Tot ce trebuie sa stii despre Elenite. Una din cele mai pitoresti statiuni de pe litoralul bulgaresc

elenite bulgaria

Se apropie vacanta de vara, iar tu cauti un loc potrivit pentru un concediu cu familia? Una dintre statiunile de pe litoralul bulgaresc unde poti gasi liniste, confort si cazare in regim all inclusive poate fi statiunea Elenite din Bulgaria. 

Desi are dimensiuni reduse si este mai putin celebra comparativ cu alte statiuni de la malul Marii Negre din Bulgaria, Elenite gazduieste un complex turistic cu circuit inchis, format din mai multe hoteluri, construite intr-o zona impadurita, cu vegetatie si aer curat, ceea ce o face potrivita pentru vacantele familiilor cu copii sau a celor care cauta liniste si relaxare.  

Elenite se afla la doar 10 kilometri de Sunny Beach, la 4,3 kilometri de Sveti Vlas si la 14 kilometri distanta de Nessebar. 

Te tenteaza sa-ti rezervi o vacanta in aceasta statiune? Gasesti la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte sejur Elenite, cu mai multe hoteluri din care sa-l poti selecta pe cel potrivit tie si familiei tale!

elenite bulgaria

Motive pentru o vacanta in statiunea Elenite din Bulgaria

  • zona retrasa, cu multa vegetatie, potrivita pentru familiile cu copii si pentru cei care doresc o vacanta relaxata intr-un complex cu circuit inchis
  • este singura statiune bulgareasca orientata complet spre sud
  • ai acces gratuit la Atlantida Aquapark daca esti cazat intr-un hotel din resort
  • un microclimat care favorizeaza un aer mai curat 

Elenite se afla in apropierea statiunilor Sunny Beach si Nessebar si la 100 de kilometri distanta de Varna. Poti face excursii de o zi in cele doua statiuni, tocmai pentru ca sunt foarte aproape (Sunny Beach este la 10 kilometri, iar Nessebar la 14 kilometri de Elenite).

FACT: Elenite este singura statiune din Bulgaria care este orientata complet spre sud, aspect ce te ajuta sa te bucuri de soare mai mult timp. 

elenite bulgaria

Traseu Bucuresti Elenite si variante de drumuri cu plecare din alte orase ale tarii

Daca vii din Bucuresti catre Elenite, ai trei trasee la dispozitie:

  • Primul traseu Bucuresti Elenite este cu iesire pe la Giurgiu – Ruse si continua catre Razgrad – Staro Oreahovo – Obzor – Elenite (341 km)
  • Al doilea traseu Bucuresti Elenite este cu iesire pe la Calarasi – Silistra, urmand apoi ruta Dobrici – Varna – Staro Oreahovo – Obzor – Elenite (365 km)
  • alta varianta de traseu Bucuresti Elenite este pe Autostrada Soarelui – Cernavoda – Negru Voda – Gheneral Tosevo – Dobrici – Varna – Staro Oreahovo – Obzor – Elenite (439 km)

Trasee catre Elenite cu plecare din alte orase ale tarii:

  • Distanta Brasov Elenite este de 532 km, daca vii pe traseul Brasov -Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Elenite
  • Daca pleci din Constanta, poti veni pe ruta Constanta – Negru Voda – Gheneral Tosevo – Dobrici – Varna – Elenite (247 km)
  • Daca vii dinspre Craiova, ai disponibile mai multe trasee, insa cel mai scurt (494 km) este pe ruta Craiova – Alexandria – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Staro Oreahovo – Elenite 

Taxe de drum: Vei avea de achitat taxa pentru autostrada in cazul in care alegi un traseu care sa includa Autostrada Soarelui, iar daca intri in Bulgaria pe la Ruse vei avea de achitat taxa de pod de 3 euro/sens. Vigneta bulgareasca poate fi achitata la vama sau online si costa 15 leva/o saptamana. 

elenite bulgaria noaptea

Ce trebuie sa stii daca iti faci vacanta in Elenite, Bulgaria

Statiunea Elenite este ingrijita bine si este o adevarata oaza de liniste pentru cei care sunt in cautarea unui sejur linistit, fiind inconjurata de vegetatie si zone impadurite care sporesc calitatea aerului si care-ti ofera ocazia sa faci plimbari linistite intr-o zona ferita de zgomot si multimi de turisti.  

In Elenite vei gasi numai cazare in regim all inclusive, intr-un complex turistic format din 5 hoteluri si o zona de holiday village cu vilute care sunt amplasate in oglinda si care coboara de pe deal inspre plaja. 

Desi serviciile nu sunt cele mai bune, Elenite este o statiune potrivita pentru vacantele linistite, tocmai pentru ca pune la dispozitia turistilor numeroase spatii verzi si totodata posibilitatea de a participa la diferite activitati sportive sau de entertainment. 

Fiind singura statiune din Bulgaria care are o orientare completa catre sud, Elenite se bucura de mult soare pe intreg parcursul zilei.

Plaja din statiunea Elenite, Bulgaria are nisip fin si atat portiuni late, cat si portiuni mai inguste. 

