Grecia vs Bulgaria – Ce tip de vacanță ți se potrivește cel mai bine?

Postat de

A venit în sfârșit sezonul pe care îl aștepți de atât de mult timp: vară, soare, nisip și vacanță după o perioadă în care nu ți-a fost ușor. Pentru că cele mai multe țări nu și-au deschis încă granițele pentru turiști, îți recomandăm o vacanță în Bulgaria sau Grecia, pe care să o petreci în siguranță, alături de toți cei dragi ție. Cele două țări sunt aproape de România și îți oferă o mulțime de posibilități. 

Dacă nu știi ce să alegi, ți-am pregătit un articol cu avantajele unei vacanțe de vis atât în Grecia, cât și în Bulgaria. La final, alegerea este doar a ta.

De ce să alegi o vacanță în Bulgaria

Indiferent dacă ești iubitor de istorie, vin, aventură sau un căutător de relaxare, vei găsi ceea ce cauți în Bulgaria. Litoralul bulgăresc este avantajos, ospitalier și primitor. În plus, ofertele de vacanță sunt nenumărate. Uite 10 motive pentru care să alegi Bulgaria în vacanța de vară.

1. Prețuri avantajoase

Atunci când alegi o vacanță, cu siguranță pui pe primul loc prețul și oferta calitate-preț. Bulgaria este o țară avantajoasă și nu trebuie să scoți mulți bani din buzunar pentru sejurul pe care îl visezi.

Hotelurile din Bulgaria are oferte all inclusive de la 3 la 5 stele, deci va fi destul de ușor să alegi vacanta ideală într-un buget bine stabilit. Vei avea parte de confort, mâncare și băutură la discreție, piscine, prosoape, șezlonguri, gustări, animație și bucurie cât cuprinde.

La multe magazine și restaurante se acceptă plata în lei. Deci o grijă în minus pentru tine.

2. Atmosferă și ospitalitate

Bariera lingvistică nu este o problemă în Bulgaria. O mare parte din personalul hotelier și cel al restaurantelor și magazinelor vorbește la nivel conversațional limba română. Oamenii sunt foarte ospitalieri și primitori, iar poporul bulgar te va surprinde și te va cuceri prin bunătate și zâmbete.

3. Mâncarea este foarte bună

Mâncarea din Bulgaria cucerește și cele mai pretențioase gusturi. Bucătăria locală este extraordinar de gustoasă, fiind o combinație între bucătăria slavă, greacă și orientală. Bulgaria a împrumutat o serie de specialități din Orientul Mijlociu și Grecia. Mai mult, vinurile bulgărești se află printre cele mai apreciate din Europa și sunt recunoscute pentru savoare și calitate excelentă.

4. Locuri minunate de vizitat

Bulgaria este o țară cu o istorie lungă și obiective turistice numeroase și foarte interesante. Aici se găsesc și mănăstiri, și castele, și orașe vechi, care sunt adevărate muzee în aer liber. Printre cele mai populare obiective ale coastei Mării Negre din Bulgaria sunt: orașele-legendă Sozopol și Nessebar, Castelul reginei Maria din Balcic, mănăstirea Aladzha, mănăstirea Sf. Gheorghe din Pomorie. Poți vizita Capul Kaliakra, ce oferă un peisaj de vis asupra mării.

5. Plaje spectaculoase și peisaje de vis

Bulgarii se mândresc cu litoralul minunat. În ultimii ani au investit foarte mult în întreținere și în calitate. Dealurile împădurite ale munților Balcani, alături de plajele spectaculoase, oferă un cadru natural idilic. Litoralul bulgăresc îți pune la dispoziție o vastă diversitate a plajelor cu nisip fin. Stațiunile Albena, Sf. Constantin și Helena, Riviera, Obzor, Elenite și Duni sunt preferate de familiile cu copii.

Turiștii mai tineri preferă Sunny Beach, Nisipurile de Aur, Primorsko și Lozenets datorită numeroaselor cluburi, baruri și a altor opțiuni de divertisment.

6. Condiții all inclusive de lux

Bulgaria se află în topul preferințelor românilor pentru serviciile all inclusive. Majoritatea hotelurilor oferă condiții excelente de relaxare, piscină, spa cu saună, jacuzzi, animație. De-a lungul coastei există și izvoare minerale, în caz că preferi stațiunile balneare. Hotelurile de pe litoralul bulgăresc îți oferă numeroase opțiuni de cazare, de la 4 sau 5 stele, hoteluri de familie sau romantice. Toate acestea la standarde de nivel mondial.

7. Mergi cu mașina personală

Bulgaria este țara noastră vecină și vei ajunge foarte ușor cu mașina. Drumurile de la granița cu România până la stațiunile de pe litoralul bulgăresc sunt practicabile, iar șoferii care se întorc din vacanțe de pe teritoriul Bulgariei au numai cuvinte de laudă referitoare la condițiile de acolo . Nu uita să îți plătești taxa de drum atunci când intri în Bulgaria, imediat cum treci granița. Costă mai puțin de 30 de lei și te scapă de grija că ai putea primi o amendă atunci când conduci pe drumurile bulgărești.

8. Distracții pentru toate vârstele

În Bulgaria nu ai cum să te plictisești. Stațiunile Nisipurile de Aur si Sunny Beach sunt pline de cluburi, restaurante, baruri și magazine. In cele mai multe hoteluri există echipe de animatori pentru turiști, dar și seri tematice. Iar dacă ești adeptul parcurilor acvatice, atunci Nisipurile de Aur, Sunny Beach sau Elenite sunt alegerea perfectă.

9. Vinurile bulgărești, cele mai apreciate din Europa

Bulgaria a reușit să își facă loc printre exportatorii mondiali de renume în domeniul vinurilor. Când mergi la restaurant comandă un vin bulgăresc. Gustul te va duce cu gândul la specialitățile franțuzești și cu siguranță nu vei regreta alegerea.

