasa la malul marii, dar si plaja cu nisip fin. Plaja Shkorpilovci se afla la aproximativ 46 kilometri distanta de Varna si 153 de kilometri de Vama Veche. 

Exista o zona de camping la 200 de metri de plaja, deschisa din 2018. Ai electricitate, facilitati sanitare si alimentare cu apa, bucatarie couna si punct de prim ajutor. 

plaja Shkorpilovci

Plaja Shkorpilovci nord – este lata si rar aglomerata, exista posibilitatea sa prinzi valuri mai mari aici. Peisajul se aseamana oarecum cu cel de la plaja Vadu din Romania.   

Plaja KaraDere – este o alta plaja linistita a litoralului bulgaresc, inconjurata de verdeata si un loc in care turistii vin de regula ca sa campeze. Are nisip fin, iar in zonele marginale vei observa cativa bolovani.

plaja kara dere

Biala Beach – Cu un versant stancos in spate si destul de ingusta, plaja Biala este printre ultimele plaje mai retrase de dinaintea statiunii Obzor. 

plaja biala

Plaje salbatice Bulgaria, in sudul litoralului bulgaresc

Daca vrei sa calatoresti mai departe de statiunea Obzor din Bulgaria si sa te indrepti catre sudul litoralului bulgaresc, si in aceasta zona vei gasi o serie de plaje care sa se potriveasca stilului tau linistit. 

Plaja Irakli – Inclusa intr-o arie protejata, Irakli Beach poate fi considerata una dintre cele mai salbatice plaje de pe litoralul bulgaresc, in primul rand pentru ca este inconjurata de paduri dese. Aerul de aici este mai curat ca in alte locatii de plaja. De la Obzor, ai de mers pana la Plaja Irakli aproximativ 11 kilometri.

Plaja Irakli se afla la 4 kilometri de satul Banya si este asezata intre Obzor si Nessebar. Lungimea plajei este de aproximativ 3 kilometri, pana aproape de Capul Emine. Zona de aici este vizitata in special de turisti care vin cu cortul si care campeaza incepand din iunie si pana in septembrie. 

plaja irakli

Plaja din Kraymorie – Kraymorie, un mic sat in apropiere de Burgas, gazduieste mai multe golfuri si plaje mici intre stanci, accesibile doar pe jos. Plaja principala de aici este mai lata, are o intrare relativ lina in apa, iar in plin sezon exista destul de multi turisti care prefera aceasta locatie, poate si pentru ca pe plaja exista si cateva facilitati. 

plaja kraymorie

Plaja Alepu – localizata in apropiere de statiunea Duni, mai este cunoscuta si sub numele de Drivers Beach. Plaja este lunga, destul de linistita si ofera o vedere frumoasa catre orasul Primorsko si catre statiunea Duni.

Intrarea in apa nu este peste tot la fel de lina si are, in unele zone, si cativa bolovani. Daca pleci din Vama Veche, vei avea de parcurs o distanta de 277 km pana la Drivers Beach. 

plaja alepu

Plaja Arkutino – Dupa plaja Alepu vei gasi Plaja Arkutino, care este lata, cu nisip fin si inconjurata de verdeata. Plaja are o deschidere larga si este posibil ca in anumite perioade sa intalnesti valuri mai mari. 

Nu exista facilitati pe plaja, turistii vin cu prosoapele si umbrelele proprii, iar atmosfera este una linistita. 

plaja arkutino

Ropotamo Beach – are o forma mai atipica, pentru ca include si locul in care raul Ropotamo se varsa in Marea Neagra. Poti face poze destul de spectaculoase aici, iar zona este impanzita de natura si este foarte linistita. La aceasta plaja poti ajunge numai pe jos. 

plaja ropotamo

Plaja din Varvara  – plaja de aici este ingusta si se afla intr-o zona stancoasa. O gasesti in dreptul satului Varvara (comunitate de pescari), iar zonele de plaja cu nisip sunt destul de rare, insa tocmai de aceea vei gasi aici o atmosfera linistita. 

plaja varvara

Plaja Veleka – o zona cu adevarat interesanta de plaja, in apropierea satului Sinemorets si totodata punct de varsare a raului Veleka in Marea Neagra. Plaja se afla pe o fasie de nisip intre rau si mare, ceea ce-i da un caracter aparte. 

Poti inota aici atat in rau, cat si in mare, iar daca esti amator de poze spectaculoase, gaseste o multime de cadre potrivite aici. Plaja Veleka se afla la o distanta de 84 de kilometri de Burgas. 

plaja veleka

Plaja Silistar  – tot in apropiere de satul Sinemorets, cu o deschidere destul de larga si nisip fin, plaja Silistar este la randul sau un punct in care un mic rau se varsa in Marea Neagra. Si aici este o zona de campare la marginea padurii, un loc de luat masa si un bar pe plaja. Ai de parcurs un drum neasfaltat de aproape 1 kilometru pana ajungi in zona de camping. 

In zonele marginale ale plajei exista pietre si bolovani la intrarea in apa si chiar cateva intrari in mare printre stanci, ceea ce o face mai atractiva pentru turistii mai aventurosi. 

Plaja Rezovo – Foarte aproape de granita cu Turcia vei gasi plaja Rezovo, unde Raul Rezovo se varsa in Marea Neagra. Acesta este cel mai apropiat punct turistic de pe litoralul bulgaresc de granita cu Turcia si totodata unul dintre cele mai calde locuri in ceea ce priveste sezonul estival. 

Zona este una destul de linistita, asadar ai mici sanse sa gasesti aglomeratie, insa plajele au in cea mai mare parte aspect stancos.  De aici si pana la Istanbul mai sunt 347 de kilometri, iar ca sa ajungi la Rezovo din Vama Veche, ai de parcurs 330 de kilometri. 

plaja rezovo

Concluzionand, litoralul bulgaresc abunda in plaje salbatice pe care le poti explora in marea lor majoritate destul de usor daca te afli in vacanta cu masina personala. Indiferent de statiunea in care alegi sa te cazezi, vei avea posibilitatea sa te bucuri de plaja si in astfel de locuri mai retrase.

Alte articole despre plaja Bulgaria:

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?