Despre Limenaria, oraselul incantator din sud-vestul insulei Thassos. Ce plaje gasesti aici si ce atractii sunt in zona

Limenaria este al doilea cel mai mare oras din Thassos dupa Limenas si totodata unul dintre cele mai populare locuri de vacanta din aceasta insula greceasca. Limenaria isi bucura turistii cu mai multe plaje, atat in statiunea propriu-zisa, cat si in imediata apropiere, iar centrul sau vibrant, micul port pitoresc si promenada plina de cafenele si restaurante fac din acest loc o adevarata incantare pentru turisti.

Limenaria se afla la 40 de kilometri de Limenas (capitala insulei) si la o distanta foarte mica de Potos, localizat la doar 3,7 kilometri departare. 

Vrei sa-ti faci vacanta in aceasta insula greceasca, insa nu te-ai hotarat inca unde anume vrei sa te cazezi? Gasesti la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Thassos, cu peste 90 de variante din care poti alege!

Despre Limenaria, al doilea cel mai mare oras din Thassos

Limenaria este unul dintre orasele animate ale insulei Thassos, cu aproape 3000 de locuitori permanenti si  unul dintre locurile de vacanta populare din Thassos incepand chiar din anii 1960. 

Orasul-statiune Limenaria are propria plaja de nisip , dar si o serie de golfulete retrase si plaje mai mici in imprejurimi.

Fiind asezat in sud-vestul insulei Thassos, orasul ofera o vedere si catre muntele Athos. 

Limenaria are propriul port, de dimensiuni mai micute, din care se organizeaza zilnic croaziere pe mare, iar centrul orasului este foarte animat si ofertant pentru turistii care cauta o experienta mai activa. Limenaria are o zona de bazar, multe magazine, piata de legume-fructe, o zona de promenada vibranta, multe taverne, restaurante si cafenele, asadar, ai aproape zero sanse sa te plictisesti aici. 

In vecinatatea oraselului Limenaria, (al carui nume inseamna, in traducere, “orasul mic”), exista cateva atractii de neratat, despre care vom discuta putin mai jos. 

limenaria thassos

Unde este Limenaria si cum poti sa ajungi aici 

Limenaria se afla diametral opus fata de Limenas (Thassos Town), la o distanta de aproximativ 40 de kilometri, in sud-vestul insulei Thassos. In general, pentru a ajunge aici vei trece intai de toate prin Limenas, pentru ca aici se afla principalul punct de transfer cu feribotul din si catre Grecia continentala, exceptand situatia in care vei lua feribotul din Kavala si pana in Skala Prinos (o ruta mai putin frecventata). 

Din Limenas si pana in Limenaria vei merge pe drumul principal care inconjoara insula si vei face in jur de 50 de minute, in conditii normale de trafic. 

In cazul in care esti cazat in alta parte a insulei si doresti sa ajungi si in Limenaria, dar nu vrei sa iei masina, te poti deplasa catre acest oras si cu autobuzele locale. Poti consulta programul transportului public din Thassos aici

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Vremea in Limenaria si cand e recomandat sa-ti faci vacanta in acest loc

Fiind unul dintre locurile mai animate ale insulei Thassos, este de asteptat ca in plin sezon Limenaria sa fie destul de aglomerata. Desigur, cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza aici in lunile iulie si august, insa daca vrei sa ai parte de stradute mai aerisite si de o experienta mai degajata, poti veni in Limenaria si la inceput de iunie sau in a doua jumatate a lunii septembrie, caci nu te vei lovi de acelasi flux de turisti si te vei bucura de o vreme mai placuta.

In varf de sezon, media maximelor ajunge la 30 de grade la umbra, in timp ce in iunie si septembrie, aceeasi medie atinge in jur de 24-26 de grade. 

Temperatura apei marii in Limenaria are o medie de 24-25 de grade in lunile iulie si august, insa apa este buna pentru baie si in iunie, dar si in septembrie, cand media temperaturilor atinge circa 22-23 de grade.

Despre plaja Limenaria si alte plaje din imediata apropiere

Limenaria are doua plaje care deservesc statiunii, prima dintre acestea fiind de dimensiuni mai micute si fiind localizata central, in timp ce a doua are mai bine de 2 kilometri lungime si se intinde pana aproape de statiunea Trypiti. 

