Despre Tsarevo, Bulgaria. Ce poti face in statiunea apropiata de granita cu Turcia

Tsarevo este una dintre cele mai sudice statiuni de pe litoralul bulgaresc, la 65 de kilometri de orasul Burgas si la aproximativ 32 de kilometri de granita cu Turcia. Tsarevo mai este cunoscut de catre turisti si sub numele de Michurin sau Vasiliko si se afla intr-un golf, la poalele muntelui Strandzha si la doar cativa kilometri de Parcul Natural Strandzha. 

Orasul Tsarevo este impartit in doua: partea veche si partea noua a orasului, si chiar daca vorbim despre un oras de dimensiuni reduse, exista suficient de multe atractii pentru turistii care poposesc aici. 

Cum este in Tsarevo si ce activitati poti face aici 

Zona Tsarevo este incarcata de istorie, cele mai vechi artefacte descoperite aici datand inca din antichitate. In anii 1880, Tsarevo a trecut printr-un incendiu devastator, in urma caruia a fost distrusa o larga suprafata din oras, insa in prezent mai exista o serie de cladiri care dateaza din acele vremuri si care pot fi admirate de catre turisti. 

Biserica Adormirea Maicii Domnului, ridicata in Tsarevo din 1831, poate fi vizitata la 2 kilometri de centrul orasului. Daca ajungi aici, tine minte ca privelistea din spatele bisericii, catre mare, este incantatoare!

Exista mai multe hoteluri, pensiuni si campinguri in Tsarevo, insa nu vei gasi aici hoteluri de lant si nici foarte multe posibilitati de divertisment. Tsarevo are restaurante bune, cu preturi acceptabile, unde poti gusta dintr-o varietate de preparate din peste. Vei gasi una dintre cele mai bune inghetate artizanale, pe la mijlocul strazii principale care duce catre piata centrala. 

Centrul orasului este micut, insa este placut amenajat. Exista bancute, fantani si alei perfecte pentru plimbarile de seara. Turistii se pot plimba si in micul parc “Gradina Marii”, unde se afla si un teren de minigolf, dar si un telescop. 

Vremea in Tsarevo este in general calda pe tot parcursul verii, iar sezonul estival se intinde pe o perioada mai lunga, gratie pozitiei sudice a statiunii. Prin urmare, te poti bucura de vreme buna de plaja in Tsarevo chiar si la sfarsitul lui septembrie, uneori chiar inceputul lui octombrie.

Daca esti interesat sa-ti planifici un sejur la mare la vecinii bulgari, insa nu te-ai decis inca asupra locului, poti consulta aici cele mai bune oferte vacanta litoral Bulgaria.

tsarevo bulgaria

Plajele din Tsarevo nu sunt printre cele mai bune din sudul litoralului bulgaresc, insa turistii care vin aici au posibilitatea sa aleaga dintr-o paleta destul de larga de optiuni:

  • Plajele stancoase din fata parcului “Gradina Marii” – acestea nu reprezinta neaparat un loc in care sa stai efectiv la plaja cu prosopul, tocmai pentru ca aici nu vei gasi nisip, insa frumusetea lor este aparte, iar turistii vin de regula aici pentru a admira peisajul. Iti recomandam insa sa nu te aventurezi pe marginea stancilor si sa porti incaltaminte potrivita. 
  • Plaja centrala din Tsarevo  – cea mai accesibila plaja din statiune, localizata tot in apropiere de parcul Gradina Marii, insa redusa in dimensiuni si destul de aglomerata in plin sezon. 
  • Plaja Nestinarka, cea mai mare din zona Tsarevo (aproximativ 600 metri lungime). Gasesti aici nisip fin, restaurante, posibilitatea de a practica sporturi acvatice si un camping.  
  • Plaja Arapya, in dreptul campingului cu acelasi nume, la aproximativ 2,5 kilometri nord de Tsarevo. Este inconjurata de paduri, iar intrarea in apa este descrisa de catre vizitatori ca fiind destul de lina. 
  • Plaja Popski, localizata la aproximativ 1 kilometru de centrul orasului si cu o lungime de 150 de metri. Plaja nu este amenajata si nu are servicii.  
  • Plaja Oasis, la 4 kilometri nord de centrul orasului, este despartita in doua fasii de un rau care se varsa in Marea Neagra. Gasesti aici cateva restaurante si o scoala de scufundari. 

Printre atractiile turistice aflate in apropiere de Tsarevo se numara Parcul Natural Strandzha si drumetiile pe care le poti face pe traseele de aici. Parcul Natural Strandzha gazduieste cea mai mare arie protejata din intreaga Bulgarie si se intinde pe o suprafata de 1100 kilometri patrati, iar turistii care viziteaza sudul litoralului bulgaresc au la indemana o multime de trasee in aceasta directie. 

La aproximativ 40 de kilometri distanta de Tsarevo gasesti orasul Sozopol si a sa atmosfera pitoreasca, asadar poti lua in calcul o oprire de jumatate de zi si aici. Daca vrei sa petreci si mai mult timp explorand zona, poti da o fuga si pana la Castelul Ravadinovo, pentru ca este foarte aproape de Sozopol si este una dintre cele mai de succes atractii din sud.  

Distanta Bucuresti Tsarevo este de 379 de kilometri, pe traseul Giurgiu – Ruse – Sumen – Burgas – Sozopol – Tsarevo, iar daca vii la Tsarevo din zona litoralului romanesc, vei avea de parcurs 287 de kilometri de la Vama Veche si pana aici.

Concluzionand, Tsarevo este doar unul dintre locurile de vacanta de pe litoralul bulgaresc cu care ai putea rezona, insa daca vrei sa te cazezi intr-un loc ceva mai cunoscut si unde oferta de cazare este mai variata, la noi pe site gasesti peste 270 de variante de hoteluri din toate zonele turistice renumite ale litoralului din Bulgaria.

Alte articole care te-ar mai putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?