Ghid plaje Lefkada. Totul despre cele mai frumoase plaje din insula si alte plaje care merita atentia ta daca planuiesti o vacanta aici

Atunci cand spui “Lefkada”, cel mai probabil te gandesti automat la nuanta turcoaz a apei, specifica acestei insule, si implicit la plaje. Plajele din Lefkada sunt motivul principal pentru care aceasta insula greceasca este atat de vizitata pe timp de vara, iar cateva dintre aceste locuri de la malul Marii Ionice sunt considerate a fi unele dintre cele mai frumoase plaje din intreaga Europa. 

Insula Lefkada are peste 25 de plaje cunoscute, dintre care cel putin jumatate sunt cu adevarat superbe. Cele mai frumoase plaje din Lefkada sunt localizate in partea de vest, iar atat timp cat ti-ai propus sa explorezi insula si mai ales daca te afli in Lefkada cu masina sau intentionezi sa inchiriezi una, trebuie sa bifezi macar cateva dintre aceste locuri. 

Gasesti mai jos o clasificare amanuntita a majoritatii plajelor din Lefkada, in functie de specificul si descrierea fiecareia, iar la noi pe site gasesti si multe oferte cazare hoteluri din Lefkada, cu peste 45 de variante din care sa poti alege ce ti se potriveste mai bine.

Cea mai frumoasa plaja din Lefkada si alte plaje celebre din aceasta insula

Desi ne-ar fi foarte greu sa-ti indicam un loc anume atunci cand vorbim de cea mai frumoasa plaja din Lefkada, caci am fi subiectivi, am putea totusi sa-ti indreptam atentia catre unul dintre locurile din aceasta sectiune. 

Cea mai frumoasa plaja din Lefkada va fi aceea unde te vei simti cel mai bine, pentru ca fiecare dintre noi percepe frumosul diferit, iar toate plajele incluse in aceasta categorie sunt plaje cu adevarat superbe din Lefkada. Desigur, accesul la unele dintre acestea poate fi dificil, in timp ce altele poate nu au facilitatile la care te astepti, insa in termeni generali, acestea sunt considerate cele mai frumoase si mai populare plaje din Lefkada:

Plaja Egremni este localizata in partea de sud-vest a insulei, la aproximativ 15 kilometri de Vasiliki. Aceasta este una dintre cele doua plaje afectate masiv de cutremurul de 6.1 grade din 2015, in urma caruia scarile de acces catre malul marii au fost partial distruse.

Drumul de acces catre Egremni a fost refacut de autoritati si se afla pe punctul de a fi dat in folosinta. Egremni este o plaja izolata, lunga, de nisip cu pietris, iar privelistea de aici este, fara doar si poate, superba. 

Plaja Porto Katsiki, o alta nestemata a insulei Lefkada, se afla la 15 kilometri de Vasiliki, la baza unei coline concave.

Este una dintre cele mai populare plaje din aceasta insula, vizitata pe timp de vara atat de catre turistii care vin pe uscat, cat si de multi dintre cei care se inscriu la tururile cu barca. Si Porto Katsiki a fost afectata de cutremurul din 2015, insa autoritatile au reamenajat-o. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Plaja Kathisma este o plaja de nisip cu pietris, aflata in imediata vecinatate a satului Agios Nikitas. Accesul la Kathisma se face destul de usor, atat cu masina cat si cu autobuzul, insa in plin sezon parcarea devine destul de aglomerata. 

Cu o lungime de mai bine de 1 kilometru, Kathisma are atat portiuni de plaja libera, cat si portiuni organizate. Este una dintre plajele unde in zilele cu vant puternic se formeaza valuri mari. 

Plaja Agiofili se afla la 2 kilometri de Vasiliki, are forma de semicerc si dimensiuni reduse si un peisaj de vis. Poti ajunge aici cu masina (insa drumul se afla in conditii destul de vitrege), insa cel mai usor este sa vii cu barca, pe care o poti lua din Vasiliki. 

In timpul sezonului de vara, plaja Agiofili este amenajata cu sezlonguri si umbrele, dar pentru ca spatiul este unul redus, acestea se ocupa la primele ore ale diminetii. 

