Plaja Avali Lefkada, un loc mai putin celebru, insa deosebit de frumos si potrivit celor care cauta relaxare

La fel ca in cazul celor mai multe dintre plajele incantatoare ale Lefkadei, si plaja Avali este localizata pe coasta de vest a insulei. Atuul acestei plaje consta in principal in faptul ca nu este atat de populara, ceea ce inseamna ca sansele sa o prinzi aglomerata sunt ceva mai mici, chiar si in plin sezon. 

Lefkada este o destinatie ideala pentru cei care vor sa exploreze diferite locuri la malul marii pe parcursul vacantei, iar daca esti interesat de subiectul plajelor din aceasta insula, gasesti pe blogul nostru un articol care le cuprinde in majoritate: Ghid plaje Lefkada. Totul despre cele mai frumoase plaje din insula si alte plaje care merita atentia ta daca planuiesti o vacanta aici 

Mai mult, daca nu te-ai hotarat inca unde anume vrei sa stai pe aceasta insula, gasesti la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte cazare Lefkada, cu multiple optiuni din care sa poti alege ce ti se potriveste mai bine.

Unde se afla plaja Avali din Lefkada si cum poti sa ajungi aici

Plaja Avali se afla in vecinatatea satului Kalamitsi si foarte aproape de alte doua plaje superbe din aceasta zona: Megali Petra si Kavalikefta. Avali este localizata la 5 kilometri de Kalamitsi, la 11,5 kilometri de Agios Nikitas si la 24 de kilometri de Lefkada Town, capitala insulei. 

Din Kalamitsi si pana la plaja Avali faci in jur de 15 minute cu masina, urmand drumul catre Kavalikefta si ulterior ghidandu-te dupa indicatoarele catre Avali. Drumul pana aproape de plaja este asfaltat, insa nu se afla in cele mai bune conditii si este destul de ingust. Prin urmare, iti recomandam sa reduci pe cat posibil viteza si sa conduci prudent, mai ales ca pe margini nu exista parapeti de protectie. 

In capatul drumului exista un mic spatiu de parcare, insa acesta poate deveni insuficient in varf de sezon, asadar e bine sa vii aici destul de devreme pentru a evita stresul gasirii unui loc de parcare. In extrasezon, nu te vei lovi de aceasta problema. 

Exista aici si un mic restaurant, asezat pe o platforma de lemn, iar de pe terasa restaurantului se coboara, pe niste trepte de lemn, catre plaja. Avali nu se numara printre plajele din Lefkada cu un acces extrem de dificil, insa daca vii echipat cu toate accesoriile de plaja, iti recomandam totusi sa cobori cu atentie. La capatul scarilor vei intalni niste bolovani pe care trebuie sa-i sari sau sa-i ocolesti pentru a ajunge pe plaja. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum arata plaja Avali Lefkada si ce trebuie sa mai stii despre acest loc

Plaja Avali se potriveste mai degraba iubitorilor de natura. Daca te numeri printre cei care cauta organizare si facilitati, nu vei gasi aceste lucruri la Avali, insa daca preferi linistea si sunetul valurilor, cu siguranta aceasta plaja este pentru tine. 

Plaja Avali este o plaja lunga, de nisip cu pietris, insa pe anumite portiuni ai sanse sa dai si peste nisip fin. Apa are o adancime moderata aici, iar la intrarea in apa exista pietre, motiv pentru care este recomandat sa ai la tine incaltaminte speciala. 

In cea mai mare parte a timpului, Avali este o plaja neamenajata. Se intampla rar ca in varf de sezon sa intalnesti pe plaja cateva sezlonguri si umbrele de inchiriat. 

In partea de sud a plajei, tarmul este mai lat, in timp ce catre nord, Avali se ingusteaza si devine ocupata de stanci. 

In zilele cu vant puternic, la plaja Avali se formeaza valuri destul de mari – o adevarata incantare pentru cei care adora sa le priveasca sau sa se balaceasca la mal, un motiv de precautie pentru cei care nu stiu sa inoate sau pentru cei care vin aici alaturi de copii. Este important de stiut ca la plaja Avali nu exista serviciu de salvamar. 

Daca vrei sa cumperi racoritoare sau sa iei masa, vei gasi micul restaurant de sus, din vecinatatea parcarii. Tot aici vei gasi si toalete. Privelistea pe care o ai catre mare si catre aceasta plaja, de pe terasa restaurantului, este motivul pentru care ar trebui totusi sa petreci macar 5 minute aici. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la plaja Avali Lefkada

Asa cum spuneam inca de la inceput, plaja Avali Lefkada are avantajul de a fi mai putin celebra, fapt ce ar putea sa-ti convina destul de mult daca nu esti fan aglomeratie. 

Daca te afli in Lefkada in plin sezon (iulie si august), Avali este una dintre plajele catre care se indreapta un numar mai scazut de turisti. Asadar, ramane o alegere buna daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in Lefkada in aceasta perioada. 

Pe de alta parte, daca vrei sa explorezi insula la sfarsit de primavara/inceput de vara sau dupa a doua jumatate a lunii septembrie, ai destul de multe sanse sa gasesti plaja Avali aproape goala. Ce e important de stiut e faptul ca micul restaurant de pe versantul din spatele plajei este deschis numai in sezon, asadar ar trebui sa vii echipat aici cu racoritoare si gustari, in cazul in care vrei sa stai mai mult timp. 

In concluzie, plaja Avali este pentru tine daca nu simti nevoia sa ai la indemana sezlonguri, umbrele, muzica si agitatie. Iti va oferi in schimb o priveliste incantatoare, o apa in nuante turcoaz specifice Lefkadei si multa liniste. Daca se intampla sa ajungi aici, asteptam sa ne impartasesti experienta ta!

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?