Plaja Nessebar. Unde gasesti sectiuni amenajate, facilitati si segmente de plaja libera in zona acestei statiuni

Orasul-statiune Nessebar este considerat a fi una dintre actractiile principale ale litoralului bulgaresc, mai ales in ceea ce priveste partea sa de oras vechi, inclusa de altfel in patrimoniul mondial UNESCO. 

Pentru cei care aleg sa-si faca vacantele aici, respectiv sa-si rezerve cazare la unul dintre hotelurile din zona Nessebar, dar si pentru cei care sunt cazati in statiunile din imprejurimi, subiectul “Nessebar plaja” devine unul dintre cele mai cautate pe internet, pentru ca, in definitiv, cine nu si-ar dori sa imbine toate atractiile acestui orasel cu placerea de a se relaxa la plaja?

Gasesti in acest articol cateva detalii care ti-ar putea fi utile daca urmeaza sa-ti petreci concediul in Nessebar sau in apropiere, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte cazare Nessebar, cu mai multe optiuni din care sa o poti selecta pe cea potrivita tie. Desigur, acestor oferte li se alatura si o multime de alte propuneri, pentru toate statiunile cunoscute de pe litoralul bulgaresc 🙂

Principalele plaje Nessebar, unde sunt localizate si ce servicii au

Acest oras-statiune isi asteapta turistii cu doua plaje principale, cunoscute in plan local si sub denumirile de Plaja din Nord si Plaja din Sud. Vei gasi prin statiune indicatoare care poarta si aceste denumiri, asadar sa stii ca acestea te indruma catre una dintre cele doua plaje. 

Ce este important de stiut in termeni generali e faptul ca in zona Nessebar exista atat segmente de plaja amenajata, cu toate facilitatile la indemana, cat si zone de plaja libera. Prin urmare, indiferent de preferintele tale, vei gasi ceva potrivit pentru fiecare tip de turist. 

Plaja din nord face legatura intre acest oras si statiunea Sunny Beach. Plaja este foarte lunga, se uneste cu plaja din Sunny Beach si are nisip fin. Fiind localizata intr-un golf, zona este in general ferita de valuri foarte mari, iar intrarea in apa este descrisa ca fiind intr-o panta medie. 

Daca vrei sa-ti inchiriezi un sezlong, asteapta-te sa platesti in jur de 8 leva, iar daca vrei sa stai intr-o zona de plaja libera, ia in considerare ca aceste zone ocupa in jur de o treime din intreaga plaja, asadar exista suficient spatiu. 

Totusi, in varf de sezon, plaja devine aglomerata – lucru pe care e bine sa-l iei in calcul daca vrei sa te asezi chiar la malul marii. 

Exista serviciu de salvamari, dusuri, cabine de schimb si toalete, iar in apropierea plajei vei gasi si restaurante. 

Plaja din sudul statiunii, cunoscuta si sub denumirea de The Dune, se intinde pe o lungime de aproximativ 2 kilometri si a fost evaluata de catre unii turisti care au vizitat zona in ultima perioada ca fiind cea mai buna dintre cele doua.  

Si aceasta plaja are nisip fin, o intrare lina in apa, diverse facilitati la indemana, este pazita, are dusuri si chiar si serviciu de ambulanta. Vei gasi in apropiere si un parc. 

Exista si aici zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si zone de plaja libera, unde iti poti aseza linistit prosopul si propria umbrela. 

E bine de luat in considerare ca la plaja din sud se formeaza valuri mai mari, tocmai pentru ca aceasta portiune nu este ferita de vant. Tot aici vei intalni si o apa putin mai rece comparativ cu apa din nord, insa totodata si ceva mai curata. 

Sezlongurile si umbrelele au acelasi pret, de 8 leva/articol, iar zona libera este una generoasa, insa este localizata putin mai departe de mare (in jur de 15 metri distanta). 

In varf de sezon, plaja este destul de aglomerata, asadar daca te afli in vacanta aici in perioada iulie-august si vrei sa prinzi un sezlong liber la aceasta plaja, eventual cat mai aproape de malul marii, iti recomandam sa vii destul de devreme. 