10. Activități și sporturi

Dacă ești pasionat de yachting, atunci alege porturile din stațiunile Balcic, Nisipurile de Aur și Varna. Sau dacă îți plac drumețiile, călătoriile, călăria, safari, te poți bucura de ele pe coasta de sud a Mării Negre. Plajele și marea au condiții excelente pentru diverse sporturi nautice –  surfing, schi nautic, scufundări, explorare subacvatică și pescuit.

De ce să alegi o vacanță în Grecia

Grecia este una dintre cele mai frumoase destinații pentru vacanța de vară. Are insule splendide, peisaje uimitoare, mâncare delicioasă, dar și personal ospitalier.

Grecia a devenit o țară iubită de români în ultimii ani, pentru că, ce-i drept, au și motive întemeiate. Ți-am pregătit 10 motive pentru care merită să îți faci bagajul și să pleci într-o super vacanță pe teritoriul grecesc.

1. Prețurile sunt foarte avantajoase

Litoralul grecesc se află printre locațiile cu cel mai bun raport calitate-preț. Este mult mai ieftin față de litoralul autohton, iar condițiile de cazare sunt mult mai bune. Un sejur all inclusive te va costa puțin, dar îți va da satisfacția unuia de lux. Poți să vezi aici toate ofertele incredibile pentru concediul pe care îl visezi.

2. Grecii sunt renumiți pentru ospitalitate

Se mândresc cu localurile lor primitoare, restaurantele cu specific, serviciile hoteliere de calitate. Grecia are un popor amabil și primitor. Pentru ei, cuvântul „străin” este sinonim cu „musafir”. Atunci când ajungi acolo, comunică mereu cu localnicii, cere informații legate de diferite locații, pentru că grecii adoră să socializeze. In ceea ce privește calitatea serviciilor hoteliere și a stațiunilor, nu ai de ce să îți faci griji, nu este nimic de reproșat.

3. Cine nu iubește mâncarea grecească?

Preparatele tradiționale grecești sunt o încântare pentru papilele gustative. Pe lângă faptul că toate sunt extrem de delicioase, acestea sunt și foarte ieftine. Grecia produce ulei virgin de măsline, legume, fructe, pește, nuci și vin. Nu ezita să guști din preparatele mediteraneene, sunt aboslut delicioase, indiferent de ce tavernă alegi. Te vei întoarce cu multe rețete pe care să le prepari și acasă.

4. Vezi și simți minunile antice

Grecia este țara care te duce cu gândul la Antichitate, la legendele Olimpului și la marile povești de dragoste pentru care s-au dat războaie. În vacanța ta de vară ai şansa să vezi construcţiile magnifice ale omenirii. În insule și pe continent există situri arheologice din diferite perioade istorice, resturi de temple antice grecești și mănăstiri bizantine. Explorează minunile care sunt răspândite peste tot. Îți promitem o experiență valoroasă.

5. Plaje nesfârşite, nisip fin și valuri albastre

Grecia are deschidere la trei mări importante: Egee, Ionică şi Mediterană. Mai mult, țara deține și 3000 de insule minunate. Fiecare loc din Grecia are un stil autentic diferit, atât în insule cât și pe continent. Nu ai cum să nu te îndrăgostești de peisajul virgin, culoarea mării și lumina caldă și radiantă a soarelui. Atunci când îți planifici vacanța în Grecia, ia în calcul să vizitezi atât continentul, cât și insulele. Vei descoperi povești pe care le vei păstra în suflet și memorie mult timp de acum înainte.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

6. Condiții climatice perfecte

Grecia promite un sejur exotic şi tropical. Indiferent de sezon și de locația aleasă, vei avea parte de soare din plin. Știai că în Grecia în majoritatea locurilor au 300 de zile cu soare pe an? Cu toate acestea, cea mai prielnică perioadă pentru un sejur minunat aici este începutul lunii iunie, când totul este verde, preţurile mici, iar staţiunile nu sunt pline ochi de turişti.

7. Poţi ajunge cu maşina

În Grecia poți ajunge și cu mașina! Alege un itinerariu mai captivant, pe patru roţi. Dacă nu ai plecat niciodată cu maşina într-un sejur în străinătate, iată un prilej bun şi o destinaţie accesibilă. Cu siguranță te va captiva și vei reîncerca experiența. Poţi alege o drumeţie prin Bulgaria sau ceva mai lungă, prin Serbia şi Macedonia. Nu uita să plătești taxele de drum și pentru bac, dacă este cazul.

8. Țara care nu doarme niciodată

Îți dorești să ai o vacanță plină cu petreceri? Poți alege Insulele Mykonos, Paros, Ios, Skiathos, Rhodes, Corfu, Zakynthos. Aici petrecerile încep la amiază și țin pana la răsaritul soarelui. Te poți bucura de cocktailuri, soare, mare, nisip și dans cât te țin picioarele.

9. Este o țară sigură

Grecia a rămas una dintre cele mai sigure țări, în special în zona insulelor. Nu ai nicio problemă dacă te plimbi seara pe străzi și socializezi cu localnicii. În orașele mari este bine să ai grijă, însa, la hoții de buzunare.

10. Sporturile nautice

Grecia este renumită pentru sporturile nautice. Rafting, scuba diving, surfing sau cannoying, pe toate le poți practica fără probleme în mai toate locațiile de pe teritoriul grecesc. Iar spectacolul de care ai parte este uimitor.

Acum, după ce ți-am făcut o scurtă prezentare a celor două destinații de vacanță, unde alegi să mergi? Lasă-te inspirat și de ofertele noastre de pe site: Bulgaria și Grecia.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?