Plaja Kavalikefta (cunoscuta si sub denumirea de Kalamitsi) este localizata la aproximativ 4 kilometri de satul Kalamitsi si la 23 de kilometri de capitala insulei Lefkada. Drumul secundar de acces pana la marginea plajei nu se afla in cele mai bune conditii, insa Kavalikefta compenseaza prin frumusete. 

Pentru ca este o plaja de dimensiuni micute, Kavalikefta se aglomereaza destul de repede in varf de sezon si chiar daca are cateva sezlonguri si umbrele de inchiriat, acestea se ocupa foarte repede, asa ca e bine sa ajungi aici mai devreme de ora 09.00. Kavalikefta are o parcare amenajata si un beach bar pe platforma de langa plaja. 

Nu este insa o plaja potrivita pentru familiile cu copii mici, caci are stanci atat pe plaja, cat si la intrarea in apa. 

Plaja Megali Petra, considerata o bijuterie a insulei gratie aspectului sau aparte, se afla in nord-vestul insulei, la 11 kilometri de Agios Nikitas si in imediata vecinatate a plajei Kavalikefta (intre cele doua este o distanta de doar 250 de metri). 

Accesul la Megali Petra este anevoios, iar plaja nu este potrivita pentru familiile cu copii, atat din cauza accesului, cat si pentru ca pe plaja exista stanci si bolovani de dimensiuni mari. Peisajul insa, alaturi de sunetul valurilor care se lovesc de aceste pietre uriase, sunt incantatoare.

Nu uita ca ti-am pregatit la noi pe site si o oferta variata in ceea ce priveste cazarea in insula Lefkada, cu peste 45 de hoteluri din care poti alege ce ti se potriveste mai bine!

Plaje cu nisip in Lefkada

In linii generale, in Lefkada nu vei intalni foarte multe plaje care sa aiba nisip cat se poate de fin. Majoritatea plajelor din aceasta insula au fie nisip grosier, fie un amestec de nisip cu pietris. Cu toate acestea, daca vrei sa calci pe nisip atunci cand te afli la malul marii in Lefkada, te poti orienta catre una dintre urmatoarele plaje:  

Plaja Agios Ioannis este una dintre cele mai apropiate plaje de capitala insulei Lefkada si totodata una dintre cele mai lungi din intreaga insula. Pe aceasta plaja vei gasi zone organizate cu sezlonguri si umbrele, insa si zone libere, unde-ti poti aseza linistit prosopul. 

Agios Ioannis este o plaja preferata de cei care practica windsurf, iar de aici nu lipsesc nisipul de culoare aurie si apa in nuante de turcoaz, specifica insulei Lefkada. 

Plajele Ammoglossa si Kastro sunt tot formate din nisip si se afla destul de aproape de Agios Ioannis, in imediata apropiere a intrarii pe insula Lefkada. Prima este lipsita de amenajare, iar a doua are, din cand in cand, si cateva sezlonguri si umbrele disponibile pentru inchiriat. Dintre acestea, Ammoglossa are o forma aparte.

Plaja Avali se afla in vestul insulei, aproape de plajele Kavalikefta si Megali Petra. In spatele plajei troneaza un versant plin de vegetatie, iar la nord, Avali Beach se ingusteaza. 

Exista o parcare in apropierea plajei, iar in lunile de vara este deschisa si o taverna in apropiere. Nefiind o plaja organizata, e bine sa vii aici echipat cu toate cele necesare. Si aici exista posibilitatea sa se formeze valuri mari in zilele cu vant puternic. 

Plaja Milos se afla la 14 kilometri de Lefkada Town, in sudul satului Agios Nikitas. Se poate ajunge la Milos fie pe jos, pe un drum destul de solicitant, fie cu barca.

Daca alegi sa vii pe jos, e bine de stiut ca vei avea de mers la pas circa 30 de minute din Agios Nikitas, locul in care vei lasa masina. Desi la mal plaja are un amestec de nisip cu pietris, in zonele marginale si pe portiunea din spate vei intalni nisip fin. 

Plaje din Lefkada potrivite pentru familiile cu copii

Daca te vei afla in vacanta in Lefkada alaturi de cei mici, e bine de stiut ca exista anumite plaje care nu sunt potrivite pentru copii. 