Te-ar putea interesa si: Restaurante in Nessebar. Unde si ce poti manca daca vrei sa iei masa in orasul vechi

Hoteluri Nessebar pe plaja 

Daca intentionezi sa-ti faci vacanta in Nessebar si vrei sa te cazezi intr-un hotel localizat chiar pe una dintre plajele acestui oras-statiune, e bine sa stii ca vei gasi in aceasta zona hoteluri de 3,4 si 5 stele, iar in partea de oras vechi exista cateva hoteluri care-ti pot atrage atentia, insa acestea sunt de regula micute, au camere putine si in general doar mic dejun inclus. 

Cele mai multe hoteluri din Nessebar sunt localizate in partea noua a orasului si poate cele mai importante sau cele pe care merita sa arunci o privire, fiind cu servicii de calitate si localizate in zone de plaja sunt Sol Nessebar Mare, Sol Nessebar Bay si Sol Nessebar Palace

In lista de hoteluri Nessebar pe plaja sau in apropiere de malul marii mai pot fi incluse si Hotel MPM Arsena, Hotel Festa Panorama sau Hotel Kirios localizat la 100 de metri de plaja. Te asteptam la noi pe site sa le descoperi pe toate! 

Alte plaje apropiate de Nessebar 

Desigur, daca vrei sa faci plaja in zona Nessebar nu trebuie sa te limitezi exclusiv la cele doua plaje mari din sud si din nord. Te poti orienta si catre alte mici plaje apropiate de centrul Nessebar, dar si catre plajele statiunilor vecine.

Plajele micute din orasul vechi Nessebar sunt multe la numar, insa in majoritate au un spatiu extrem de limitat. Unele dintre acestea sunt formate din pietris amestecat cu scoici, in timp ce altele au nisip fin, iar in marea lor majoritate, aceste plaje sunt izolate si neamenajate. 

Plaja Old Nessebar Beach este singura la care vei gasi si cateva facilitati – umbrele si sezlonguri (5 leva/articol), serviciu de salvamar, o toaleta si o cabina de schimb, insa ia in considerare ca plaja are dimensiuni reduse. O vei gasi in sudul peninsulei, intr-un golf ferit. 

Plaja din apropierea parcului Nessebar este o alta varianta de plaja, insa deloc potrivita familiilor cu copii mici. Accesul la aceasta plaja este unul dificil, iar intrarea in mare este destul de abrupta. 

Exista banci si un foisor in parc, insa nu si facilitati pe plaja, ceea ce inseamna ca daca vrei umbra, va trebui sa aduci cu tine si propria umbrela. Unele ambarcatiuni ancoreaza undeva in apropierea acestei plaje, iar privelistea catre orasul vechi Nessebar este descrisa ca fiind frumoasa. 

Plaja nu are serviciu de salvamar si nu este supravegheata, are aproximativ 200 de metri lungime si in jur de 4 metri latime. 

Plaja statiunii Sunny Beach ramane, in mod evident, o varianta de plaja foarte potrivita pentru cei care cauta mai multa organizare sau pur si simplu mai mult spatiu, in imediata apropiere a orasului-statiune Nessebar. Vei gasi cea mai lata portiune de plaja in partea de sud a statiunii. 

Concluzionand, la capitolul plaja Nessebar, micul orasel-statiune sta destul de bine si isi bucura vizitatorii cu toate tipurile de plaje: bine organizate, zone de plaja libera, plaje mai retrase, prin urmare, daca alegi sa-ti faci vacanta aici, ai toate sansele sa gasesti un loc preferat la malul marii. 

Iti reamintim ca pe travelplanner.ro gasesti unele dintre cele mai bune oferte de cazare Nessebar, cu multe variante din care sa alegi ce este pe placul tau, carora li se adauga si alte propuneri tentante pentru toate statiunile cunoscute ale litoralului bulgaresc.

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?