Plaja centrala are, la randul sau, doua portiuni – una cu nisip fin si intrare lina in apa si o a doua, unde vei intalni pietris si cateva pietre la intrarea in mare. In functie de zona in care te vei orienta la fata locului sa faci plaja, iti recomandam sa ai la tine si incaltamintea speciala pentru apa. Plaja centrala din Limenaria are mai multe portiuni organizate cu sezlonguri si umbrele, beach bar-uri si terase in imediata apropiere, alaturi de alte facilitati care sa-ti asigure tot confortul atunci cand te bucuri de soare la malul marii. 

Plaja lunga care se intinde pana in Trypiti este de nisip, atat cu segmente organizate cu sezlonguri si umbrele (in special cele aferente hotelurilor din prima linie), cat si cu foarte multe zone de plaja libera, iar pe anumite portiuni este posibil ca la intrarea in apa sa intalnesti pietre. Avantajul acestei plaje din Limenaria consta in faptul ca nu este mereu atat de aglomerata, mai ales in zonele marginale si neorganizate. 

Gasesti mai multe detalii despre aceasta plaja acestui orasel aici: Limenaria Beach si tot ce trebuie sa stii despre plaja celui de-al doilea oras ca marime din Thassos

Plaja Metalia, al carei nume se trage de la o fosta fabrica de prelucrare a fierului din aceasta zona, apartine tot de Limenaria si se afla la 1,8 kilometri de centrul orasului. Este o plaja organizata cu sezlonguri si umbrele, se ajunge usor la ea, iar aici ai posibilitatea sa admiri pe timp de vara si o expozitie cu diferite opere de arta. Este o plaja de nisip cu pietris, iar la intrarea in apa exista sansa sa intalnesti pietre. 

Plaja Pefkari, din statiunea cu acelasi nume, se afla la doar 2,5 kilometri de Limenaria si este o alta varianta la indemana in cazul in care vrei sa alternezi locurile de plaja. Pefkari este o plaja premiata Blue Flag, unde se practica destul de des si sporturi acvatice. 

Plaja Trypiti se afla la 4 kilometri de centrul orasului Limenaria si este impartita pe mai multe segmente. Exista portiuni lungi cu nisip fin si organizate cu sezlonguri si umbrele, dar si cateva golfulete mai mici si mai greu accesibile, cu un aspect stancos si pietre la intrarea in apa. 

Plaja din Potos este localizata la 4 kilometri, in estul orasului Limenaria, populara printre tineri si cu toate facilitatile necesare la indemana. 

Plaja Stelakis mai poate fi o varianta de plaja aproape de Limenaria. Vorbim practic despre un segment de plaja amenajat cu sezlonguri si umbrele si administrat de unitatea hoteliera din spate. Tot aici exista si un restaurant, iar plaja este destul de ingusta, cu pietre la intrarea in apa. Locul e potrivit celor care cauta liniste si relaxare.

Cazare in Limenaria, Thassos. Ce hoteluri gasesti aici

Ca si in alte orase/statiuni mai cunoscute si de dimensiuni mai mari din Thassos, si in Limenaria exista destul de multe variante in ceea ce priveste cazarea. Cele mai multe dintre unitatile de cazare din Limenaria sunt cotate cu 3 stele, insa exista si variante de cazare la hoteluri cu servicii mai bune, dar si variante de apartamente/studio-uri cu chicineta inclusa, de inchiriat. 

Majoritatea hotelurilor din Limenaria au micul dejun inclus (exceptand variantele de self catering, cu chicineta), insa exista si cateva optiuni de cazare cu regim de demipensiune. Un exemplu in acest sens poate fi hotelul The Dome Luxury, de 4 stele, localizat la 100 de metri de plaja din Limenaria. 

Alte propuneri de hoteluri in Limenaria si din apropiere:

  • Hotel Thalassies Nouveau de 3 stele, asezat pe faleza din Limenaria, aproape de plaja 
  • Hotel Thalassies de 3 stele, la 200 de metri centrul orasului Limenaria 
  • Hotel Zoe de 4 stele, localizat in Trypiti, la 3,2 kilometri de centrul din Limenaria

Daca intentionezi sa-ti faci vacanta in Thassos, insa nu te-ai decis inca si asupra hotelului, ti-am pregatit la noi pe site cele mai bune oferte de cazare la hoteluri in Thassos, cu o multime de variante din care poti alege locul perfect pentru tine.

