Despre Vourvourou Sithonia, satul pescaresc de o frumusete aparte din Halkidiki

Satul Vourvourou este localizat pe bratul Sithonia din peninsula Halkidiki si este una dintre cele mai relaxante destinatii din aceasta zona turistica a Greciei. Asezat de-a lungul plajei, vis a vis de insula Diaporos, careia i se adauga in vecinatate alte 8 mici insule, satul Vourvourou este locul ideal pentru cei care doresc liniste, odihna si peisaje spectaculoase. 

Te gandesti sa-ti planifici o vacanta in Vourvourou, Sithonia? Cu siguranta vei fi interesat de toate detaliile legate de acest mic sat pescaresc, devenit unul dintre locurile preferate ale celor care vor sa se cazeze departe de zgomot si care vor sa se bucure de frumusetea naturii la malul marii. 

Totodata, la noi pe site gasesti si unele dintre  cele mai bune oferte de cazare la peste 140 hoteluri din Halkidiki si implicit de pe bratul Sithonia, astfel incat sa poti selecta ce este mai potrivit pentru tine.

Ce trebuie sa stii despre satul pescaresc Vourvourou din Sithonia

Vourvourou se afla in nord-estul Sithoniei si se bucura de o asezare aparte, fiind inconjurat de paduri de pin, insule, plaje frumoase cu nisip fin, carora li se adauga multitudinea de taverne de la malul marii si posibilitatea de a admira vechile case pescaresti. 

Atmosfera din Vourvourou este una foarte linistita comparativ cu alte statiuni grecesti, prin urmare, nu vei gasi aici cluburi, discoteci sau baruri cu muzica galagioasa. Este o statiune potrivita atat familiilor cu copii, cat si celor care doresc sa se relaxeze in vacanta sau sa faca plimbari cu barca, drumetii in natura. 

Este locul in care poti admira arhitectura traditionala greceasca si totodata cel mai facil punct de plecare cu barca pentru a explora insula Diaporos, care la randul sau are o serie de plaje salbatice si golfuri pitoresti. 

Vourvourou se afla la 116 kilometri de Salonic, la 16 kilometri de statiunea Nikiti din Sithonia si la 32 de kilometri de Neos Marmaras. 

Cum ajungi aici si distanta Bucuresti Vourvourou

Daca vii in Grecia cu avionul, trebuie sa stii ca aeroportul din Salonic se afla la aproximativ 105 kilometri distanta de Vourvourou, prin urmare, vei ajunge aici in decurs de aproximativ o ora si jumatate odata ce ti-ai luat bagajele, daca ai transportul asigurat, daca inchiriezi o masina (incepand cu 20 euro/zi) sau daca iei un taxi (aproximativ 130 euro transportul). 

Daca vrei sa ajungi din Bucuresti in Vourvourou cu masina personala, vei petrece pe drum in jur de 10 ore, fara sa luam in calcul timpul de asteptare din vama, care uneori, in plin sezon, este posibil sa creasca. 

Distanta Bucuresti Vourvourou este de aproape 800 de kilometri, iar traseul pe care-l vei parcurge va fi cel mai probabil pe la Giurgiu-Ruse – traversarea Bulgariei – vama Kulata – Salonic – Nikiti – Vourvourou. 

Vei avea de achitat taxa de pod de la Giurgiu, vigneta din Bulgaria (15 leva/saptamana sau 30 leva/o luna, in cazul in care vacanta ta in Grecia se intinde pe o perioada mai lunga de 7 zile) si taxa de autostrada in Grecia (2.40 euro). 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Vremea in Vourvourou, Sithonia

Cele mai ridicate temperaturi din Vourvourou le vei intalni in luna iulie, cand media maximelor atinge 34 de grade, insa si luna august inregistreaza temperaturi destul de ridicate, cu o medie a maximelor de 32 de grade. 

Lunile iunie si septembrie au temperaturi asemanatoare, cu maxime de pana in 28 de grade in medie si cu temperaturi ceva mai racoroase pe timp de noapte. 

Cea mai calda apa a marii o vei gasi in Vourvourou in lunile iulie, august si septembrie, cand inregistreaza in medie intre 23-24 de grade, iar daca ti-ai planuit concediul in luna iunie, vei gasi aici o apa cu valori medii de 21 de grade. De la jumatatea lunii octombrie, temperatura apei incepe sa scada destul de considerabil. 

Plaja Vourvourou si alte zone de plaja apreciate, in apropierea satului

Plaja principala din aces mic sat-statiune este plaja Vourvourou, care se intinde pe o fasie de nisip lunga de cativa kilometri si care este divizata pe mai multe sectiuni: zone de plaja libera care alterneaza cu plajele private ale anumitor hoteluri. Cei mai multi dintre turistii care vin la aceasta plaja sunt de regula cazati la unul dintre hotelurile din prima linie de aici, insa in partea de nord, unde se pot inchiria si barci, exista o portiune de plaja publica destul de frecventata. Gasesti in aceasta parte si sezlonguri, umbrele de inchiriat. 

Intrarea in apa este destul de lina, insa in partea de nord unde fluxul de barci este destul de mare, este bine sa fii precaut daca te afli la plaja alaturi de copii mici. 

