Kemer Antalya, zona de vacanta cu temperaturi mai prietenoase in varf de sezon. Ce sa stii daca-ti faci concediul aici

Kemer este una dintre cele mai apreciate zone de vacanta din provincia Antalya a Turciei, caci se distinge prin privelistile sale deosebite si prin vegetatia abundenta si totodata una dintre statiunile in care turistii pot gasi o paleta destul de generoasa de activitati de divertisment. 

In cazul in care si pe tine te bate gandul sa-ti rezervi o vacanta in Kemer, Turcia, mai mult ca sigur vei fi interesat de cateva detalii esentiale despre locul in care iti vei petrece concediul.

Kemer se afla pe coasta Marii Mediterane, la 43 de kilometri de centrul orasului Antalya, la 58 de kilometri de Aeroportul International din Antalya si la 729 de kilometri de Istanbul.

Motive pentru o vacanta in Kemer, Turcia

Spre deosebire de alte statiuni de vacanta de la malul Marii Mediterane din Turcia, Kemer se distinge printr-o serie de particularitati si este posibil ca, in functie de perioada in care iti faci vacanta si de activitatile pe care vei vrea sa le faci, sa rezonezi cu acest loc. Iata de ce:

  • Kemer este inconjurata de paduri de pin si isi bucura turistii cu o vegetatie mai abundenta comparativ cu alte statiuni de pe coasta turceasca a Marii Egee
  • in cazul in care nu ai de ales si trebuie sa-ti faci vacanta in varf de sezon (respectiv lunile iulie si august), in Kemer se inregistreaza cele mai scazute temperaturi din zona Antalya, prin urmare te vei putea caza intr-o zona mai racoroasa 
  • Kemer Turcia este una dintre putinele statiuni din zona Antalya care ofera turistilor posibilitatea de a iesi din resort fara sa aiba nevoie de mijloace de transport. Majoritatea hotelurilor din Kemer au in preajma o mica zona comerciala, cu terase, cafenele si magazine. 
  • in centrul orasului Kemer ai multe atractii si facilitati: un port turistic, o zona comerciala destul de dezvoltata, restaurante, cluburi si parc de agrement 
  • poti alege dintr-o gama variata de excursii si plimbari cu barca, alaturi de alte activitati precum drumetii, ciclism in zona de munte, safari, rafting, alaturi de alte atractii precum siturile arheologice din apropiere sau plimbarile cu telecabina pana in varf de munte 
  • Kemer Turcia este una dintre statiunile mai apropiate de Antalya City, aspect ce poate reprezenta un plus in cazul in care vrei sa petreci timp si in acest oras – pentru a-l explora sau pentru a face shopping
Hotel Rixos Premium Tekirova Kemer

Cum ajungi in Kemer si drumul Bucuresti Kemer cu masina

Cei mai multi dintre turistii care se cazeaza in zona Kemer Antalya vin cu avionul, care aterizeaza pe Aeroportul International din Antalya, aflat la mai putin de 60 de kilometri de centrul statiunii. Cu toate acestea, e important de stiut ca de la aeroport si pana la hotelul tau din Kemer poti face uneori chiar si 2 ore, transferul fiind ingreunat in perioada de varf a sezonului, cand traficul devine mai aglomerat. Totodata, ia in considerare ca in drumul tau spre hotel, autocarul va face mai multe opriri pe traseu, pentru a lasa si alti turisti la diferite hoteluri. Poti insa sa optezi pentru un transport privat. 

Nu sunt putini nici cei care aleg sa vina in aceasta zona cu masina personala, desi vorbim de un drum de circa 17 ore si jumatate de condus, daca pleci din Bucuresti. 

Cel mai probabil vei merge pe traseul Bucuresti – Giurgiu-Ruse – traversarea Bulgariei – Edirne – Istanbul – Bursa – Burdur – Kemer, iar la jumatatea drumului se recomanda sa innoptezi la Istanbul sau la Bursa. Distanta Bucuresti Kemer este de 1367 kilometri. 

In cazul in care te pregatesti sa calatoresti cu masina personala si esti interesat sa afli mai multe informatii despre acest drum, iti recomandam sa citesti si articolul: Drumul cu masina spre zona Antalya, Turcia. Ce trebuie sa stii daca te pregatesti sa pleci catre coasta turceasca a Mediteranei 

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Despre Kemer Turcia. Informatii generale despre statiune

Zona Kemer se intinde pe aproximativ 40 de kilometri de-a lungul tarmului Marii Egee si este impartita in cateva mini statiuni: Beldibi, Goynuk, Kemer centru, Camyuva si Tekirova. Se distinge de alte statiuni de pe coasta turceasca a Marii Egee prin vegetatia sa abundenta si prin temperaturile sale mai prietenoase gratie zonei muntoase din apropiere si a prezentei padurilor de pin si poate fi locul potrivit atat pentru cei care isi fac vacantele alaturi de copii, cat si pentru cei care isi doresc sa exploreze si sa aiba parte de un concediu activ. 

