Ghid plaje Bodrum. Tipuri de plaje din aceasta destinatie si din apropiere, clasificate in functie de necesitatile tale

Apreciata pentru conditiile foarte bune de cazare si potrivita celor care-si doresc o vacanta mai linistita, statiunea Bodrum se numara printre destinatiile turcesti de la Marea Egee cautate si de catre turistii romani. 

Cei mai multi dintre cei care aleg Bodrum vin aici mai putin pentru obiectivele turistice si mai mult pentru relaxare in resort, la plaja sau distractie, motiv pentru care plajele din Bodrum reprezinta un subiect de interes pentru vizitatorii acestei statiuni. 

In general, plajele din Bodrum si din imprejurimi sunt putin mai inguste comparativ cu plajele din alte statiuni turcesti de la Egee, iar in unele cazuri, acestea sunt inlocuite de pontoane. Exista insa cateva exemple de plaje bune si frumoase pe care le poti explora oricand simti nevoia sa schimbi peisajul de la hotel. 

Mai mult, daca te-am inspirat suficient de tare incat sa vrei sa testezi la fata locului oricare dintre aceste plaje, ti-am pregatit la noi pe site si oferte vacante Bodrum, Turcia, cu peste 40 de variante din care poti alege ce ti se potriveste mai bine.

Vei intalni mai jos o clasificare a celor mai apreciate plaje din Bodrum, cu detalii referitoare la locatie, caracteristici si facilitatile pe care le vei gasi la fiecare dintre acestea.

Plaje din Bodrum potrivite pentru familii cu copii 

Daca te afli in vacanta alaturi de copii si vrei sa incerci si alte plaje in afara celei de la hotel, insa vrei sa te orientezi catre un loc mai potrivit pentru copii, poti testa una dintre variantele de mai jos. 

Mai mult, plajele din aceasta categorie sunt si cele mai apropiate plaje de Bodrum City, iar daca asta constituie un avantaj pentru tine din punct de vedere al deplasarii, cu atat mai bine. Ia in considerare insa ca acestea sunt si unele dintre cele mai cunoscute plaje din zona Bodrum, motiv pentru care exista sansa ca in plin sezon sa fie destul de aglomerate. 

Plaja Gumbet se afla in partea de vest a orasului Bodrum, la o distanta de circa 3 kilometri. Intrarea in apa este descrisa ca fiind destul de lina la plaja Gumbet, ceea ce o face sa fie aleasa destul de frecvent de catre familiile cu copii. Apa incepe sa se adanceasca la aproximativ 6-7 metri de tarm. 

Un minus al acestei plaje il reprezinta faptul ca devine destul de galagioasa in plin sezon, asadar daca ai in plan sa adormi copilul la o anumita ora pe plaja sau sa te bucuri de liniste, trebuie sa stii ca anumite terase de pe malul marii dau muzica destul de tare. 

Plaja Bitez este localizata la aproximativ 7 kilometri de centrul Bodrumului si are o lungime de 1 kilometru, cu o adancire lina a apei. Vei gasi aici nisip fin, insa la intrarea in apa exista portiuni unde vei intalni si pietricele. Plaja devine destul de animata in plin sezon, insa un plus este faptul ca ai aici toate facilitatile de care ai nevoie (multe restaurante, cabine de schimb, dusuri si toalete). 

Plaja centrala din Bodrum City poate fi o varianta buna daca te afli in Bodrum City si vrei sa dai o fuga rapida pana la malul marii. Desi se afla in imediata vecinatate a unui port, plaja este descrisa ca fiind curata, la fel si apa. Un dezavantaj il reprezinta totusi faptul ca aceasta plaja are dimensiuni destul de reduse, aglomerandu-se rapid in plin sezon. 

Unii turisti care au fost aici spun ca sezlongurile sunt gratuite la aceasta plaja, insa trebuie sa vii suficient de devreme cat sa prinzi unul (iti recomandam sa ajungi aici pana in ora 08.30).

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Plaja Camel se afla la 11 kilometri de centrul orasului Bodrum, are o intrare lina in apa si se intinde pe o lungime de aproximativ 500 de metri. Asa cum o sugereaza chiar numele, pe aceasta plaja vei intalni si camile, pe care poti face o scurta plimbare contra cost. 

Plaja Yahsi este foarte apropiata de plaja Camel, poti ajunge de la una la alta intr-o scurta plimbare pe jos. Plaja mai este cunoscuta si sub denumirea de Ortakent Beach si este premiata Blue Flag, ceea ce inseamna ca vei gasi aici toate facilitatile unei experiente placute la malul marii. Plaja Yahsi are un amestec de nisip cu pietris, iar intrarea in apa este lina. 