In Vourvourou mai gasesti si alte mici segmente de plaja, cu pontoane, barcute ale localnicilor ancorate la mal si o atmosfera cat se poate de zen.

Plaja Karidi se afla la 2,5 kilometri de centrul din Vourvourou si este una dintre cele mai turistice si totodata fotogenice plaje din aceasta zona. Este impartita in doua sectiuni: plaja principala si plaja din sud. 

Karidi isi bucura vizitatorii cu un nisip foarte fin, insa nu dispune de facilitati. Prin urmare, nu vei gasi aici sezlonguri si umbrele de inchiriat. Exista un restaurant nou deschis aproape de zona de acces la plaja. 

Plaja Fava se afla la 2 kilometri de Vourvourou,  vei face in jur de 5 minute cu masina pana aici. Este preferata de localnici, insa chiar daca nu vei gasi un nisip atat de fin precum la plaja Karidi, poti veni aici daca aceasta din urma este prea aglomerata. 

Plaja Livari este la 4 kilometri de Vourvourou si este una dintre cele mai speciale plaje ale acestei zone. Vei intalni aici o fasie de nisip care separa golful de mare, iar peisajul este unul mai salbatic. 

Plaja Livari

Despre cazare in Vourvourou. Ce hoteluri gasesti

Desi vorbim despre un sat pescaresc, Vourvourou s-a dezvoltat din punct de vedere turistic, motiv pentru care vei gasi aici o serie optiuni in ceea ce priveste cazarea. 

Incepand cu apartamente de inchiriat si pana la pensiuni si hoteluri, in Vourvourou sunt cateva locuri pregatite sa-si intampine oaspetii. 

Vei gasi cele mai multe dintre acestea in apropierea plajei, in special in zona plajei principale din statiune, insa si in centrul sau spre extremitatile acesteia, majoritatea de 3 stele. 

Daca te afli in cautarea unui resort cu facilitati pentru copii si aproape de malul marii, poti consulta ofertele de la Ekies All Senses Resort Sithonia de 4 stele, amplasat la 500 de metri de centrul statiunii. Pe langa piscina exterioara, locul de joaca pentru copii si cele 3 restaurante, te poti relaxa si la centrul  SPA al hotelului. 

Te asteptam la noi pe site si cu alte peste 45 propuneri de hoteluri localizate pe bratul Sithonia!

Ekies All Senses

Ce poti sa faci in satul pescaresc Vourvourou. Principalele atractii si activitati 

Asa cum spuneam si mai sus, Vourvourou este potrivit celor care isi doresc sa petreaca o vacanta linistita, prin urmare, nu vei intalni aici o viata de noapte activa, insa te poti bucura de mancare foarte buna la cele mai multe dintre restaurantele de aici. 

Cateva dintre restaurantele/tavernele din Vourvourou cu review-uri pozitive sunt Melia, Garlic, Paris Restaurant, Anchor FoodBar, Bubo Fine Greek Dining Restaurant, dar si Aroma Cafe – unde poti incerca o serie de deserturi tentante. 

Noi am vizitat acest sat in iunie 2023 si am luat masa la Garlic, unde ne-am bucurat de unii dintre cei mai gustosi burgeri si de o atmosfera cat se poate de relaxanta.

Asa arata o parte din meniul celor de la Garlic la mijlocul lunii iunie 2023:

Vei gasi in centrul Vourvourou magazine cu suveniruri, supermarketuri si diferite magazine cu produse locale. 

HINT: Chiar langa restaurantul Garlic, in partea dreapta cum te uiti la mare, se afla un supermarket cu o multime de produse, suveniruri, fructe si legume proaspete si unele dintre cele mai gustoase prajituri traditionale grecesti, la preturi rezonabile.

Una dintre principalele atractii ale satului Vourvourou este faptul ca acest loc reprezinta un punct de plecare facil pe mare catre diferite destinatii din apropiere, prin urmare vei intalni destul de multe optiuni pentru excursii cu barca sau inchirieri. 

Excursie catre insula Diaporos din apropiere, unde te poti bucura de plaja salbatica Galana Nera. Poti inchiria din Vourvourou o barca pentru a ajunge aici – fie pe cont propriu (caci sunt unele barci care pot fi inchiriate chiar daca nu detii permis), fie cu transport asigurat (vei fi dus si luat de acolo la ora stabilita). 

Daca vrei sa inchiriezi o barca pentru tine, tarifele pornesc de la 100 euro/zi si pot ajunge chiar si pana la peste 300 de euro/zi, in functie de modelul barcii, dar si in functie de perioada in care vii aici. 

Drumetiile pe Muntele Itamos pot fi o alta activitate potrivita pentru tine in cazul in care esti fan plimbari in natura. Poti lua si bicicleta, iar de sus poti admira o priveliste superba a intregului golf Vourvourou. 

In concluzie, satul pescaresc Vourvourou din Sithonia poate fi locul perfect pentru vacanta ta daca iti place sa te relaxezi intr-o zona ferita de agitatie, cu plaje si restaurante bune, iar daca ai in plan sa petreci cateva ore pe mare, Vourvourou iti va oferi si aceasta oportunitate.

Alte articole care te-ar mai putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?