Spre deosebire de Bodrum sau Kusadasi din zona Marii Egee, care sunt mai populare printre turistii englezi, in Kemer majoritatea turistilor sunt germani, olandezi si mai ales rusi. 

Pentru deplasarea catre alte zone sau orasul Antalya, exista autobuzul local, dolmus, dar si posibilitatea de a inchiria o masina si nu in ultimul rand, o paleta impresionanta de excursii si croaziere optionale de o zi. 

Centrul Kemer-ului este punctul principal de atractie si totodata locul in care te poti bucura de numeroase activitati, inclusiv distractie de noapte. 

In Kemer vei gasi o mare diversitate de hoteluri, majoritatea fiind de tip resorturi pentru familie, cu intindere pe suprafete generoase. Gasesti mai multe detalii despre hotelurile din Kemer, intr-o sectiune separata, mai jos. 

Vremea in Kemer si diferentele de temperaturi fata de alte statiuni din zona Antalya

Cele mai calduroase luni in Kemer sunt iulie si august, cand se inregistreaza o medie a temperaturilor maxime de 33 de grade, insa aceasta zona are avantajul de a fi usor mai racoroasa comparativ cu alte statiuni de la Mediterana, pentru ca este inconjurata de paduri si aproape de munti. 

Temperaturile in Kemer sunt in general cu 2-3 grade mai scazute decat in alte statiuni, tocmai pentru ca este asezata la poalele muntilor. 

Daca vrei sa ai parte de vreme mai racoroasa, te poti orienta si catre lunile mai sau chiar octombrie, cand se inregistreaza o medie a maximelor de 25 de grade, insa daca esti fortat sa-ti faci concediul in plin sezon, Kemer poate fi cea mai buna alegere din punct de vedere al temperaturilor mai suportabile. 

In luna iulie te bucuri de 13 ore de soare in Kemer, iar cea mai calda apa a marii o vei gasi in august, cand atinge valori de 28 de grade. Cu toate acestea, in iunie si octombrie, apa marii are valori medii de 24 de grade. 

Plaja Kemer Turcia. Care sunt cele mai apreciate plaje din statiune

Zona Kemer are plaje de toate tipurile – atat cu pietris, cat si cu nisip sau mixte. Cele mai multe zone de plaja au pietris, insa hotelurile superioare de la malul marii au plaje amenajate artificial cu nisip. 

O particularitate a zonei este faptul ca apa este foarte limpede si curata, iar intrarea in apa poate fi pe alocuri ceva mai abrupta, insa acest lucru depinde de zona in care alegi sa faci plaja. 

Langa centrul orasului-statiune Kemer vei gasi doua zone de plaja: Moonlight Beach si Kemer Urban Beach

Citeste mai multe despre plaja principala a acestei statiuni la noi pe blog, in articolul: Kemer Beach si tot ce trebuie sa stii despre aceasta cunoscuta plaja din zona Antalya

Cele mai bune plaje din intreaga zona Kemer sunt considerate Moonlight Beach, Phaselis Beach, Adrasan Beach si Cirali Beach, asa ca daca ai de gand sa testezi si alte zone de plaja in afara de cea de la hotelul tau, ai de unde alege. 

Adrasan Beach are o lungime de 2 kilometri, are un aspect mixt de nisip cu pietris si se afla la 50 de kilometri de centrul orasului Kemer, insa turistii spun ca se numara printre cele mai apreciate din zona. 

Cirali Beach se afla la 37 de kilometri de centru si se intinde pe 3,5 kilometri, fiind premiata Blue Flag si apreciata de cei care obisnuiesc sa faca scuba diving sau snorkeling. 

Cazare in Kemer. Hoteluri recomandate familiilor cu copii si hoteluri de lux

In Kemer gasesti o varietate de optiuni de cazare, pentru toate tipurile de cerinte, cu precadere resorturi de familie, care se intind pe suprafete mari si care au multe facilitati, astfel incat sa poti beneficia in locul in care esti cazat de toate serviciile necesare unei vacante reusite. 

Printre hotelurile recomandate familiilor cu copii, cu regim de cazare ultra all inclusive, iti recomandam sa arunci o privire pe ofertele de la Rixos Beldibi, Rixos Tekirova, Gural Premier Tekirova, Rixos Sungate (are si un aquapark integrat), Amara Club Marine, MIrada del Mar, Fame Residence Goynuk, Limak Limra si multe altele, pe care le poti gasi aici

Daca ai in plan sa calatoresti in cuplu sau cu gasca de prieteni, te poti orienta si catre hoteluri destinate adultilor sau de lux, precum Maxx Royal Kemer sau Robinson Club Camyuva Adults Only. 

Toate resorturile din Kemer au plaja privata, cu sezlonguri si umbrelute incluse.

Pentru tinerii dornici de distractie recomandam cazarea chiar in centru, unde exista cateva hoteluri asezate pe sau chiar langa plaja cu pietris, cu raport calitate/pret avantajos, cum sunt: Fame Residence, Orange County, Barut, Armas Labada. 

