Ghid plaje Sithonia. Plaje premiate blue flag si alte plaje frumoase din Sithonia

Bratul Sithonia numara aproximativ 100 de plaje, dintre care multe sunt considerate a fi unele dintre cele mai frumoase din intreaga peninsula Halkidiki. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care Sithonia este vizitata anual de un flux atat mare de turisti, care gasesc aici un adevarat paradis la malul marii, respectiv plaje unice cu nisip fin, apa turcoaz cristalina si peisaje superbe.  

Dat fiind faptul ca sunt atat de multe plaje in Sithonia, este destul de dificil sa te orientezi la fata locului catre plaja perfecta, insa in linii generale, exista o serie de plaje extrem de apreciate care merita atentia ta daca te pregatesti pentru o vacanta in Sithonia.

Nu uita ca la noi pe site gasesti oferte tentante de cazare in Halkidiki, cu o multime de optiuni din care sa poti selecta ce este mai potrivit pentru tine si cei dragi.

Plaje cu steag albastru in Sithonia

Multi dintre turistii romani care intentioneaza sa-si petreaca vacanta in Sithonia sunt interesati sa afle din timp care sunt plajele premiate cu steag albastru in Sithonia. 

Ce presupune acest steag albastru? Premiul “Blue Flag” este o distinctie internationala care face parte dintr-un sistem ce garanteaza turistilor ca locul respectiv de la malul marii intruneste standardele celor mai bune plaje din lume. Acest titlu este acordat plajelor cu cea mai buna calitate a apei, a mediului inconjurator, a facilitatilor si a masurilor de siguranta regasite in respectivul loc. 

In Sithonia exista in prezent mai mult de 15 plaje premiate Blue Flag. Prin urmare, poti avea convingerea ca indiferent de zona in care vei alege sa te cazezi in Sithonia, vei avea acces relativ usor la una dintre aceste plaje.

In ceea ce priveste plajele cu steag albastru din Sithonia enumerate mai jos, vei gasi la fiecare dintre acestea o apa a marii curata, servicii de luat masa, toalete, sezlonguri si umbrele, alaturi de alte facilitati. 

Plaja Sarti este plaja principala din statiunea cu acelasi nume, unde te poti bucura cea mai frumoasa priveliste catre Muntele Athos. Poti practica aici si diferite sporturi acvatice.

plaja sarti

Plaja Nikiti se intinde pe o fasie de cativa kilometri, iar de-a lungul sau gasesti mai multe restaurante si baruri. Marina din partea de nord este premiata, de asemenea, cu steag albastru. Exista pe alocuri pietre la intrarea in apa, asa ca este recomandat sa ai papucei speciali. 

plaja nikiti

Plaja principala din Neos Marmaras, localizata in sudul orasului Neos Marmaras, este potrivita familiilor cu copii mici pentru ca are o intrare lina in apa.  

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Plaja Porto Carras este despartita de plaja Neos Marmaras de un rau care se varsa in mare, insa este intretinuta de resortul localizat aici, motiv pentru care este posibil sa ai acces la ea numai daca esti oaspetele acestui hotel. Poti face insa plaja la Kohi beach, care este administrata de acelasi complex, insa exista o taxa de intrare (in iunie 2023, tariful de acces era de 5 euro/persoana, iar un sezlong costa 8 euro).

Plaja Metamorfosi – practic reprezinta un lant de plaje care marcheaza inceputul bratului Sithonia. Bucata de plaja premiata “Blue Flag” este cea care apartine de satul Metamorfosi si daca te indrepti spre vest, vei gasi alte portiuni de plaja care apartin hotelurilor din prima linie de aici. 

plaja metamorfosi

Plaja Platanitsi este una dintre cele mai cunoscute plaje din Sithonia, din apropiere de Sarti. Este o plaja potrivita tuturor categoriilor de turisti. In unii ani, la beach barul de aici muzica era ascultata la un volum destul de ridicat, insa cei care au vizitat-o recent (2023) spun ca au putut gasi aici toata relaxarea de care au avut nevoie, caci Platanitsi are si multe zone libere.