Hotel Zoe Thassos
Hotel Zoe

Restaurante si taverne in Limenaria, Thassos 

Limenaria sta foarte bine la capitolul taverne si restaurante, iar localurile cu mancare buna si review-uri pozitive nu lipsesc de aici. Mai ales in zona de centru, respectiv in zona de promenada a statiunii, vei gasi multe variante de terase si restaurante unde poti incerca preparatele grecesti. Meniurile sunt dominate de feluri de peste la gratar si fructe de mare, asa ca daca te numeri printre cei care prefer aceste preparate, te vei afla in locul potrivit. 

Sunt si cateva restaurante cu specific italienesc in Limenaria, asadar daca preferi pizza sau paste, vei avea si aceasta optiune. 

Cateva exemple de taverne si restaurante cu review-uri pozitive, din Limenaria:

  • Restaurant Dyonisos, localizat central, cu specific grecesc
  • Taverna George, in zona de centru, apropiata de port  
  • Taverna Pirofani, in zona Trypiti, la 3,5 kilometri distanta de centrul Limenaria 
  • Limenariotissa Food House, cu specific mediteranean, mancare traditionala greceasca, insa ceva mai departe de plaja

Pe acest subiect, te-ar putea interesa informatiile din articolul: Ghid taverne in Limenaria Thassos. Care sunt locurile cu multe recomandari si ce poti manca la fiecare restaurant in parte

Atractii si obiective turistice in Limenaria. Ce poti sa faci in aceasta statiune si in imprejurimi 

Exceptand plajele din statiune si din apropiere, care reprezinta, fara doar si poate, principalele atractii ale Limenariei, putem spune ca in acest oras ai sanse destul de mici sa te plictisesti, mai ales daca-ti place sa te plimbi printr-o zona animata, cu promenada si bazar. Limenaria isi bucura vizitatorii cu o vegetatie captivanta, vei observa in oras, intr-o plimbare la pas, palmieri, leandrii, cactusi dar si o zona de piata de unde te poti aproviziona cu fructe si legume la preturi convenabile. 

centru limenaria thassos

Portul din Limenaria, desi de dimensiuni micute comparativ cu cel din Limenas, este un loc numai bun pentru plimbari si fotografii la ceas de seara, insa si punctul de plecare in croaziere pe mare, daca iti doresti si o astfel de experienta. 

Fabrica de bijuterii Iris Gold se afla in Limenaria, la aproximativ 2 kilometri distanta de centrul statiunii. In jur de 50000 de vizitatori ii treg pragul in fiecare an, iar aici exista si o sectiune de outlet, unde se vand bijuterii din aur si argint cu discount, din colectiile anterioare. 

Satul-statiune Potos, localizat la un drum de doar 5 minute cu masina de Limenaria (3,7 kilometri) este un alt loc animat (insa si destul de aglomerat in plin sezon), care poate fi vizitat in apropiere de Limenaria. Poti incerca si tavernele sau barurile de aici intr-o seara. 

Giola, piscina naturala celebra in Thassos si in intreaga Grecie pentru frumusetea ei aparte, se afla la 14 kilometri de Limenaria. Poti ajunge aici cu masina personala (drumul secundar de pamant din imediata apropiere a obiectivului este usor criticat pentru ca nu se afla in cele mai bune conditii), insa sunt organizate si croaziere cu opriri la Giola. Ia in considerare insa ca Giola nu este cel mai bun loc de scaldat pentru copii, intrucat zona este una stancoasa, iar apa din piscina este destul de adanca. 

giola thassos

Poti prinde ceva aglomeratie in oras daca mergi aici in plin sezon, insa daca vizitezi Limenaria la inceput de vara sau inceput de toamna, este posibil sa surprinzi aceasta localitate in toate frumusetea ei si sa te bucuri de o experienta greceasca autentica.

In concluzie, fie ca alegi sa te cazezi aici, fie ca optezi doar pentru o scurta vizita intr-o zi, in Limenaria vei gasi o atmosfera destul de vibranta si multiple optiuni de restaurante, magazine si zone de shopping.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?