Excursii de o zi în Bulgaria cu plecare de pe Litoral

Postat de

Bulgaria este extrem de ofertanta in ceea ce priveste atractiile sale de pe litoral, iar cei care decid sa-si petreaca vacanta de vara in aceasta zona au o multime de directii catre care se pot orienta.

Daca si tu ai in plan sa pleci in concediu in zona litoralului bulgaresc, insa vrei sa explorezi si alte locuri in afara de plaja, te poti inspira din ideile de mai jos, iar daca nu te-ai hotarat inca unde anume vrei sa te cazezi, nu uita ca la noi pe site gasesti cele mai bune oferte de cazare la hoteluri de pe intreg litoralul bulgaresc, cu sute de optiuni din care sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine.

Vizita in Nessebar, un oraş antic şi o staţiune importantă pe Litoralul bulgăresc al Mării Negre, amplasat în municipalitatea Nessebar, Provincia Burgas. Adesea denumit “Perla Mării Negre” şi “Dubrovnikul Bulgariei”, Nessebarul este un oraş – muzeu bogat, definit de peste trei milenii de transformări istorice.

Vechea parte a oraşului este aşezată pe o peninsulă (înainte o insulă), legată de uscat printr-un istm îngust, construit de oameni, şi păstrează dovezi ale ocupării, în cursul existenţei sale, de către o varietate de civilizaţii. Abundenţa de clădiri istorice a convins UNESCO să includă Nessebar pe lista Monumentelor de Patrimoniu Mondial, în 1983.

Vizita la relieful stâncos “Călăreţul Madara”, ce reprezintă figura unui cavaler triumfând asupra unui leu, săpată într-un pisc cu o altitudine de 100 m, în satul Madara, din nord-estul Bulgariei.

Madara a fost principalul loc sacru al Primului Imperiu Bulgar, înainte de trecerea Bulgariei la creştinism, în secolul al IX-lea.

Vizita la complexul “Kabijuk” este situat la 15 km de oraşul Sumen. Istoria acestui loc începe în prima jumătate a secolului al VIII-lea, când a fost construit pentru a străjui drumul către prima capitală bulgară – Pliska.

La mijlocul secolului al XIXlea, acest sit a fost ocupat de o Herghelie pentru cai arabi. Mai târziu, activităţile au devenit mai complexe, astăzi Herghelia “Kabijuk” fiind cea mai mare herghelie de stat din Bulgaria. Sosire la Sumen. Prânz şi timp liber. Vizitarea moscheei Jombul, una dintre cele mai mari din Peninsula Balcanică. Sărbătoare folclorică la Muzeul Etnografic din Preslav, ce conduce turistul în atmosfera de secol XIX. Vizitarea atelierelor meşteşugăreşti din Preslav, trataţie cu pateuri şi vin.

O scurta oprire la fenomenul natural Pobiti Kamani (sau Padurea de piatra), poate fi luata in calcul daca ai de gand sa explorezi atractiile din apropiere de Varna. Vizitarea unei prisăci în satul Gaburnitsa, cu degustare de miere. După admirarea Stâncilor Minune, turiştii merg în satul Asparuhovo. Vizitarea Caselor Muzeu Kamchia, unde se fac demonstraţii de meşteşuguri tradiţionale: ţesut, pregătirea ardeilor roşii, a pâinii de casă etc. O excursie cu o şaretă trasă de un măgar şi asistarea la pregătirea iaurtului bulgăresc de casă. Cina în sat.

padurea pietrificata

Vizită la Mănăstirea Dervish Teketo, din satul Obrochishte, cea mai mare de acest gen din Balcani; vizită la Biserica “Sf. Gheorghe” şi la Muzeul Etnografic din Dobrich; plimbare în jurul complexului etnografic Vechiul Dobrich.

Mai mult, ai posibilitatea sa optezi si pentru o plimbare cu căruţa cu cai. Vei afla informatii despre tradiţiile locale si vei putea lua prânzul într-o casă tipic bulgărească.

Vizita la casele tradiţionale din satul Solnik; excursie cu căruţa în jurul satului; prânz. Oaspeţilor li se oferă posibilitatea de a participa la obiceiurile folclorice locale. Excursie cu barca pe râul Kamchia, inclus în Rezervaţia Naţională Longoza.

O excursie safari prin Pădurea Batova; picnic în pădure; vizitarea unui atelier de butoaie şi picnic în pădure; o vizită la un apicultor local, cu degustare de miere şi lichior.

Plimbare cu barca pornind din portul de iahturi Balcic. Plecare către Cap Kaliakra şi sosire, după două ore, pe o plajă mai izolată. Prânz pe coastă. Turiştilor li se oferă aripioare, măşti, echipament de pescuit şi o barcă gonflabilă, pentru a pescui la amiază. Jocuri şi distracţie pe plajă.

kaliakra

O vizită in vechea capitală a Bulgariei – Veliko Târnovo, şi la satul tradiţional Arbanasi, unul dintre cele mai vechi centre culturale din Bulgaria; o vizită la Biserica Rojdestvo Hristovo (Naşterea lui Hristos); plimbare în jurul oraşului Veliko Târnovo.

Gasesti la noi pe blog un articol care le cuprinde in majoritate, alaturi de date si informatii referitoare la locatie, acces si program de vizitare: Topul atractiilor de pe litoralul bulgaresc. Ce sa vizitezi daca mergi la mare in Bulgaria

In loc de concluzie

Acestor idei de atractii si activitati li se pot adauga multe altele, in functie de zona litoralului bulgaresc in care alegi sa te cazezi, insa ce putem sa-ti spunem cu siguranta este faptul ca o singura vacanta nu-ti va ajunge pentru a le putea explora pe toate. Nu uita de ofertele noastre avantajoase la hoteluri de pe intreg litoralul bulgaresc! Le gasesti la noi pe site, sau accesand butonul de mai jos!

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?