Gural Premier Tekirova

Ce putem vizita in Kemer si alte activitati turistice in zona

Punctul principal de atractie al intregii zone este centrul orasului Kemer, respectiv zona portului turistic, parcul de agrement Moonlight si zona de promenada din centru, cu multe magazine, restaurante si terase. 

Parcul de agrement Moonlight include o plaja premiata Blue Flag, Delfinariul, un centru comercial, o mica gradina zoologica, dar si diferite terenuri de sport. 

In zona Moonlight Beach poti practica o multime de sporturi pe apa, inclusiv parasailing, plimbari cu jet-ski sau plimbari cu banana. 

Folklorik Yoruk Parki (sau Nomad Theme Park) este un muzeu al satului local cu zona de agrement, la 3 kilometri de zona marinei. Aici poti gusta si cateva preparate locale.

Dolusu Water Park este cel mai popular parc acvatic din zona Kemer si este localizat in Kiris, la aproximativ 7 kilometri de centrul orasului Kemer. Nu este chiar cel mai mare aquapark, insa gasesti aici in jur de 25 de atractii cu apa – piscina cu valuri, cafenele, restaurant si este deschis zilnic in intervalul orar 10.00 – 17.00. 

Restaurante si viata de noapte in Kemer, Turcia

In special in zona de centru a orasului statiune Kemer vei gasi o gama variata de restaurante unde poti sa incerci preparatele locale, dar si mancaruri din bucataria internationala, chiar daca esti cazat mai mult ca sigur la un hotel cu regim all inclusive. Le vei gasi in zona de promenada si la malul marii – unele dintre ele chiar au o priveliste superba, asa ca iti recomandam sa incerci sa iei masa si intr-un astfel de loc (Casa La Luna este unul dintre ele). 

Alte restaurante din Kemer care au mai primit recenzii pozitive mai sunt si Merhaba Garden, Pirate Captain, Casa de Flor, La Paz sau Pasa Kebab.  

Barurile si pub-urile sunt in general localizate in zona marinei si respectiv pe langa Moonlight beach. Si la aceasta categorie vei avea de unde alege si te vei putea bucura de un cocktail delicios la apus. Vegas Bar, Beach Cafe Bar Calista, Hemingway Cafe Bar, Anemon Bar pot fi printre optiunile tale. 

Viata de noapte din centrul orasului Kemer este prezenta, iar in acest sens exista cateva cluburi unde poti petrece pana spre zori. Aura Club sau Club Inferno sunt printre cele mai populare cluburi de noapte din aceasta zona. 

Excursii cu barca si tururi de o zi din Kemer. Ce poti vizita in imprejurimi 

Unele dintre cele mai populare activitati turistice in zona Kemer sunt excursiile cu barca (daily boat trips – asa cum le vei gasi in ofertele operatorilor locali, la hotel sau chiar la ghidul tau). Majoritatea acestora includ in traseul lor golfurile din apropierea Kemer, precum Phaselis, Alacasu Paradise sau Golful Piratilor. 

Excursiile cu barca: Te vei urca pe barca in jurul orei 9.30, urmand sa fii adus inapoi in portul central din Kemer in jurul orei 18.00. Cele mai multe dintre barcute au o capacitate de 70 de persoane si sunt dotate cu sezlonguri, umbrele, echipament pentru snorkeling, un bar si o zona de luat masa. De regula, masa de pranz este inclusa, iar pretul mediu pentru o astfel de excursie este de aproximativ 25 de euro/persoana. 

Demre-Myra-Kekova este una dintre excursiile foarte interesante, ce cuprinde atat plimbarea cu barca pe mare, cat si vizita la situri arheologice. 

Safari 4×4 off road sau safari cu atv-urile sunt, de asemenea, alte activitati pe care le poti face in excursii de o zi in imprejurimile statiunii Kemer. Vei merge alaturi de un grup pe traseele speciale din munti si pe langa momentele de adrenalina, te vei putea bucura de peisaje cu adevarat speciale. Plimbarea cu atv-urile tine de regula maximum doua ore, in timp ce plimbarile cu jeep-urile 4×4 includ masa de pranz si dureaza aproximativ 8 ore. 

Excursie de rafting in Canionul Koprulu – o alta optiune pe care o poti lua in calcul daca esti fan adrenalina. Vei fi luat de la hotel dimineata devreme, iar inainte de a te urca in barca de rafting vei primi echipament de protectie si instructaj. Vei fi acompaniat de personal specializat. 

Excursie catre orasele antice Olympos si Phaselis (loc in care gasesti si o plaja cu aspect mai salbatic), situate la mica distanta de Kemer, si plimbare cu telecabina Olympos Teleferik.

In concluzie, Kemer este pentru tine mai ales daca vrei sa-ti faci vacanta alaturi de cei mici, dar si daca pleci in vacanta alaturi de gasca de prieteni sau partener, caci ai o multime de activitati la dispozitie, iar din punct de vedere al asezarii geografice, iti permite vacante la temperaturi ceva mai suportabile si in lunile iulie sau august.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?