Plaje din Bodrum cu nisip fin

Daca vrei ca in locul in care vei face plaja sa calci pe nisip fin, poti testa una dintre plajele urmatoare:

Plaja Meteor se afla ceva mai departe de centrul orasului Bodrum (la circa 20 km distanta) si desi este o plaja relativ ingusta, are un nisip fin, o intrare lina in apa si un decor exotic in spate. Vei intalni multi palmieri inalti la plaja Meteor, sezlonguri si umbrele de inchiriat si o apa cristalina. 

Plaja Golturkbuku este localizata in satul cu acelasi nume, este bine organizata, insa destul de scurta. Unele dintre resorturile de aici au pontoane amenajate pentru sezlonguri si umbrele, insa exista si o portiune cu nisip fin, unde poti inchiria sezlonguri. Preturile sunt mai ridicate la aceasta plaja comparativ cu alte locuri la malul marii din Bodrum. Vei gasi plaja Golturkbuku la 20 de kilometri de Bodrum City. 

Plaja Akyarlar se intinde pe mai bine de 1 kilometru si are, pe anumite portiuni, sezlonguri si umbrele de inchiriat. Pe unele segmente are un nisip mai inchis la culoare, insa apa este limpede, iar intrarea destul de lina. Unii dintre turistii care au vizitat-o spun ca portiunea din dreptul restaurantului Mehtap ar fi mai frumoasa. Ca si in cazul altor plaje din Bodrum, si Akyarlar este totusi destul de ingusta. 

Plaje linistite in Bodrum, unde te poti relaxa in voie

Pe de alta parte, multi dintre turistii care vin in Bodrum vor sa se orienteze catre locuri linistite la malul marii, iar in acest sens exista o serie de plaje unde zgomotul este mai putin intalnit. 

Plaja Yalikavak se afla la aproximativ 15 kilometri de Bodrum City si este una dintre plajele descrise de vizitatori ca fiind mai linistite. Exista aici si o serie de resorturi de lux cu plaja privata, dar si segmente de plaja publica unde pot fi inchiriate sezlonguri si umbrele. In general, nu se aude muzica la un nivel prea ridicat de la terasele din imprejurimi, ceea ce o poate face mai potrivita pentru cei care vor sa se bucure de sunetul marii. 

Plaja Gundogan este un alt exemplu de plaja din zona Bodrum in care ar trebui sa intalnesti o atmosfera mai relaxanta. O vei gasi in mica statiune cu acelasi nume, la circa 20 de kilometri de Bodrum City. 

Plaja Aspat este o plaja potrivita pentru iubitorii de natura si de peisaje frumoase. Vei intalni aici palmieri, pini, iar in capatul plajei troneaza dealul Aspat. Portiunea de plaja publica de aici nu este intotdeauna amenajata cu sezlonguri si umbrele, asadar exista sanse destul de mari sa-ti poti pune prosopul oriunde vrei. Vei gasi plaja Aspat aproape de statiunea Akyalar, la circa 16 kilometri de Bodrum City. 

Alte plaje frumoase din Bodrum pe care le poti incerca 

Plajele care merita incercate in Bodrum nu se limiteaza doar la cele de mai sus. Chiar daca nu sunt la fel de cunoscute, exista si alte cateva plaje care pot fi pe placul tau in aceasta zona. 

Plajele din Turgutreis sunt impartite in mai multe zone. Fiind al doilea oras ca marime dupa Bodrum City, Turgutreis are atat o zona de port, cat si mai multe plaje – o plaja centrala, publica (unde vei avea la indemana si multe restaurante/terase), dar si mai multe plaje private ale resorturilor din zona. Turgutreis se afla la 16,5 kilometri de Bodrum City. 

Plajele din Torba, satul asezat la o distanta de 9 kilometri de Bodrum City, reprezinta o alta varianta care poate fi testata in materie de locuri frumoase la malul marii. Exista aici o plaja lunga care se intinde de-a lungul coastei, cu o intrare lina in apa, dar si cateva golfulete mai retrase. Comparativ cu alte statiuni din zona Bodrum, Torba este mai linistita, motiv pentru care ai sanse sa nu intalnesti o plaja foarte aglomerata. 

HINT: Nu uita sa arunci o privire si pe articolul: Statiuni si orase in regiunea Marea Egee din Turcia. Cele mai cunoscute si apreciate zone de vacanta. E posibil sa te faca sa vrei sa explorezi si alte plaje frumoase din aceasta zona a Turciei 🙂

In concluzie, desi exista multi turisti care aleg o vacanta mai statica in Bodrum, daca te numeri printre cei care vor sa testeze mai multe locuri la malul marii, ai la dispozitie suficiente plaje care pot fi pe placul tau. Daca ai vizitat una dintre plajele de mai sus sau daca ai alte sugestii in ceea ce priveste plajele frumoase din Bodrum, asteptam cu interes impresiile tale.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?