Plaja Toroni este foarte lunga, asadar este practic imposibil sa nu gasesti un loc confortabil sau mai retras in care sa te asezi. Tot aici se gasesc si ruinele cetatii Likythos. 

Te asteptam la noi pe site cu peste 45 de oferte de cazare la hoteluri de pe bratul Sithonia!

plaja toroni sithonia

Plaja Sykia se afla in apropiere de Sarti si este, de cele mai multe ori, o plaja mai putin aglomerata. Exista si aici cateva beach bar-uri si umbrele/sezlonguri, insa nu te astepta la prea multe facilitati. 

plaja sykia sithonia

Plaja Lagomandra, localizata in nodul statiuni Neos Marmaras, potrivita pentru sporturi acvatice si organizata in sectiunea de nord cu sezlonguri si umbrele, dar si cu o portiune de plaja libera. 

plaja lagomandra sithonia

Plaja Armenistis, una dintre cele mai cunoscute zone de camping din Sithonia, se intinde pe un kilometru si are mai multe facilitati, fiind organizata cu tot ce trebuie (toalete, cafenele, minimarket) pentru cei care doresc sa campeze aici. 

plaja armenistis sithonia

Plaja Kohi din Porto Carras gazduieste un beach bar popular si un centru de scufundari. Apa capata nuante albastre-verzui aici in unele perioade si este totodata unul dintre locurile cele mai potrivite pentru admirarea apusului. 

plaja kohi

Plaja Trani Ammouda din Livrohio este apropiata de satul pescaresc Ormos Panagias, fiind una dintre cele mai lungi plaje din Sithonia. Gasesti aici si diverse facilitati, insa ai si o portiune foarte mare de plaja libera, prin urmare este un loc potrivit daca vrei sa te relaxezi departe de agitatie. 

plaja trani ammouda sithonia

Alte plaje frumoase si populare in Sithonia 

Chiar daca nu se bucura de distinctia “Blue Flag” din varii motive, si alte plaje din Sithonia sunt deosebit de frumoase si foarte apreciate de catre cei care aleg sa-si faca vacantele aici. 

Plaja Kavourotripes (Orange Beach sau Portokali) este considerata, pe buna dreptate, una dintre cele mai frumoase plaje din Sithonia. Are o mica plaja principala, unde gasesti un beach bar, dar si cateva umbrele si sezlonguri de inchiriat, si o serie de plaje secundare, la care se ajunge mai greu.

Peisajul este unul spectaculos, iar apa are niste nuante de turcoaz ireal de frumoase. Cu toate acestea, locul devine foarte aglomerat in lunile iulie, august si chiar septembrie. 

Poti citi mai multe despre aceasta plaja in articolul: Orange Beach Sithonia. Totul despre una dintre cele mai apreciate plaje din Halkidiki

orange beach sithonia

Plaja Agios Ioannis este la un drum cu masina de doar 13-15 minute de Nikiti (5,3 kilometri distanta) si are o lungime de circa un kilometru. Vei gasi ceva organizare aici (umbrele, sezlonguri de inchiriat), cateva beach bar-uri, insa si o portiune destul de intinsa de plaja libera, unde te poti relaxa in voie. 

plaja agios ioannis sithonia

Plaja Kalogria, aflata la 7,5 kilometri de Nikiti, surprinde mai mult prin frumusetea apei mai degraba decat prin plaja in sine. Este o zona potrivita pentru snorkeling si diving, motiv pentru care este unul dintre locurile frecventate de scafandrii incepatori. 

Plaja Kalamitsi se afla in capatul bratului Sithonia, la 15,5 kilometri de Sarti, intr-un golf de dimensiuni medii. Cu o deschidere directa catre mare, plaja Kalamitsi se poate lauda cu una dintre cele mai curate ape, dar si cu o organizare destul de buna.

