Marble Beach, Thassos. Despre preturi, cea mai aglomerata perioada si drumul pana la aceasta plaja

Marble Beach este una dintre cele mai cautate plaje din Thassos si asta gratie aspectului sau inedit. Cunoscuta plaja se afla in apropierea unei cariere de marmura si a fost amenajata artificial, din pietricele de marmura alba. De aici si numele plajei –  “Marble”. 

Daca planuiesti o vacanta in Thassos si vrei sa stii mai multe despre acest loc devenit, in ultimii ani, foarte popular, gasesti mai jos cateva detalii esentiale despre Marble Beach.

Plaja mai este cunoscuta pe plan local si sub denumirea de Saliara si se afla destul de aproape de capitala insulei, Limenas (Thassos Town). 

Unde este Marble Beach si drumul pana la celebra plaja

Marble Beach se afla in nord-estul insulei grecesti Thassos, la 5 kilometri de statiunea Makryammos, la 7,1 kilometri de Limenas, la 13 kilometri de Skala Potamias si la 50 de kilometri de Potos, care este si cea mai indepartata statiune de renumita plaja. 

Prin urmare, de oriunde ai fi cazat pe insula Thassos, poti ajunge in maximum 1 – 1.30 ore la Marble Beach. 

Ce este insa necunoscut pentru majoritatea turistilor care se indreapta catre Marble Beach este faptul ca timpul estimat de tine in raport cu numarul de kilometri nu va coincide cel mai probabil cu timpul pe care-l vei face efectiv pana la aceasta plaja, intrucat drumul pana aici este evaluat ca fiind usor dificil. 

Dupa ce treci de intrarea care duce spre resortul Makryammos, vei continua traseul pe drumul din dreapta, un drum neasfaltat si nepavat, care este folosit si de camioanele care transporta marmura.

Vei cobori pe un drum cu o panta destul de abrupta, prin urmare este necesar sa mergi destul de incet, iar daca te numeri printre cei care doresc sa-si pastreze masina curata, ia-ti gandul de la acest lucru, intrucat masina ta va fi acoperita de un praf alb, provenit de la cariera de marmura din apropiere. 

Mai exista o varianta de drum si pornind din statiunea Skala Potamias, insa acesta este descris de catre turisti ca fiind accidentat si cu unele portiuni mai dificile decat in cazul primului traseu. 

Cu toate acestea, majoritatea turistilor care au vizitat Marble Beach sunt de parere ca drumul pana aici a meritat, caci plaja este deosebit de frumoasa. 

HINT: Exista si excursii/croaziere pe mare cu oprire la Marble Beach. Poti opta si pentru o astfel de varianta ca sa vizitezi aceasta plaja, insa vei avea un alt dezavantaj: timpul limitat petrecut aici. 

marble beach

Cum arata Marble Beach si de ce este atat de speciala

Asa cum spuneam mai sus, Marble Beach este o plaja amenajata artificial, insa ceea ce o face atat de speciala este absenta nisipului, care a fost inlocuit cu pietricele marunte de marmura alba. Culoarea apei este, de cele mai multe ori, de un turcoaz rapitor, iar combinatia cromatica de alb-turcoaz face din Marble Beach o plaja foarte fotogenica. 

Marble Beach are dimensiuni destul de micute, ceea ce reprezinta un dezavantaj pentru cei sositi la ore mai tarzii, in plin sezon. Nu prea exista zone de plaja libera, din lipsa de spatiu, asadar e posibil sa te confrunti cu aceasta problema daca nu vii aici la primele ore ale diminetii. 

Intrarea in apa este lina in primii 5 metri, insa marea se adanceste rapid dupa, asa cum au relatat unii dintre turisti, prin urmare nu este una dintre cele mai bune variante daca te afli in vacanta alaturi de copii mici. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Este o plaja potrivita pentru cei care vor sa faca snorkeling, insa contrar a ceea ce vei vedea in anumite fotografii, apa poate fi tulbure la mal (din cauza prafului de marmura, dar si in perioadele mai aglomerate). Prin urmare, vei putea sa te bucuri de claritatea apei si sa observi viata marina daca te indepartezi putin de mal, adica doar in cazul in care esti un bun inotator. 

Saritul in apa de pe stancile din extremitatile plajei este interzis (vei observa ca exista si un panou pe plaja care semnaleaza acest lucru), iar in cazul in care esti obisnuit cu nisipul fin, e bine sa ai la tine si o pereche de incaltaminte care sa-ti protejeze talpile de micutele pietricele de marmura. 

Facilitati si alte servicii la Marble Beach 

Desi acum cativa ani, plaja era relativ necunoscuta, in ultimii ani a devenit din ce in ce mai populara, iar in prezent Marble Beach este amenajata cu sezlonguri si umbrele. Fiind de dimensiuni micute, Marble Beach nu prea are spatiu pentru zone libere de plaja. De aceea, daca te afli in vacanta in Thassos in plin sezon si vrei sa vizitezi si aceasta plaja, e bine sa pleci catre Marble Beach la primele ore ale diminetii, pentru a prinde loc. 

Exista un spatiu de parcare destul de generos la Marble Beach, insa si acesta devine usor neincapator in plin sezon, dupa ora 10-11 dimineata. Parcarea este neamenajata si fara plata, din relatarile turistilor care au vizitat aceasta plaja. 

Pe plaja exista un beach bar, de unde iti poti lua racoritoare, bere si o serie de gustari, insa preturile sunt destul de mari: o bere costa in jur de 5 euro, o cafea costa aproximativ 4 euro, o punga de chipsuri costa 3.5 euro. 

Doua sezlonguri si o umbrela inchiriate costa in jur de 12 euro la Marble Beach.  

Nu exista unitati de cazare chiar langa Marble Beach, insa plajele Makryammos (unde vei gasi si resortul de 4 stele Makryammos Bungalows) si Skala Potamias se afla la distante rezonabile fata de aceasta plaja, la 5 kilometri si respectiv 13 kilometri. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Marble Beach

Cele mai calduroase si totodata aglomerate luni in ceea ce priveste o vizita la Marble Beach sunt lunile iulie si august, cand este varf de sezon. Tot atunci vei intalni si cea mai calda apa a marii (cu o medie de 25 de grade), insa aceasta perioada vine la pachet si cu o serie de inconveniente.

Unele dintre pozele pe care le vei gasi pe internet cu Marble Beach nu vor corespunde cu realitatea, caci plaja devine destul de aglomerata in plin sezon, iar daca nu te numeri printre primii sositi, ai sanse destul de slabe sa gasesti un sezlong. 

In acest sens, cea mai buna perioada pentru o vizita la Marble Beach este la sfarsit de mai, in prima jumatate a lunii iunie sau in a doua jumatate a lunii septembrie, caci te vei bucura de ceva mai multa liniste. 

In septembrie, media maximelor in Thassos este de 25 de grade, iar apa marii are in jur de 23 de grade. Abia la inceput de octombrie, temperaturile incep sa scada simtitor. 

In concluzie, Marble Beach este considerata una dintre atractiile principale ale insulei Thassos in materie de plaje si merita bifata daca-ti faci vacanta aici, insa daca ai posibilitatea sa optezi pentru concediu in lunile mai, iunie sau septembrie, ai toate sansele sa te bucuri de aceasta plaja in adevaratul sens al cuvantului, caci nu te vei confrunta cu aglomeratia.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?