Chiar daca sunt deosebit de frumoase, zonele de plaja cu portiuni stancoase sau care sunt greu accesibile sunt de evitat, pentru ca, sa fim seriosi, in multe dintre cazuri nu vei putea sa asociezi aceste experiente cu relaxarea. In acest sens, te poti orienta catre plajele mai family friendly ale insulei: 

Plaja Vassiliki apartine de satul-statiune cu acelasi nume, este lunga si formata predominant din pietris (acesta ar fi un inconvenient).

In apropierea plajei exista multe unitati de cazare, restaurante, taverne, magazine, ceea ce-ti va spori comoditatea atunci cand te afli alaturi de copii. Si aici peisajul este unul frumos, mai ales ca Vassiliki beach este marginita de versanti plini de vegetatie. 

Plaja Pefkoulia este o alta varianta de plaja din Lefkada potrivita pentru familiile cu copii.

De altfel, aceasta plaja este potrivita tuturor categoriilor de turisti, caci are un acces usor, o zona organizata cu sezlonguri si umbrele (in aceasta zona, accesul in mare este unul mai lin, iar portiunea este lipsita de pietre), dar si o zona de plaja mai salbatica, in partea dreapta cum te uiti la mare. 

Plaja Ligia, aflata in estul insulei, cu o intrare in apa destul de lina si cu segmente organizate cu sezlonguri si umbrele, este un alt loc de la malul marii frecventat de catre familiile cu copii care-si fac vacantele in Lefkada.

Avantajul acestei plaje este faptul ca poti ajunge aici usor. Spre deosebire de alte plaje din Lefkada, Lygia este totusi destul de ingusta, mai ales in extremitati. 

Plaje snorkeling Lefkada. Care sunt cele mai potrivite locuri pentru a observa viata subacvatica 

Spre deosebire de scuba diving, snorkeling-ul iti ofera posibilitatea de a admira frumusetea vietii marine in conditii mult mai simple (inotand la suprafata) si fara sa fii nevoit sa porti acel echipament complicat. 

Un loc potrivit pentru snorkeling poate fi definit de mai multe conditii: claritatea apei este una dintre ele, alaturi de prezenta soarelui (caci lumina pe care o vei avea iti va permite sa vezi mult mai bine sub apa), prezenta stancilor si a pietrelor in apa (care gazduiesc viata marina) si conditiile meteo (o zi cu mare agitata/valuri, nu te ajuta sa faci snorkeling). Desigur, trebuie sa stii sa inoti bine. 

Si in Lefkada poti practica fara probleme snorkeling, atata timp cat sunt intrunite conditiile de mai sus, carora li se adauga si alegerea unui loc mai putin aglomerat. Te poti orienta catre una dintre urmatoarele plaje, majoritatea localizate pe coasta de est a insulei. 

Plaja Pasa este o plaja retrasa si neorganizata din Lefkada, intre satele Nikiana si Perigiali, la mica distanta de statiunea Nidri. Plaja este impartita in doua sectiuni (cea din sud si cea din nord), ambele fiind destul de similare.

Pasa Beach este umbrita pe alocuri de copaci, este ingusta si are pietris la mal. Nu vei gasi facilitati si servicii la aceasta plaja. 

Plaja Afteli, care se afla in zona de sud-est a insulei, este o alta varianta potrivita pentru snorkeling. Poti ajunge la plaja Afteli din drumul principal care pleaca din Nidri spre Vasiliki, catre satul Evgiros.

Din Evgiros si pana la Afteli beach mai sunt 2 kilometri de parcurs, insa drumul de acces nu se afla in conditii prea bune. 

Plaja Desimi este de asemenea recomandata pentru snorkeling, fiind localizata tot in estul insulei.  In zilele cu o mare calma, ai sanse sa poti observa aici caracatite, diferite specii de pesti si scoici, tocmai pentru ca pe anumite portiuni, exista zone stancoase in mare.

Ia in calcul insa ca plaja este destul de ingusta, iar in plin sezon poate deveni aglomerata.   