Vei gasi aici restaurante apreciate, o serie de baruri pe plaja si posibilitatea de a practica diverse sporturi acvatice. Cea mai mare parte din Kalamitsi este plaja libera. 

plaja kalamitsi sithonia

Plaja Kriaritsi este alcatuita practic din doua sectiuni de plaja, despartite de o mica stanca, si se afla destul de aproape de Kalamitsi. Sectiunea mai mica de plaja din sud este adesea frecventata de nudisti, in timp ce in partea de nord vin de regula turistii care vor sa campeze.

Pentru ca este o zona destul de cunoscuta de camping, vei gasi aici si vreo doua beach baruri, dar si un restaurant. 

plaja kriaritsi

Plaje salbatice Sithonia 

Daca esti adeptul locurilor ferite de muzica, turisti galagiosi, terase si alte facilitati si vrei ca in vacanta ta din Sithonia sa fii inconjurat de natura atunci cand te relaxezi la plaja, sunt sanse destul de mari ca unul dintre locurile de mai jos sa fie pentru tine. 

Plaja Lemos, aflata in extremitatea sudica a Sithoniei, este de regula goala nu neaparat pentru ca nu ar fi deosebit de frumoasa, ci pentru ca este destul de greu de accesat. Cu siguranta vei gasi aici izolarea pe care o cauti, insa pregateste-te pentru un drum cam anevoios pe care va trebui sa-l parcurgi pe jos sau cu bicicleta si nu uita sa-ti iei cu tine apa si umbrela pentru plaja. 

Plaja Livari este la mica distanta de satul pescaresc Vourvourou (aproximativ 4 kilometri) si este unul dintre cele mai fotografiate locuri de la malul marii din Sithonia. Peisajul de aici este unul special, mai ales la apus, gratie faptului ca exista o fasie de nisip care separa marea de micul golf al plajei, creand astfel o mica laguna. 

plaja livari sithonia

Plaja Karidi (sau Karydi) este de asemenea apropiata de satul Vourvourou (1,5 kilometri) si este practic alcatuita din doua plaje, una principala si una secundara, la sud. Este un loc extrem de fotogenic, motiv pentru care pozele de aici au fost publicate in repetate randuri in reviste de travel sau pe diferite site-uri. Intrarea in apa este foarte lina, nisipul este alb, insa la extremitati exista pietre si portiuni stancoase. 

plaja karydi sithonia

Plajele insulei Diaporos, la care poti ajunge cu barca (pe care o vei lua cel mai probabil din Vourvourou) sunt o incantare pentru iubitorii de natura si de liniste. Cu toate acestea, in plin sezon, exista destul de multi turisti care vor sa viziteze insula, insa daca decizi sa petreci o zi intreaga aici, cu singuranta vei descoperi si locuri de plaja mai ferite. 

insula Diaporos

Plaja Aretes se afla pe coasta de vest a Sithoniei, la 5 kilometri de Toroni. Pentru a ajunge aici ai de parcurs un drum de pamant destul de abrupt. Vei fi surprins probabil sa vezi ca aici exista un hotel si o taverna, insa cu toate acestea, este considerata o plaja salbatica unde turistii vin pentru a se relaxa. 

plaja aretes

Plaja Paradise se afla in sudul plajei Aretes si este inconjurata de munti din trei directii. Poti ajunge cu masina pana intr-un loc relativ apropiat de plaja, de unde vei mai avea de mers pe jos circa 100 de metri. Pentru ca este o plaja destul de retrasa, se intampla sa fie frecventata de catre nudisti. 

Concluzionand, nu este strain faptul ca Sithonia este considerat bratul cu cele mai interesante plaje din Halkidiki, iar o singura vacanta aici nu ar putea cuprinde vizita in toate aceste locuri frumoase de la malul marii, insa daca stii din start ce tip de plaja ti s-ar potrivi sau care sunt plajele pe care nu vrei sa le ratezi, ai toate sansele sa te bucuri de cele mai frumoase peisaje si momente de relaxare.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?