Litoralul bulgăresc – destinaţia favorită a românilor pentru familii şi all inclusive

Postat de

Picture 932În această perioadă, litoralul bulgăresc este aproape… full. Consultanţii Travel Planner vă recomandă să operaţi rezervările cât mai din timp, mai ales dacă doriţi hoteluri bine poziţionate, pe plajă sau aproape de plajă, de calitate. Oricum, aveţi de unde alege.

Dar care este secretul litoralului bulgăresc? Simplu: multe hoteluri all inclusive, cu servicii foarte bune, care se pretează excelent pentru turismul de familie. Pe de altă parte, este un litoral mult mai mare decât cel românesc iar – este o realitate – plajele sunt mai îngrijite. Pe de altă parte, litoralul bulgăresc este foarte aproape de noi, aici ajungându-se aproape la fel de repede ca şi pe litoralul românesc.

Dar ce înseamnă all-inclusive? Un complex all-inclusive reprezintă o stațiune de vacanță, care include un minim de trei mese pe zi, băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice, cele mai multe gratuități și, eventual, alte servicii în preț, precum transferuri, animaţie pentru copii şi adulţi etc. Multe oferă, de asemenea, sporturi și alte activități incluse în preț. De obicei, sunt contra cost servicii personalizate gen spa, băuturi vechi sau de marcă internaţională, excursii, sporturi precum para-sailing, mini-croaziere etc.

În Bulgaria, deşi ai avea şi ce să vizitezi, turiştii au apelat la conceptul de all-inclusive datorită preţurilor imbatabile – între 200 şi maxim 600 de euro de persoană. Este renumită staţiunea Albena – care are 43 de hoteluri, toate deţinute de o singură societate. Dintre acestea, marea majoritate sunt all-inclusive, cu câteva excepţii.

Apa caldă a Mării Negre, soarele strălucitor, plajele largi şi confortabile sau nisipurile fine sunt o zestre dată de la natură Bulgariei. Însă hotelurile renovate şi serviciile de calitate sunt factorii decisivi care au început să atragă, în ultimii 10-15 ani, către litoralul bulgar, din ce în ce mai mulţi turişti. Oraşele Varna şi Burgas beneficiază de două aeroporturi internaţionale, care conectează Riviera bulgară cu restul lumii. Aşa că, deşi infrastructura rutieră nu e neapărat strălucită, majoritatea turiştilor, cu excepţia celor bulgari şi români, sosesc pe calea aerului.

Dintre cele mai cunoscute oraşe şi staţiuni de pe malul Mării Negre amintim de Balcik, Albena, Nisipurile de Aur, Varna, Byala, Obzor, Sunny Beach, Nessebar, Burgas, Pomorie, Primorsko, Ahtopol şi lista poate continua… Temperatura medie a aerului este, în iunie, de 250C. De-a lungul litoralului se află o serie de izvoare de apă minerală şi surse de nămol curativ, zece rezervaţii şi două parcuri naturale – Nisipurile de Aur şi Stranja.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?