Plaje din Bulgaria, aproape de Romania. Krapets si Bolata in topul plajelor aproape de Vama Veche

plaja frumoasa bolata

Daca esti in cautarea unor plaje de la malul Marii Negre din Bulgaria, insa vrei sa fii aproape de tara si sa nu parcurgi un drum prea lung cu masina pentru a te bucura de plaja, iti recomandam plajele din nordul litoralului bulgaresc. 

Toate plajele despre care vom vorbi in acest articol se afla in apropiere de Romania (la maximum 100 de kilometri distanta de Vama Veche), unele dintre acestea fiind retrase si mai putin aglomerate, iar altele chiar in centrul unor statiuni foarte populare.

Ramane la alegerea ta daca vrei sa faci o vizita de o zi, daca vrei sa te stabilesti intr-unul dintre locurile cu zone de camping sau daca vrei sa iti iei o vacanta in Bulgaria, aproape de Romania.

Cea mai apropiata plaja din Bulgaria de Romania

Plaja Durankulak este cea mai apropiata plaja din Bulgaria de Romania si se afla imediat dupa granita, la 5,8 km de Vama Veche. Satul Durankulak este preferat de turistii care vor sa-si petreaca timpul liber in natura, departe de aglomeratiile specifice statiunilor mari. Plaja de aici se imparte in doua zone: 

  • plaja din nordul satului Durankulak (cunoscuta si cu denumirea de plaja Ana-Maria printre localnici), care se intinde pe aproximativ 3 kilometri si care este cea mai apropiata de Romania
  • plaja de din sudul satului, care se intinde pe aproximativ 6.5 kilometri, pana aproape de marginea satului Krapets. Vei observa aici si o zona mlastinoasa, dar si o asemanare de peisaj cu plaja de la Vadu, din Romania 

Intre cele doua plaje exista un camping unde vei gasi cateva facilitati de baza, la o distanta de circa 3 km de drumul mare. Se afla la 5,8 km distanta de Vama Veche.

Drumul pana aproape de plaja este ingust, se parcurge destul de bine, este inconjurat de terenuri cu floarea soarelui si cereale, iar in apropiere de plaja gasesti o parcare si un mic restaurant.  Exista aici si o zona mlastinoasa, ceea ce inseamna ca te vei bucura de sunetul broastelor si vei putea sa admiri diferite specii de pasari. 

plaja durankulak

Plajele Krapets si Bolata

Dintre plajele de mai sus, plaja Krapets si plaja Bolata sunt printre cele mai importante din zona de nord a litoralului bulgaresc. Krapets a devenit locul preferat de romanii care tanjesc dupa Vama Veche de altadata, in timp ce Bolata este cunoscuta pentru forma si frumusetea sa. 

Plaja Krapets – Plaja de aici este linistita, un alt loc in care poti merge daca vrei sa fii ferit de agitatia locurilor intens vizitate. Multi dintre cei care vin aici isi aseaza cortul pe plaja sau in camping, iar zona a devenit in ultimii ani destul de cunoscuta. Multi o caracterizeaza ca fiind Vama Veche din trecut, insa atunci cand se lasa seara, in Krapets nu ai nicio sansa sa gasesti agitatia din Vama Veche. 

Plaja Krapets

Aici exista un camping si 4 locuri in care poti manca in apropierea plajei din Krapetz, Bulgaria, si un bar pe plaja. Langa plaja ai o zona impadurita, iarba verde, iar plaja este cu nisip fin. Vei vedea aici si barci de pescari, in zonele marginale de plaja. 

Distanta Bucuresti Krapets este de 283 de kilometri, in timp ce de la Constanta si pana la Krapet vei parcurge aproximativ 72 de kilometri. Se afla la 22,7 km de Vama Veche si 30 de minute de mers cu masina.

Plaja Bolata – Plaja este frumoasa, in forma aproape perfecta de semicerc, retrasa, dar in varful sezonului devine mai aglomerata. Plaja Bolata se afla in Golful Bolata si foarte aproape de Cap Kaliakra, ambele aflandu-se intr-o zona protejata. 

Vei gasi aici nisip fin si intrare lina in apa, si desi nu este de dimensiuni foarte mari, Bolata atrage prin aspectul sau deosebit. Iti va fi greu sa nu faci poze aici. 

Plaja Bolata are si doua spatii de parcare. Parcarea din stanga plajei este de dimensiuni mai mari. Daca vrei sa mananci dupa o zi de plaja la Bolata, poti incerca Ferma de Midii Dalbolka, pentru ca se afla la doar 10 kilometri distanta. 

De la Bucuresti – plaja Bolata ai de parcurs 320 de kilometri, iar distanta Constanta – plaja Bolata este de 108 kilometri. Plaja Bolata este la 57 km de Vama Veche si 55 de minute de mers cu masina. 

Plaje in Bulgaria aproape de Vama Veche

Litoralul bulgaresc este destul de ofertant la capitolul plaje pentru toate preferintele, iar mai jos ti-am alcatuit o lista a celor mai apropiate plaje din Bulgaria aproape de Vama Veche care merita incercate, pe o distanta de aproximativ 100 de kilometri. 

