Drumul spre Thassos. Distanta Bucuresti Thassos si cel mai scurt drum pana in aceasta insula greceasca

Thassos este una dintre destinatiile favorite din Grecia ale turistilor romani, atat pentru frumusetea locului, cat si pentru faptul ca este cea mai apropiata insula greceasca fata de casa. Traseul Bucuresti Thassos si, in general, drumul catre Thassos cu plecare din diferite zone ale tarii reprezinta un subiect important de interes pentru romanii care aleg vacantele in aceasta insula, tocmai pentru ca majoritatea vin aici cu masina personala. 

Avantajele calatoritului cu masina catre aceasta destinatie greceasca sunt evidente, caci pe langa costurile scazute ale transportului, turistii au mai multa lejeritate in a explora toate locurile frumoase ale acestei insule, odata ajunsi in vacanta. 

Te gandesti sa-ti rezervi o vacanta in aceasta insula greceasca? Ti-am pregatit la noi pe site si multe oferte tentante pentru vacantele in Thassos, cu peste 90 de variante din care sa poti alege.

Traseu Bucuresti Thassos. Care este cel mai scurt drum Bucuresti Thassos

Cel mai scurt drum Bucuresti Thassos si totodata unul dintre cele mai cunoscute trasee este cel cu iesire din Romania pe la Giurgiu-Ruse si cu traversarea Bulgariei in directia Beala – Veliko Tarnovo – Tulovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardjali – Makaza (BG) – Nimfea (GR) – Komotini – Keramoti – Thassos. Intre Keramoti si insula Thassos vei traversa cu feribotul.

 Acest drum poate fi parcurs  in aproximativ 9-10 ore, insa exista si perioade in care poti prinde aglomeratie la punctul de trecere frontiera Makaza-Nimfea. In general, acest lucru se intampla cu precadere in lunile iulie si august si mai ales in apropierea sfarsitului de saptamana, insa exista situatii in care unii turisti au asteptat foarte putin in aceasta vama si situatii in care unii romani au prins cozi mari in mijlocul saptamanii, asadar putem spune ca e si o chestiune de noroc. 

Pentru ca vorbim de mai putin de 600 de kilometri, in general nu este necesar sa-ti iei o noapte de cazare pe traseu, decat daca simti neaparata nevoie sau daca vrei sa te opresti sa vizitezi ceva in Bulgaria. 

Daca pleci devreme din Bucuresti (orele 05.00-06.00 dimineata) si mergi in conditii normale de trafic, ai sanse destul de mari sa prinzi putin timp de relaxare si apusul pe o plaja din Thassos. Nu te vei bucura de prea multe portiuni de autostrada (cateva zeci km in Bulgaria, si ulterior cateva zeci km in Grecia), insa drumurile se afla in conditii bune si, respectand limitele de viteza, ai putea ajunge in Thassos in timpul mentionat mai sus daca timpul de asteptare in vama nu este unul mare.

E posibil ca la intoarcerea catre casa sa prinzi o coada ceva mai lunga la Makaza, asta si pentru ca exista o singura banda pe sens si serpentine in aceasta zona, asadar, e posibil sa ti se para destul de mare la prima vedere, insa atata vreme cat functioneaza mai multe puncte de control, vei inainta relativ ok.

Alte variante de trasee Bucuresti – Thassos 

O alta varianta de traseu Bucuresti Thassos, care presupune insa ceva mai multi kilometri de parcurs este cea cu intrare in Grecia prin vama Kulata. 

In acest caz, dupa ce ai trecut de punctul de trecere frontiera Giurgiu-Ruse, vei traversa Bulgaria pe la Plevna – centura orasului Sofia – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata(BG)-Promachonas(GR), urmand ca mai apoi sa te indrepti in Grecia catre Kavala – Keramoti – Limenas Thassos, sau sa iei feribotul din Kavala catre Skala Prinos, Thassos. In acest caz, discutam de aproximativ 11-12 ore petrecute pe drum (in jur de 760 kilometri de parcurs), insa aceasta poate fi o varianta buna de traseu daca vrei sa te opresti pe la Sofia sau sa vizitezi ceva din aceasta parte a Bulgariei. 

