Despre parcare in Sunny Beach si Nessebar, Bulgaria. Care sunt locurile in care iti poti lasa masina

parcare nessebar

Daca ti-ai programat vacanta in statiunea Sunny Beach din Bulgaria sau vrei sa vizitezi orasul Nessebar din imediata apropiere, cu siguranta ti-ai pus cateva intrebari cu privire la unde sa parchezi. 

Sunny Beach este cea mai mare statiune turistica de pe litoralul bulgaresc si desi ofera mai multe posibilitati de parcare decat Nisipurile de Aur, se poate intampla ca si aici sa fii usor dezorientat la capitolul parcare, mai ales daca nu esti informat si daca vizitezi statiunea in plin sezon estival, cand este mai aglomerata. 

Nu sunt putini turistii care s-au confruntat cu situatia locurilor de parcare insuficiente in statiunile mari de pe litoralul bulgaresc. Unul dintre motivele pentru care te-ai putea lovi de acest inconvenient este si faptul ca resorturile au fost concepute initial pentru chartere, astfel ca, la inceput, cea mai mare parte a turistilor care veneau aici calatoreau cu avionul si, ulterior, cu autocarul pana la hotel. Cu toate acestea, ti-am pregatit cateva informatii care ti-ar putea veni in ajutor in ceea ce priveste parcarea in Sunny Beach.

Daca nu te-ai hotarat inca asupra hotelului la care vrei sa te cazezi in Sunny Beach, ti-am pregatit aici cele mai bune oferte sejur Sunny Beach Bulgaria.

Parcarea la hotel in Sunny Beach 

In Sunny Beach majoritatea hotelurilor beneficiaza de mai mult spatiu ceea ce e este un plus considerabil fata de conditiile de parcare din Nisipurile de Aur. In linii generale, hotelurile din statiune pot asigura parcarea turistilor cazati, iar in cazul in care nu mai sunt locuri de parcare la hotel, angajatii de la receptie vor avea grija sa te indrume catre cel mai apropiat loc de parcare in siguranta. 

Exista si situatii in care la receptie ti se poate solicita cheia masinii, pentru a decongestiona parcarea hotelului sau pentru a o duce la o parcare din apropiere in toate conditiile de siguranta. Alte hoteluri iti ofera un fluturas pe care vei completa numele, numarul camerei si numarul tau de telefon, iar in cazul in care este nevoie ca masina sa fie mutata, vei fi sunat de la receptie.

Cu cat te vei indeparta de centrul statiunii, spatiile de parcare de la hoteluri sunt, in general, mai mari, mai ales in ceea ce priveste resorturile. 

Numarul mediu de locuri de parcare exterioare la hotelurile din Sunny Beach este de 30-40 de locuri, insa exista si hoteluri cu parcari foarte generoase:

  • Hotel RIU Helios Paradise  – 600 locuri
  • Hotel DIT Majestic Beach Resort  – 250 locuri
  • Hotel Barcelo Royal Beach – 100 locuri
  • Hotel Meridian  – 40 locuri
  • Hotel Planeta  – 40 locuri
  • Hotel Wela  – 40 locuri

Parcare subterana: In Sunny Beach, hotelul Barcelo Royal Beach are parcare subterana etajata. 

Parcarea la hotel in Sunny Beach poate fi gratuita in limita locurilor disponibile (Dit Hotel Evrika Beach Club, HVD Club Bor, Grand Hotel si altele) sau contra cost (Hotel Barcelo Royal Beach, Hotel Planeta Aquapark, Hotel Hrizantema, Hotel Effect Grand Victoria si altele).

Parcari cu plata in statiunea Sunny Beach 

Sunny Beach este ceva mai ofertanta la numarul de locuri de parcare in comparatie cu alte statiuni din Bulgaria, pentru ca este si cea mai mare dintre acestea. Cu toate astea, statiunea este aglomerata in plin sezon, ceea ce inseamna ca si locurile de parcare disponbile vor fi in functie de numarul de turisti de aici. 

