Obiective turistice Nessebar. Cele mai interesante locuri de vazut in celebra statiune bulgareasca

Intentionezi sa-ti faci vacanta la mare pe litoralul bulgaresc si ai ales o statiune apropiata de Nessebar sau cazare chiar in zona acestui oras apropiat de Burgas si de Sunny Beach? 

Daca faci parte din randul turistilor exploratori si cauti sa sintetizezi care ar fi cele mai interesante obiective turistice Nessebar, gasesti in acest articol o serie de detalii care te pot ajuta sa-ti organizezi vizita in Nessebar mai bine. 

Iti reamintim ca orasul vechi Nessebar reprezinta una dintre cele mai cunoscute si frumoase atractii ale litoralului bulgaresc, este inclus in patrimoniul mondial UNESCO si este considerat a fi un obiectiv in sine, gratie tuturor locurilor incarcate de istorie pe care le gazduieste. 

Nu in ultimul rand, daca nu ai luat inca o decizie cu privire la locul in care urmeaza sa te cazezi, gasesti pe site -ul nostru si o multime de oferte sejur Nessebar, carora li se adauga si multe altele pentru toate statiunile cunoscute de pe litoralul bulgaresc.

Cele mai importante monumente istorice din Nessebar

In cazul in care esti pasionat de istorie si vrei sa vizitezi monumente, cladiri vechi, ruine, e posibil ca Nessebar sa fie locul perfect pentru tine, caci gazduieste o multitudine de astfel de vestigii. Tocmai pentru ca are dimensiuni micute, ai putea fi tentat sa nu crezi ca in Nessebar au existat in jur de 40 de biserici, iar istoricii au cules date semnificative despre nu mai putin de 26 dintre acestea. Gasesti mai jos cele mai importante obiective turistice Nessebar in ceea ce priveste monumentele istorice. 

Moara de vant din Nessebar este considerata a fi un simbol al orasului si este imposibil de ratat atunci cand intri pe pod, inspre partea veche de oras. Podul poate fi traversat rapid cu masina, insa si pe jos in aproximativ 10 minute. Moara din Nessebar a fost ridicata pe 3 etaje, in perioada Renasterii. 

Zidurile vechii cetati din Nessebar pot fi observate tot la intrarea in oras, se intind pe o lungime de aproximativ 100 de metri, iar in unele locuri ating inca inaltimea de 8 metri. Seara, zidurile sunt luminate, alaturi de multe alte obiective istorice, asadar ai toate sansele sa te bucuri de o experienta interesanta si daca alegi sa vizitezi orasul Nessebar dupa lasarea serii. 

Muzeul de Arheologie este considerat a fi principalul punct de plecare catre monumentele istorice din Nessebar. Poti vizita muzeul in sine (un bilet costa 6 leva/adult si 3 leva/copil), insa poti sa cumperi de aici si bilete pentru mai multe obiective incluse intr-un singur tur. In functie de tipul de tur pentru care vei opta, poti alege pachete cu preturi intre 8-25 leva/adult. Daca alegi sa vizitezi doar Muzeul de Arheologie, nu te astepta ca turul tau sa dureze mai mult de 10-15 minute, caci cladirea are dimensiuni mici. 

Muzeul Etnografic este un alt loc dedicat culturii si istoriei din Nessebar, care poate fi vizitat la interior cu pretul de 3 leva/adult si care se afla intr-o casa veche, ridicata in jurul anului 1840.

Amfiteatrul din Nessebar este locul in care, pe timp de vara, poti participa la un concert sau la alt eveniment. 

Bisericile din Nessebar care pot fi vizitate in prezent sunt numeroase, iar fiecare dintre aceste monumente religioase se mandreste cu o istorie aparte si cu alte detalii interesante precum picturi bine conservate, ornamente, etc. Totusi, turistii care au vizitat in ultima perioada Nessebar-ul spun ca este suficient si daca le admiri, in marea majoritate, de la exterior. 

  • Biserica Sfantul Stefan este una dintre cele mai cunoscute din Nessebar si totodata una dintre cele mai frumoase. Poti vizita biserica si la interior, iar in acest caz chiar este recomandat sa o faci, pentru ca aici exista peste 1000 de picturi bine pastrate. Pretul intrarii este de 6 leva/adult. 
  • Biserica Hristos Pantocrator este partial distrusa in zona de cupola, insa are o serie de ornamente foarte frumoase la exterior. Pentru a vizita interiorul acestei constructii, trebuie sa platesti 3 leva/adult. 
  • Biserica Sfantului Salvator a fost ridicata inca de pe vremea Imperiului Otoman si are dimensiuni mici. Biserica are la interior o serie de picturi bine conservate. 
  • Biserica Sfantul Ioan Botezatorul este construita in stil bizantin, iar pentru a o vedea la interior, trebuie sa scoti din buzunar tot 3 leva/adult. 
  • Biserica Sfanta Sofia este considerata a fi una dintre cele mai “batrane” de pe teritoriul orasului vechi. Constructia a fost ridicata pe ruinele unui templu dedicat zeului Apollo. 
  • Biserica Sfanta Parascheva, care poate fi vizitata si la interior (tarif intrare 3 leva/adult) a fost ridicata intre secolele XIII-XIV si are pereti din piatra si caramida. 
  • Biserica Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril a fost partial distrusa, nu poate fi vizitata la interior, insa peretii acesteia inca stau in picioare si pot fi admirati de la exterior. 