In general, este recomandat totusi sa alegi centura Sofiei, pentru ca e posibil sa prinzi destul de aglomerat in oras. 

Atat in punctul de trecere frontiera Makaza(BG)-Nimfea(GR) cat si in Kulata(BG)-Promachonas(GR) poti prinde perioade aglomerate, prin urmare nu este o regula ca daca vei veni pe aici, vei scapa de asteptatul la cozi. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Distanta Bucuresti Thassos si alte distante cu plecare din diferite orase ale Romaniei

Distanta Bucuresti Thassos prin Makaza este de circa 570 de kilometri, insa acesteia i se pot adauga alte cateva zeci de kilometri, in functie de locul in care alegi sa te cazezi pe insula greceasca. Distanta Makaza Thassos este de 126 de kilometri. 

Distanta Bucuresti Thassos prin Kulata este aproximativ 760 de kilometri, careia, la fel ca si in cazul de mai sus, i se vor adauga kilometri de parcurs pana la statiunea in care te vei caza. 

Alte distante catre Thassos care te-ar mai putea interesa, cu plecare din diferite orase ale Romaniei:

  • distanta Ploiesti Thassos – 630 km
  • distanta Craiova Thassos – 633 km, cu iesire pe la Kulata
  • distanta Giurgiu Thassos – 508 km
  • distanta Brasov Thassos – 760 km
  • distanta Timisoara Thassos – 1092 km, daca nu vrei sa tranzitezi Serbia, aproximativ 860 km daca tranzitezi si Serbia 
  • distanta Constanta Thassos – 692 km, cu traseu pe la Varna 
  • distanta Iasi Thassos  – 960  km

Despre taxe de drum si alte sfaturi utile pentru traseul catre Thassos 

In ceea ce priveste taxele de drum pe care le vei avea de achitat pe traseul catre insula Thassos, trebuie sa iei in considerare taxa de pod de la Giurgiu-Ruse, de 15 ron la dus si 3 euro la intors (UPDATE 2 euro septembrie 2022) , careia i se adauga costul vignetei din Bulgaria (poti opta pentru vigneta pe o saptamana, care costa 15 leva sau daca vacanta ta este mai lunga de atat va trebui sa cumperi varianta de vigneta pe o luna, care costa 30 de leva). 

De luat in calcul sunt si taxele de autostrada din Grecia, caci in aceasta tara nu vei avea vigneta, ci doar anumite puncte de taxare pe autostrazi (in jur de 2.5 euro daca intri in Grecia pe la vama Makaza). 

Pentru ca trebuie sa iei feribotul din Keramoti catre Limenas, se vor adauga si aceste costuri (5 euro/adult, 3 euro/copii intre 5-10 ani si intre 20-25 euro/ vehicul, in functie de lungimea acestuia). Calatoria cu feribotul dureaza in jur de 30 de minute. Poti consulta aici orarul curselor Keramoti-Limenas.

Exista si o alta varianta de traseu cu feribotul catre Thassos, cu plecare din Kavala catre Skala Prinos. Durata calatoriei este ceva mai mare comparativ cu prima dintre variante (in jur de o ora si jumatate), iar costurile sunt putin mai ridicate (aproximativ 24 euro/ masina, 5 euro/persoana).

Pe acest subiect, te-ar putea ajuta mai bine informatiile din articolul: Thassos ferry. Program si preturi pentru trecerea cu feribotul catre insula greceasca

Iti recomandam sa faci plinul la benzina inainte sa intri in Grecia, pentru ca preturile la carburanti sunt mai mici in Bulgaria comparativ cu cele de la greci. 

Nu uita sa respecti regulile de circulatie, mai ales limitele de viteza, portul centurii si luminile aprinse si pe timp de zi, pentru a evita posibilele amenzi.

Te-ar putea interesa si: Transportul local in Thassos. Cum te poti deplasa pe insula daca nu vrei sa depinzi de masina personala

Totodata, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Thassos!

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?