In ceea ce priveste parcarea in Elenite, trebuie sa stii ca in resort nu este permis accesul cu autoturismul. Turistii au  parcare amenajata in afara resortului. 

alee elenite bulgaria

Vremea in Elenite Bulgaria. Cea mai buna perioada pentru o vacanta aici

Cele mai ridicate temperaturi din Elenite se intregistreaza in lunile iulie si august, cu temperaturi maxime de 28 de grade in medie, fiind totodata si perioada in care sunt cele mai putine sanse de ploaie aici. 

Si luna septembrie poate fi potrivita pentru o vacanta in Elenite, pentru ca in aceasta perioada se inregistreaza temperaturi maxime cu o medie de 23 de grade. 

Apa marii in Elenite are o temperatura medie de 24-25 de grade in lunile iulie si august, insa este prietenoasa si in lunile iunie sau septembrie (cu valori medii de 21 de grade).

marea neagra elenite bulgaria

Plaja Elenite – nisip fin si apa linistita

Plaja din Elenite are o lungime medie si vei gasi aici atat portiuni mai late, cat si portiuni mai inguste de plaja. 

Te poti bucura la plaja de nisip fin, de o apa a marii in general linistita, iar intrarea in apa este treptata, insa nu la fel de lina ca in alte statiuni (spre exemplu Duni). 

Turistii cazati la hotelurile din complex au acces la plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele si pot juca volei sau fotbal pe plaja, in spatii amenajate, iar copiii pot participa la diferite activitati pe plaja, alaturi de animatorii din complex. Exista si baruri pe plaja si chiar o mica scoala de surf. 

plaja elenite

Unde te cazezi in Elenite, Bulgaria. Cazare in regim all inclusive, in complexul turistic din Elenite

Statiunea Elenite gazduieste un complex turistic format din 5 hoteluri si o zona de vile tip sat de vacanta, toate cu cazare in regim all inclusive. Vei gasi aici hoteluri de 3, 4 si 5 stele, dupa cum urmeaza:

  • Hotel Royal Castle, 5 stele – situat pe o colina, la 300 de metri de plaja, cu o priveliste superba asupra golfului 
  • Hotel Royal Park, 4 stele – situat pe plaja
  • Hotel Royal Bay, 4 stele – situat pe plaja
  • Hotel Andalucia Beach, 3 stele – situat pe plaja 
  • Hotel Atrium, 3 stele – situat pe plaja, chiar la intrarea in statiunea Elenite
  • Vile Elenite, 3 stele – distribuite in stil mozaic pe dealuri, cu distante fata de plaja intre 150 – 600 de metri, in functie de zona in care sunt amplasate. 
cazare elenite

Masa in regim all inclusive la hotelurile din Elenite 

Toate hotelurile din complex au regim de cazare all inclusive, ceea ce presupune ca vei avea asigurate micul dejun, pranzul si cina, toate in stil bufet, alaturi de bauturi locale alcoolice si non alcoolice la mese si intre mese, la barurile din complex. 

Vei gasi la hoteluri si mai multe restaurante cu specific (italian, mediteranean, bucatarie traditionala), in cadrul carora unde poti beneficia de o cina pe sejur/ la un restaurant, valabila pentru vacante cu un anumit numar de nopti si cu rezervare, sau unde poti lua masa contra cost. 

Ce poti sa faci in Elenite, Bulgaria. Aquapark Elenite, sporturi si alte activitati

Daca esti cazat intr-unul dintre hotelurile care apartin de resort, vei avea accesul gratuit la Atlantida Aquapark, compus din doua zone: cea destinata adultilor si zona destinata copiilor. 

Copiii se mai pot bucura aici si de activitati la miniclubul Aladin, care se afla in imediata apropiere a hotelului Royal Bay, unde vor avea diferite programe in functie de categoria de varsta. 

aquapark elenite

Vei gasi in resort si un amfiteatru care gazduieste diferite spectacole, un centru de shopping, o mini discoteca pentru copii si un club pentru adulti, care este deschis pana la ora 01.00. Daca iti plac plimbarile, exista aici multe alei bine iluminate pe timp de seara si faleza care se intinde pe lungimea resortului, locuri linistite si potrivite pentru poze reusite.

Daca esti pasionat de sporturi sau iti doresti sa faci putina miscare, vei putea juca tenis, mini golf, volei sau fotbal pe plaja si vei putea lua lectii de surf. 

Excursii in apropiere de Elenite. Ce poti vizita in imprejurimi 

Mica statiune Elenite iti ofera suficiente facilitati pentru o vacanta reusita, insa daca vrei sa explorezi si zonele din apropiere, trebuie sa stii ca ai cateva statiuni in imprejurimi care merita vizitate. 

  • Sunny Beach  – la un drum de doar 15 minute si aproximativ 10 kilometri de Elenite vei gasi statiunea Sunny Beach, unde poti gasi terase, restaurante, pub-uri si viata de noapte activa. 
  • Nessebar – una dintre cele mai importante atractii de pe teritoriul Bulgariei, se afla la doar 14 kilometri de Elenite, si la aproximativ 25 de minute de mers cu masina. 
nessebar bulgaria

In concluzie, statiunea Elenite poate fi un loc potrivit daca esti in cautarea unui loc de vacanta intr-o atmosfera linistita, are un plus la capitolul spatii verzi si ingrijirea acestora si are cateva atractii si activitati potrivite familiilor cu copii.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?