In partea centrala a statiunii exista mai multe parcari unde iti poti lasa masina:

  • parcarea de la restaurantul Djianny, cu bariera
  • parcare cu aproximativ 30 de locuri, cu acces din drumul principal care trece prin statiune, relativ vis a vis de hotel Best Western PLUS. Exista aici posibilitatea sa ti se solicite plata in avans. 
  • parcare pe Flower Street, cu acces din drumul principal si o bariera. Are disponibile in jur de 25 de locuri. 
  • parcarea supermarketului Mladost, gratuita daca vrei sa faci cumparaturile acolo, cu plata in cazul in care stationezi mai mult.

In partea de nord a statiunii Sunny Beach ai urmatoarele optiuni de parcare:

  • parcare la Hotel Regina – pazita si cu bariera, are aproximativ 50 de locuri
  • parcare vis a vis de Hotel Flamingo, cu acces din drumul principal,  aproximativ 50 de locuri, bariera si paza. 
  • in cazul in care nu ai gasit locuri in alte parti, mai exista o varianta in dreptul hotelului Tanya, un spatiu de parcare acoperit, despre care insa nu se cunosc date exacte cu privire la paza si plata.

In parta de sud a statiunii vei gasi mai multe spatii de parcare cu paza si bariera, in zona Cacao Beach si Bedroom Beach (localuri faimoase din zona), cu preturi posibil mai ridicate comparativ cu restul zonelor din Sunny Beach. 

Parcare in zona albastra: In Sunny Beach exista locuri de parcare delimitate cu linii de culoare albastra, trasate pe asfalt. Aceste tipuri de locuri exista si in alte statiuni bulgaresti si pot fi folosite facand plata prin intermediul aplicatiei Urbo Parking, cu o iconita de culoare albastra,  care trebuie instalata pe telefon. 

Prin SMS pot plati numai localnicii, intrucat se pare ca este nevoie sa ai un numar de Bulgaria pentru a putea efectua plata, asadar daca vrei sa folosesti un astfel de loc, trebuie sa urmezi pasii urmatori:

  • intri pe aplicatie si iti creezi un cont
  • adaugi cardul si verifici plata (te costa 0.1 leva)
  • adaugi masina, numele proprietarului, numarul de inmatriculare si marca acesteia
  • adaugi data, intervalul orar
  • primesti notificari si poti consulta in aplicatie si un cronometru 
  • este indicat sa estimezi corect cat vei sta, pentru ca nu poti plati retroactiv si risti sa ti se ridice masina daca nu ai platit inainte de expirarea orei suma corecta
  • aplicatia iti arata locurile disponibile in statiune pe zona albastra si pozitia masinii tale, ceea ce inseamna ca nu vei mai uita unde ai lasat masina 

Cost parcare Sunny Beach 

Costurile la parcari in zonele de parcare publica sau la hotelurile din Sunny Beach variaza in functie de timpul de parcare, dar si in functie de loc. 

La hoteluri, preturile medii de parcare la exterior sunt undeva intre 10-15 leva/zi. Sunt hoteluri care ofera parcare gratuita in limita locurilor disponibile (ca de exemplu HVD Club Bor sau DIT Majestic Hotel ), dar si hoteluri care au parcare contra cost, la locatie sau in imediata vecinatate. 

In iulie 2022, la Hotel Melia Sunny Beach, clientii plateau 10 leva/zi parcarea, iar in cazul in care unitatea de cazare nu mai avea locuri de parcare disponibile chiar in parcarea hotelului, turistii erau redirectionati de catre personalul de la receptie in parcarea hotelului invecinat, unde tarifele erau aceleasi.

La RIU Helios Paradise Sunny Beach, in aceeasi perioada a sezonului cald 2022, turistii cazati plateau tot 10 leva/zi taxa de parcare.

La iHotel Sunny Beach, cei care si-au petrecut sejurul aici au platit 20 leva/zi taxa de parcare.

La MPM Orel Hotel Sunny Beach, cei care si-au petrecut sejurul in iulie 2022 spun ca au platit 25 leva/zi taxa de parcare.

La Hotel Planeta Aquapark, Hotel Hrizantema, tariful de parcare este de aproximativ 12 leva/zi. Hotel Laguna Park ofera parcare in limita locurilor disponibile la pretul de aproximativ 10 leva/zi. 