  • Plaja din Ezerets – Si aici vei gasi o plaja linistita, potrivita pentru relaxare, cu optiune de camping, in imediata apropiere a satului Ezeret. Fluxul de turisti variaza si se poate intampla ca in plin sezon destul de multa lume sa caute liniste aici. La capatul drumului dinspre sat exista si un restaurant unde poti lua masa, iar pe masura ce te indepartezi de aceasta zona, vei gasi din ce in ce mai putini turisti in zona de plaja. Plaja din Ezerets este accesibila in marea sa majoritate dupa coborarea unei faleze, unele portiuni de aici fiind destul de abrupte. In functie de vreme, exista posibilitatea sa intalnesti valuri destul de mari aici, insa intrarea in mare este lina si nisipul este fin. Este la aproximativ 23,6 km distanta de Vama Veche, linistita, inconjurata de pini, gasesti doua restaurante pe plaja unde poti manca. 
  • Dobrudja beach – Localizata la 33 km de Vama Veche, cu o portiune de plaja libera, un camping, dar si posibilitatea de cazare, sezlonguri si locuri de luat masa. 
  • Plaja din Shabla – O gasesti la 35 kilometri de Vama Veche si la 3 kilometri de centrul orasului Shabla. Plaja este mai putin cunoscuta, asadar riscul sa dai peste aglomeratie aici e mai mic. 
  • City Beach Kavarna  – Este plaja principala din Kavarna, este dotata cu sezlonguri si umbrele, dar are si zone libere marginale. Se afla la 50 km de Vama Veche si 50 de minute de mers cu masina. 
  • Plaja din Rusalka – Plaja principala de aici este asezata intr-un mic golfulet, inconjurat de vegetatie si cu apa foarte clara, potrivita pentru snorkeling. Se afla la 52 km de Vama Veche si 55 de minute de mers cu masina.
  • Plaja Bendida – intre Kavarna si Balcic, la 58 km de Vama Veche. Plaja este foarte frumoasa si bine amenajata, insa trebuie sa fii cazat la Thracian Cliffs Golf & Beach Resort pentru a avea acces aici.  
  • Plaja Argata – Tot intre Kavarna si Balcic, la 59 de km de Vama Veche, apartine, de asemenea, de Thracian Cliffs Golf & Beach Resort si este nevoie sa fii cazat aici pentru a avea acces la ea. 
  • Nirvana Beach – Se afla la 90 km de Vama Veche, aproape de Varna, la 1h 15 minute de mers cu masina si are si un segment de plaja dedicat pentru nudism. De regula, plaja nu este aglomerata si are si un beach bar, dar si posibilitatea de a practica sporturi acvatice. 
  • Kabakum Beach – Este la 96 de kilometri de Vama Veche, intre Nisipurile de Aur si Constantin si Elena. Are zone intinse de nisip, pot fi inchiriate sezlonguri si pot fi practicate sporturi acvatice.  
Plaja Shabla

Plajele Albena si Nisipurile de Aur

Plajele din Albena si Nisipurile de Aur din Bulgaria sunt cele mai importante plaje in apropiere de Romania si se afla la distante rezonabile de Vama Veche, dupa cum urmeaza:

Albena – se afla la 82 de kilometri de Vama Veche, la 133 kilometri de Constanta si la 259 de kilometri de Bucuresti (daca o iei pe cel mai scurt traseu), iar plaja de aici este una dintre cele mai bune de pe litoralul bulgaresc, cu o lungime de 6 kilometri si o latime de 150 de metri. Albena are 21 de plaje publice si private, dar si locuri unde poti lua masa. 

O umbrela si un sezlong costa in jur de 2 leva, dar gasesti in Albena si foarte multe zonele libere, in care iti poti pune prosopul si umbrela, iar la plaja poti inchiria seifuri in care sa-ti lasi obiectele de valoare atunci cand intri in apa. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Plaje cu intrare lina in apa pe litoralul bulgaresc

Plaja din Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur– Se afla la 85 km de Vama Veche si la 283 de kilometri de Bucuresti, iar plaja de aici are o lungime de 3.5 – 4 kilometri si este premiata “Blue flag”. 

Latimea plajei din Nisipurile de Aur ajunge in unele zone si la 100 de metri. Intrarea in apa aici are diferente de nivel, in functie de locatie.  Gasesti aici nisip fin, plaje curate si bine organizate si multe locuri in care poti sa mananci. Daca vrei sa inchiriezi un sezlong aici, te costa in jur de 7 leva.

Daca esti interesat de hotelurile din acest loc, poti intra la noi pe site, unde poti explora cele mai bune oferte!

In cazul in care vrei sa petreci mai mult timp intr-una dintre statiunile de la malul malul Marii Negre apropiate de Romania, poti consulta aici oferte variate de cazare pe litoralul din Bulgaria

Accesul catre plajele din Bulgaria. Drumul, taxe si alte detalii 

Cand treci granita in Bulgaria, trebuie sa-ti iei vigneta. Aceasta costa 15 leva/saptamana sau 10 leva/weekend si poate fi cumparata din vama sau online, de aici , selectand limba romana. 

Daca vrei sa cumperi leva chiar la granita, exista un birou de schimb valutar, insa te sfatuim sa schimbi o suma moderata, pentru ca nu vei gasi aici cel mai bun curs. Daca treci prin localitati sau chiar orase, vei gasi banci unde este mai indicat sa schimbi pentru ca au un curs mai bun. 

Regulile de circulatie trebuie respectate in Bulgaria, asadar nu depasi limita de viteza, poarta centura si mergi cu luminile aprinse si pe timp de zi, pentru a evita posibilele amenzi. Parcheaza numai in locuri special amenajate, mai ales daca mergi in statiuni, pentru ca risti sa iti fie ridicata masina sau sa primesti amenda. 

Preturile sezlongurilor si ale umbrelelor de pe plajele din Bulgaria, exceptand plajele salbatice unde nu vei gasi in principiu astfel de servicii, variaza intre 1 – 7 leva.

Concluzionand, daca vreti sa-ti faci vacanta pe litoralul bulgaresc, insa sa fii totusi aproape de granita cu Romania, trebuie sa stii ca te vei putea bucura de unele dintre cele mai frumoase plaje! Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, caci vei gasi unele dintre cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din toate statiunile cunoscute ale litoralului bulgaresc!

Alte articole despre plaja Bulgaria

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?