Relativ aproape de plaja Desimi gasesti si plaja Lakka, la care poti ajunge doar cu barca (inchiriata de la Desimi sau din Nidri) sau prin intermediul excursiilor optionale pe mare (boat tours).

Plaja Kamari este o alta varianta de loc in care sa te bucuri de mare si de soare in sud estul insulei. Se afla la 2,7 kilometri de Desimi, este neamenajata si frecventata uneori si de catre cei care fac camping.

La Kamari, apa se adanceste destul de repede, iar cei care au mai fost aici cu masina spun ca ultimii 2 kilometri de drum pana la plaja se afla in conditii vitrege.

Plaja Ammoussa se afla in sud-estul insulei Lefkada si este o plaja organizata, cu taverne la indemana, asadar poate fi un loc potrivit in cazul in care vii insotit si de persoane care nu vor neaparat sa faca snorkeling, ci doar sa se bucure de frumsetea acestui loc sub o umbrela.

Fiind marginita de stanci, Ammoussa poate fi un loc bun pentru observarea vietii subacvatice, insa si aici exista posibilitatea ca in unele perioade de varf, plaja sa devina aglomerata. 

Plaja Kaminia mai poate fi o varianta ok pentru amatorii de snorkeling, mai ales pentru cei cazati in zona Lefkada Town. Se afla la 8,6 kilometri departare de acest oras si destul de aproape de plaja Agios Ioannis. Kaminia este o plaja de dimensiuni micute, lipsita de orice fel de amenajare.

Ce trebuie sa stii despre plajele de nudisti din Lefkada 

La fel ca si in alte destinatii grecesti de la malul marii, plajele de nudisti din Lefkada nu au un caracter oficial. In linii generale, este cunoscut faptul ca nudismul nu este acceptat in Grecia in zonele de plaja publica, mai ales in ceea ce priveste plajele organizate si populare, unde doamnele pot face eventual plaja topless. Asadar, nu incerca sa practici nudismul intr-unul dintre aceste locuri, caci risti sa fii amendat sau sa ti se atraga atentia. 

Cu toate acestea, exista cateva plaje in Lefkada cunoscute ca fiind potrivite pentru cei care practica nudismul:

Extremitatile de sud si de nord ale plajei Pefkoulia, in special zona de nord unde tarmul este ceva mai lung si mai potrivit pentru a te aseza intr-un cadru mai retras. Ia in considerare ca segmentul de centru al plajei Pefkoulia este unul organizat, prin urmare nudismul nu poate fi practicat in aceasta zona. 

Plaja Gaidaros, localizata in vestul insulei, este o alta plaja din Lefkada cunoscuta ca fiind frecventata de nudisti. Gaidaros Beach este printre cele mai salbatice si mai putin vizitate plaje din insula, motiv pentru care este aleasa in mod deosebit de cei care vor sa fie singuri, cu natura.

Exista totusi o mica sectiune organizata cu sezlonguri si umbrele si aici, insa si zone mai retrase, care-ti permit sa fii ferit de ochii privitorilor. Gaidaros se afla la circa 6 kilometri de satul Kalamitsi. 

Plaja Gialos este a doua cea mai lunga plaja din Lefkada, dupa Egremni, iar in zona de centru exista sezlonguri si umbrele de inchiriat, in timp ce in zonele marginale se mai practica nudismul.

Gialos se afla in sud-vestul insulei, la aproximativ 17,5 kilometri de Vasiliki.  Atentie, in Lefkada se afla si plaja Mikros Gialos (diferita ca aspect), in sud-estul insulei si la circa 40 kilometri departare de plaja Gialos. Nu se practica nudismul la Mikros Gialos.

Partea de nord a plajei Agios Ioannis este un alt loc in care se intampla sa mai intalnesti nudisti. 

In concluzie, daca te afli in cautarea unui loc de vacanta pentru perioada verii in care sa pui accent pe zilele la plaja si pe explorarea a cat mai multe locuri noi la malul marii, Lefkada poate fi destinatia ideala. Vei gasi aici unele dintre cele mai frumoase plaje din intreaga Grecie, peisaje superbe si o apa de un turcoaz ametitor, iar daca vrei sa le bifezi in majoritate, te sfatuim sa planuiesti un concediu lung 🙂

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?