In statiune, vei plati parcarea in functie de cat tip stationeaza masina pe respectivul loc. 

  • in medie, costa aproximativ 3 leva/ora sa lasi masina intr-o parcare privata din statiune, insa in functie de zona, preturile fluctueaza. Vei vedea ca exista zone de parcare unde vei plati chiar si 18-20 leva pentru o zi de stationare
  • in apropierea plajei Cacao Beach din statiune, pentru ca zona este mai luxoasa, vei intalni preturi mai mari la parcarea privata  
  • in zona albastra vei plati aproximativ 2 leva/ora, prin intermediul aplicatiei instalate  

Despre parcare in Nessebar

Cei mai multi dintre turistii din Nessebar vin aici pentru a vizita orasul vechi, nu neaparat pentru a se caza. Daca te numeri printre ei si vii din Sunny Beach sau alta locatie pentru o plimbare in Nessebar, ai urmatoarele variante de parcare:

  • parcare Old Town Nessebar – cea mai mare dintre parcarile de aici, cu spatii inclusiv pentru autocare, aproximativ 150 de locuri
  • parcare Morska Gara – fiind cea mai centrala dintre parcari, este destul de folosita, prin urmare in plin sezon sunt sanse destul de mari sa nu gasesti loc de parcare aici
  • parcare Yacht Port – des folosita de turisti, centrala

Tarifele pentru parcare in Nessebar sunt intre 3-4 leva/ora de stationare. 

La Hotel Bilyana Beach Nessebar, in iulie 2022, taxa de parcare era de 10 leva/zi, dupa cum ne-au informat unii dintre turistii care si-au petrecut concediul aici.

In cazul in care esti cazat la unul dintre resorturile din apropiere de Nessebar, in linii generale acestea asigura locurile de parcare pentru clienti. 

Daca vrei sa vezi orasul Nessebar si esti cazat spre exemplu in Sunny Beach , poti folosi si transportul in comun. Exista autobuze la 10-15 minute din Sunny Beach, iar pana in Nessebar este un drum scurt, de aproximativ 5 kilometri. 

Sfaturi si informatii utile despre parcare in Sunny Beach si Nessebar 

Parcheaza masina in locuri amenajate. Evita sa parchezi pe strada, trotuar sau in locuri in care nu ai de platit o taxa si nu exista paza, pentru ca in cele mai multe dintre cazuri risti sa fii parcat neregulamentar si sa-ti fie ridicata masina. 

Firma privata care se ocupa de ridicarea masinilor in unele statiuni din Bulgaria (Spider) este cunoscuta ca fiind extrem de rapida. Angajatii au inclusiv camere pe bord si se misca foarte repede, iar taxa pe care o vei avea de platit pentru a reintra in posesia masinii poate depasi suma de 200 de leva (peste 500 ron).

Parcarea este interzisa in Sunny Beach pe peluze și pe trotuarele complexelor. 

Alte sfaturi:

  • chiar daca observi zone printre stradute unde turistii mai parcheaza masinile si nu platesc nimic, iti recomandam sa eviti zonele de parcare care nu au paza si taxa
  • daca vrei sa mergi in Nessebar, care este foarte aproape de Sunny Beach (la un drum de circa 5 kilometri), evita daca poti sa iei masina. Exista transport in comun si ai autobuze la fiecare 10-15 minute, iar pretul biletului este modic 
  • ia in considerare si transportul cu taxi-ul. Preturile sunt acceptabile (asigura-te ca intrebi cat face cursa inainte sa te urci in taxi si ca tariful pe kilometru este scris la vedere)
  • in mijlocul sezonului statiunile sunt destul de aglomerate, asadar asteapta-te sa nu gasesti locuri de parcare la discretie
  • in cazul in care un localnic iti atrage atentia ca ai parcat gresit, este bine sa-i asculti sfatul si sa muti masina

Concluzionand, daca te pregatesti pentru o vacanta in Sunny Beach, e bine sa te informezi din timp asupra aspectelor legate de parcare, respectiv sa parchezi in locuri special amenajate, cu plata, si sa nu-ti lasi masina la intamplare, pentru ca risti sa fie ridicata si sa platesti pentru recuperarea ei.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?