Despre Milos Beach Lefkada. Cum poti ajunge la una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei

Milos Beach este una dintre cele mai frumoase plaje din insula Lefkada, insa totodata si una dintre cele mai greu accesibile. Daca esti fan confort, sezlonguri sau vrei sa poti ajunge cu masina cat mai aproape de locul in care vei face plaja, e posibil ca Milos Beach sa nu fie pentru tine. Pe de alta parte, daca-ti plac locurile salbatice de la malul marii, unde sa nu ai la dispozitie diverse facilitati si unde sa fii inconjurat doar de natura, Milos Beach poate fi plaja ideala. 

Majoritatea turistilor care isi fac vacantele in Lefkada sunt impresionati de frumusetea plajelor de aici, motiv pentru care isi doresc sa exploreze cat mai multe locuri inedite de la malul marii. Milos Beach este una dintre aceste plaje, pe care o poti vizita oricand, cu conditia de a te informa corespunzator asupra locatiei. 

Vrei sa pleci in vacanta in Lefkada, insa nu ai luat inca o decizie asupra locului de cazare? Gasesti la noi pe site mai multe propuneri pentru cazare Lefkada, cu peste 45 de optiuni din care poti alege ce ti se potriveste mai bine!

Unde este Milos Beach si cum poti ajunge la aceasta plaja din Lefkada

Milos Beach se afla in sudul satului-statiune Agios Nikitas, la 14 kilometri de Lefkada Town. Agios Nikitas este si cel mai oportun loc pentru cei care cauta cazare cat mai apropiata de Milos Beach. 

Poti ajunge la Milos Beach fie cu barca, fie pe jos, cel mai apropiat loc de plaja in care-ti poti lasa masina fiind Agios Nikitas, unde vei gasi o parcare mare chiar la intrarea in sat. 

Daca intentionezi sa nu depui un efort fizic prea mare pentru a ajunge aici, iti recomandam sa optezi pentru varianta transportului cu barca, pe care o poti lua chiar din Agios Nikitas. Cursele au loc la fiecare jumatate de ora, costa in jur de 3 euro/persoana pe sens, iar in circa 10 minute vei ajunge la Milos Beach. 

Daca vrei sa alegi varianta mersului pe jos, trebuie sa te orientezi catre strada principala din Agios Nikitas. Vei observa la intrarea pe strada un panou cu indicatii catre Milos Beach si iti vei continua drumul pe strada principala pana in dreptul tavernei Posseidon. Aici trebuie sa o iei la stanga, urcand o serie de trepte, pentru ca mai apoi sa dai de un drum de pamant, care urca prin padure. 

Pana vei ajunge in varf, te vei simti ca intr-o drumetie pe munte, iar coborarea catre plaja se face pe poteci inguste si denivelate. Exista pietre pe anumite portiuni, asadar iti recomandam sa ai incaltamintea potrivita si sa fii pregatit pentru un drum de aproximativ 30 de minute pe jos. 

Dupa ce treci de portiunea cu poteci inguste si stanci, vei cobori o panta mai lina in apropierea plajei si vei pasi pe un nisip fin. Privelistea de sus este cu adevarat spectaculoasa, iar odata ajuns pe plaja, cu siguranta vei fi incantat de realizare 🙂

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
Milos Beach Lefkada

Cum arata Milos Beach si ce trebuie sa iei cu tine cand vii aici

Milos Beach este o plaja lunga, de pietris cu nisip, cu o intrare lina in apa de un turcoaz ametitor. Este marginita de stanci, in special in partea stanga cum te uiti la mare, unde inaltimea stancilor este impresionanta. Este ideala pentru cei care vor sa faca plaja intr-un loc fara galagie, aglomeratie si muzica. 

Ce trebuie sa iei in considerare inainte sa vii aici este faptul ca Milos Beach este o plaja in totalitate neamenajata, prin urmare nu vei gasi toalete, umbrele si sezlonguri de inchiriat si nici vreo sursa din care iti poti procura bautura sau mancare. De aceea, este important sa pleci pregatit catre aceasta plaja. Nu uita sa iei cu tine apa, alimente in cazul in care vrei sa stai aici mai mult de cateva ore, prosoape, crema cu protectie solara si eventual o umbrela. 

In stanga plajei, cum te uiti la mare, exista cateva mici grote si zone mai umbrite, insa in plin sezon acestea se ocupa destul de repede, caci sunt multi turisti dorinici sa viziteze Milos Beach.  

Care este cea mai buna perioada pentru o vizita la Milos Beach Lefkada 

Experienta ta la Milos Beach poate sa difere destul de mult si in functie de perioada in care alegi sa vii aici. Daca te afli in vacanta in Lefkada in varf de sezon (lunile iulie sau august), e bine sa iei in considerare faptul ca vor fi mai multi turisti pe aceasta plaja. 

Desigur, avand in vedere ca plaja este destul de mare si incapatoare, nu te vei lovi cel mai probabil de situatia in care veti sta cearceaf langa cearceaf, insa asteapta-te sa nu fii singur. 

Tot in iulie si august se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi in Lefkada, care pot atinge chiar si 40 de grade la soare. Chiar daca la malul marii nu vei resimti aceasta temperatura, e bine de stiut ca soarele este foarte puternic si te poti alege cu arsuri daca nu stai la umbra sau daca nu folosesti crema cu factor de protectie ridicat. 

Din aceste considerente si din experienta proprie, iti putem spune ca e mai potrivit sa vizitezi Milos Beach la inceput de vara sau toamna, dupa a doua jumatate a lunii septembrie, cand se inregistreaza temperaturi mai prietenoase, dar si un flux mai mic de turisti. 

In concluzie, Milos Beach este locul perfect pentru tine daca iti plac plajele neorganizate, linistite si inconjurate de natura. Fie ca alegi sa vii aici cu barca, fie pe jos, asigura-te ca ai la tine tot ce este necesar pentru o experienta placuta. In rest, tot ce-ti mai ramane este sa te bucuri de sunetul valurilor si de frumusetea acestui loc, considerat o nestemata ascunsa a insulei Lefkada din Grecia.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?