Măsuri de siguranță pentru vacanțele pe litoralul bulgăresc in 2020

Postat de

Traim vremuri fara precedent în care impredictibilitatea este cuvântul de ordine și aceasta ne  afectează pe toți.  Sunt vremuri în care ne adaptăm din mers, iar schimbările  survin peste noapte. Și știm că aceste măsuri au afectat și planurile voastre de vacanță, iar sejururile all-inclusive în Bulgaria vor fi și ele usor diferite. Acesta este motivul pentru care împărtășim aceste informații, să știți ce implică all-inclusive în Bulgaria în 2020.

În același timp, este o perioadă în care mai mult ca oricând fiecare dintre voi are nevoie de doza de relaxare.  Fiecare dintre noi ne dorim să vedem un petic de cer și să ne scăldăm picioarele în apă caldă a mării, ca o mica recompensă a faptului că am fost închiși în case pentru mai mult de două luni de zile.  Mulți între noi am jinduit la un peisaj superb și la mângâierea caldă a soarelui  privind dincolo de ferestre sau vreo postare în social media ale celor care se bucurau de peisaje magnifice.

Pe 15 iunie 2020  se deschide sezonul de vacanțe în Bulgaria.  E posibila trecerea granitelor fara niciun document suplimentar care sa ateste starea de sanatate, iar la intoarcere NU veti fi obligati sa stati in carantina. Unii  dintre hotelieri au luat măsuri deja  pentru asigura turistilor o vacanță cât mai plăcută și mai sigură, măsuri pe care le au anunțat.  Alte unități de cazare continuă să se adapteze situației actuale. Cel mai probabil în acest an fiecare unitate de cazare va avea proceduri proprii dezvoltate pe baza recomandarilor autoritatilor nationale si europene.

Măsuri concrete implementate de către o parte dintre unitățile de cazare din Bulgaria 

Măsurile luate de hotelurile din Bulgaria în 2020 sunt concentrate pe a păstra siguranța turiștilor,  respectând Directivele europene în domeniu. Aceste măsuri chiar oferă mai multă relaxare turiștilor cazați pe litoralul Mării Negre pentru că efortul financiar al hotelierilor răsplătește turistul. Acesta se află în siguranță și, în plus,  are mai mult spațiu și mai mult confort. 

Cel mai probabil, fiecare hotel va avea un protocol de acces, comunicare și organizare a meselor pentru a asigura siguranța turiștilor. Unele hoteluri posibil chiar să aibă posibilitatea de monitorizare sau ajutor medical. 

Posibile măsuri pentru check-in și acces în unitățile de cazare din Bulgaria în 2020

  • În 2020 cel mai posibil nu vor mai avea un grad de ocupare de 100% pentru a asigura spațiul de siguranță pentru turiști. 
  • Cel mai posibil oaspeții vor avea procedură de check-in diferită, ce respecta norme de distantare sociala, iar la acces se va masura temperatura.  
  • Persoanele care nu sunt cazate în hotel nu vor putea avea acces in interiorul hotelului pentru a interactiona cu alti turisti.
  • Check-in-ul se va face doar după ora 14.00, check-out-ul înainte de ora 10.00 – 11.00 ca personalul să aibă timp să facă curat și să igienizeze camerele.

Organizarea meselor All-Inclusive în Bulgaria în 2020

  • Accesul în sălile de mese posibil să urmeze un protocol diferit, oaspeții având un traseu unidirecțional dintre intrare spre ieșire. Suprafețele din sălile de masă vor fi dezinfectate la intervale regulate și foarte posibil ca hotelierii să afișeze intervalul. 
  • O altă posibilitate este ca masa să fie organizată in aer liber. 
  • Se va incerca adaptarea bufetului suedez specific vacanței all-inclusive în Bulgaria. Se va evita contactul direct al turistilor cu mancarea. Servirea de către personal care va fi distanțat de turist prin pereți de plexiglas; meniu similar cu varianta a la carte sau meniu pe bază de precomandă. 
  • Este foate probabil ca masa să fie organizată diferit și din punct de vedere al accesului în sala de mese. Astfel, turiștii ar putea fi organizați în două sau mai multe ture la masă, în intervale diferite.
  • Dezinfectarea va fi obligatorie la accesul în sala de mese. 

Dezinfectare, igienizare și măsuri de sănătate

  • O măsură pe care o pot implementa la hoteluri este sa dezinfecteze mâinile în spațiile publice de acces- check-in, sala de mese, săli de activități.
  • Cel mai probabil la cazare turiștii vor primi un kit de dezinfectare, eventual măști care să fie purtate în spațiile închise.
  • Temperatura cel mai probabil va fi monitorizată. Va ține de fiecare hotel în parte ciclicitatea și momentul monitorizării temperaturii. 
  • Dezinfectarea suprafețelor publice va fi făcută la intervale ciclice, probabil orar și cu notificări asupra orei dezinfecției.  
  • Curățenia și dezinfecția în camere posibil să fie făcută cu o ciclicitate sporită și se va face apel la turiști să permită accesul pentru igienizare. Similar și schimbul prosoapelor sau al lenjeriei. 
  • Unele unități de cazare posibil să aibă personal medical la dispoziția turiștilor, iar în cazul în care un turist este confirmat pozitiv și e asimptomatic sau cu simptome medii Covid să fie transferat într-un hotel dedicat. 
  • Suprafețele sezlongurilor vor fi curățare la intervale adecvate de timp. 

Activități de relaxare și recreative 

  • Dezinfecția suprafețelor din zonele publice se face din oră în oră. De asemenea, turiștii vor primi produse de igienă. Aceasta le va asigura confortul că își igienizează spațiul, oricum personalul este angajat să păstreze curățenia optimă. 
  • Animația pentru adulți și copii va ține cont de distanțarea socială și activitățile vor fi ținute in aer liber sau cu un număr limitat de participanți pentru a permite distanța impusă de contextul sanitar. 
  • Piscinele exterioare vor rămâne deschise publicului, dar șezlongurile și umbreluțele vor fi amplasate la distanțe mai mari. Posibil ca accesul la piscină să fie limitat la un număr mai mic de persoane pentru a permite distanțarea. 
  • Similar, pe plajă șezlongurile vor fi amplasate la 2 m.
  • Activitățile de spa vor fi cel mai probabil pe bază de programare și cu măsuri care vor fi comunicate de fiecare hotel.

Continuăm să fim alături de voi

 În ciuda faptului că domeniul turismului a fost cel mai afectat  economic de către măsurile luate pe durata  izolării sociale,  Travel Planner a depus toate eforturile ca turiștii să fie continuu și transparent informați despre măsurile luate.  In tot acest timp s-a lucrat de acasă tocmai pentru a vă informa,  si a găsi soluții pentru fiecare situatie in parte. Se apropie momentul mult așteptat  ca voi să vă puteți bucura de vacanță !!

Pentru că ne dorim ca vacantele voastre sa fie cat mai reusite in contextul in care ne aflam,  ne-am propus să vă  informam continuu și transparent,  aducând noutăți pe măsură ce acestea apar. De asemenea,  vă încurajăm ca în cazul în care planificați o vacanță în Bulgaria să urmăriți  comunicările  agenției prin newsletter, Blog, Facebook sau să contactați in scris reprezentanții Travel Planner.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?