P.S: Daca ai nevoie de informatii referitoare la parcare si locuri potrivite pentru a-ti lasa masina in Nessebar, e posibil sa te ajute articolul: Despre parcare in Sunny Beach si Nessebar, Bulgaria. Care sunt locurile in care iti poti lasa masina

Plaje in Nessebar si ce facilitati gasesti la fiecare 

Orasul-statiune Nessebar are doua plaje principale, ambele la indemana ta daca alegi sa-ti faci vacanta aici sau sa schimbi locul de plaja pentru o zi. Ce e important de stiut referitor la plajele din Nessebar e faptul ca vei gasi atat zone de plaja mai salbatice, cat si zone amenajate, asadar indiferent de preferintele tale, cu siguranta se va gasi un loc potrivit pentru tine la plajele din imprejurimile acestui oras. 

Prima plaja din Nessebar leaga orasul de statiunea Sunny Beach. Este o plaja lata, cu nisip fin. Pe aceasta fasie de plaja exista atat portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera. Aproximativ o treime din aceasta plaja este considerata a fi plaja libera. Daca vrei sa inchiriezi un sezlong intr-una dintre zonele amenajate, asteapta-te sa platesti in jur de 8 leva. 

Plaja din sudul orasului statiune Nessebar are, la fel, nisip fin, si totodata portiuni de plaja privata care alterneaza cu segmente de plaja libera. Preturile la sezlonguri sunt cam aceleasi, iar in apropiere vei gasi restaurante, dusuri, dar si un parc mare numai bun pentru plimbari. 

Plaja din Sunny Beach este foarte aproape de Nessebar si reprezinta o alta alternativa buna de plaja in zona, daca vrei sa nu te limitezi la Nessebar. Vei gasi plaja mai lata in zona de sud si cea de centru, in timp ce in zona de nord, catre Sveti Vlas, plaja incepe sa se ingusteze. Asteapta-te sa platesti in jur de 10 leva/sezlong aici, asta daca nu alegi un segment de plaja libera, neamenajata. 

Poti afla mai multe despre plajele din Nessebar din articolul: Plaja Nessebar. Unde gasesti sectiuni amenajate, facilitati si segmente de plaja libera in zona acestei statiuni

Aquapark si alte atractii turistice in Nessebar

Atractiile orasului Nessebar nu se limiteaza doar la obiectivele istorice si la plaje, asadar daca ruinele nu sunt pentru tine si vrei sa incerci altfel de activitati in aceasta zona, te poti orienta catre una dintre urmatoarele propuneri: 

Aquapark-ul din Nessebar poate fi o idee foarte buna mai ales daca te afli in vacanta alaturi de copii si vrei sa alternezi zilele de plaja cu alte activitati. Aquapark Nessebar isi bucura vizitatorii cu peste 60 de atractii cu apa, dintre care 38 sunt tobogane. Atractiile parcului acvatic sunt impartite pe zone, respectiv extreme, fast and furious, easy, zona copiilor, zona de piscine si rauri si zona de relaxare, asadar ai toate sansele sa gasesti ceva care sa ti se potriveasca, indiferent de preferinte. 

Poti citi mai multe despre acest parc acvatic in articolul: Aquapark Nessebar din Bulgaria. Totul despre vizita la parcul acvatic cu 60 de atractii diferite

Restaurantele din Nessebar reprezinta un alt motiv pentru care turistii se indreapta in numar mare, in mod special seara, catre acest oras. Chiar daca vei fi, cel mai probabil, cazat in regim all inclusive in timpul vacantei tale pe litoralul bulgaresc, daca alegi sa-ti faci vacanta intr-o statiune apropiata de Nessebar sau chiar in zona acestui oras, merita ca intr-o seara sa incerci si unul dintre restaurantele de aici. 

Nu lipsesc preparatele din peste, fructele de mare (midiile in special), mancaruri traditionale bulgaresti si, evident, multe alte preparate internationale. Gasesti restaurante bune atat in zona de centru a orasului, cat si la malul marii: Bistro Aquamarin, Old Sailor, Stariat Kavak The Old Tree, Emona sau Foyer sunt doar cateva dintre localurile cu review-uri pozitive din Nessebar. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Restaurante in Nessebar. Unde si ce poti manca daca vrei sa iei masa in orasul vechi

Magazinele din Nessebar ii tenteaza pe turistii dornici de shopping. Spre deosebire de alte statiuni mai linistite din apropiere, precum Obzor, Elenite sau Sveti Vlas, unde optiunile in materie de shopping nu sunt atat de vaste, Nessebar sta ceva mai bine la acest capitol. 

Vei gasi inclusiv galerii de arta, magazine cu produse handmade, magazine de bijuterii, magazine cu articole vestimentare, dar si tarabe cu suveniruri si alte produse, asadar daca ai in plan o mica sesiune de shopping si esti cazat prin apropiere, poti face o vizita rapida in Nessebar. 

In concluzie, in materie de obiective turistice, Nessebar sta foarte bine, fiind unul dintre cele mai atractive orase de pe litoralul bulgaresc din acest punct de vedere. Prin urmare, daca esti cazat intr-una dintre statiunile vecine sau chiar intr-un hotel din zona Nessebar, nu uita sa-ti rezervi cel putin o dupa amiaza si pentru orasul vechi Nessebar, caci ai toate sansele sa te intorci cu amintiri frumoase si cu poze wow! 

Totodata, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte de cazare Nessebar, cu o multime de variante din care sa o poti alege pe cea mai potrivita tie.

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?