Despre Kassandra, cea mai populara peninsula din Halkidiki, Grecia

kassandra halkidiki
Postat de

Brațul Kassandra este prima peninsulă din Halkidiki, binecunoscută pentru stațiunile sale pline de viață, foarte potrivită pentru cei ce își doresc o vacanță activă. Pe lângă toate acestea, Kassandra oferă plaje senzaționale, păduri de pini, dar și multe atracții culturale: mânăstiri și vestigii arheologice.

Iti vine deja sa te apuci de impachetat bagaje, insa ai vrea sa mai faci putin research la capitolul cazare? Intra la noi pe site, caci vei gasi o multime de variante de hoteluri pentru vacanta in Kassandra!

Putem spune că peninsula Kassandra este cea mai dezvoltată din punct de vedere turistic dintre cele 3 brațe din Halkidiki. 

DE CE SA VIZITEZI KASSANDRA

  • Pentru mânăstirile și siturile arheologice pe care le poți vizita, ca de exemplu: Templul lui Ammon Zeus și Dionysus, Turnul din Nea Fokea sau Biserica Sf. Demetrios din Afitos – una dintre cele mai vizitate biserici din peninsulă.
  • Pentru festivalurile culturale Sani și Kassandra, pe a căror scena vei vedea performând artiști locali și internaționali.
  • Pentru plajele deosebite și apa în nuanțele ei de albastru și turcoaz, care te vor ajuta sa te deconectezi de stresul de zi cu zi.
  • Pentru croazierele organizate în jurul peninsulei, drumețiile și sporturile nautice pe care le poți practica aici.
  • Pentru complexul de lux Sani Resort care îți poate oferi foarte multe experiențe minunate într-un singur loc.
  • Pentru relaxare totală și chiar tratarea diferitor afecțiuni la cunoscutul Centrul Spa Thermal Spa Agia Paraskevi.
  • Pentru petrecerile pe plajă organizate de unele dintre cele mai populare beach baruri din Halkidiki.

CUM AJUNGI PE BRAȚUL KASSANDRA

Distanța de la ieșirea de la noi din țară, respectiv Giurgiu, și până la intrarea pe brațul Kassandra, Nea Potidea, este de aproximativ 690 km. Odată ce intri în Grecia prin Kulata, drumul este foarte bun, sunt autostrăzi și indicatoare și poți ajunge fără probleme la destinație. Va trebui să iei în calcul și taxa de autostradă din Grecia de 2,40 EUR.

Poți ajunge pe brațul Kassandra cu mașina personală, pe traseul explicat mai sus, sau cu avionul până la Salonic. De aici, mai sunt aproximativ 100 km până în principalele stațiuni ale peninsulei. Poți parcurge aceasta distanță fie cu o mașină închiriată din aeroport, fie cu taxiul.

Daca ai in plan sa pleci cu masina spre Halkidiki si este pentru prima oara cand faci acest drum, e posibil ca informatiile din acest articol sa-ti fie de folos: Traseu auto Bucuresti Halkidiki. Care este cel mai bun drum pana in peninsula greceasca

Recomandarea noastră este să ai o mașină la dispoziție pe parcursul vacanței tale pe brațul Kassandra pentru a te deplasa mai ușor.

Intrarea se face pe la Nea Potidea. Aici există un pod care face legătura între partea continentală și peninsulă.

Peninsula Kassandra nu este foarte mare, distanțele sunt relativ mici între stațiuni, de câțiva kilometri. Poți face o tură completă a peninsulei cu mașina, prin principalele stațiuni în aproximativ 2 ore. Distanțele dintre coasta de est și coasta de vest sunt de asemenea destul de mici, 10-12 km, astfel ca oriunde te-ai caza ai acces rapid pe întreaga peninsulă.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

CÂND E CEL MAI BINE SĂ VIZITEZI KASSANDRA

Clima blândă mediteraneana a regiunii Halkidiki face ca sezonul turistic să se întindă pe o perioadă lungă a anului, incluzând totodată lunile de final de primăvară și început de toamna. Trebuie sa știi că perioada de vârf a sezonului turistic este cea din lunile Iulie și August. Tot atunci vei găsi și cele mai mari prețuri în Kassandra.

Astfel, perioadele cele mai potrivite pentru vacanță, cu temperaturi plăcute, dar și cele mai convenabile prețuri rămân sfarsitul lui mai, iunie și septembrie spre final.

CE FEL DE STAȚIUNI TURISTICE SUNT ÎN KASSANDRA?

În partea de est a peninsulei sunt stațiuni animate, dar și plaje cu beach-baruri unde te poți relaxa în voie. În partea de nord sunt stațiuni mai liniștite, plaje întinse, care oferă un mediu pentru vacanțe mai relaxante pentru cei ce caută acest lucru. 

Nea Potidea și Nea Moudania se afla în partea aceasta nordică. De aici se pot face cu ușurință excursii pe ambele brațe, Sithonia și Kassandra. 

Dacă însă te răzgândești și vrei să experimentezi și atmosfera mai vie și viața de noapte din Kallithea, o poți face cu ușurință. Între Kallithea și Siviri sunt doar 9 km, care pot fi parcurși cu ușurință în aproximativ 10 minute cu mașina.

În zona de sud și vest sunt stațiuni ceva mai liniștite. Pentru cei ce caută o regiune pentru relaxare este o alegere foarte bună.

Statiunile cele mai animate si populare

Kallithea

Aflându-se la doar 90 km de Salonic, Kallithea este alegerea ideală dacă ești în căutarea celor mai populare petreceri și cluburi din zonă.

Pe lângă aceasta, te poți bucura de priveliștea superbă a acestui loc. Fiind situată pe un mic deal, în partea de est a peninsulei, poți admira panorama superbă a mării în diferitele ei nuanțe azurii. De aici vei putea vedea chiar brațul Sithonia.

Nu uita sa verifici care sunt ofertele momentului la noi pe site, pentru ca vei intalni variante de cazare tentante si in sau in apropierea acestei statiuni

Trebuie să mai știi că acest mic sat este și un important centru comercial. Pe străduțele lui vei găsi magazine cu suveniruri, taverne, magazine de îmbrăcăminte sau patiserii. Este un loc unde cu siguranță nu te vei plictisi având tot ce îți dorești la indemana. 

Pefkochori

Situat în partea de sud-est a peninsulei, la aproximativ 100 km de Salonic, acest loc atrage mii de turiști în sezonul estival. Aici, în zilele călduroase de vară, te poți bucura de atmosfera specifică grecească, muzică și bună dispoziție uneori chiar până dimineața în zori.

Orașul se află în apropierea unor plaje de bună calitate și este înconjurat de păduri de pini și plantații de măslini. Astfel, o plimbare prin pădurile umbroase și inmiresmate îți va revigora ziua și îți va oferi o alternativă interesantă la zilele petrecute la plajă.

În micul orășel Pefkochori găsești tot cei ai nevoie, de la supermarketuri, ATM-uri, taverne cu delicioasa mâncare grecească și magazine cu suveniruri. Aici există și o lagună naturală care este folosită parțial ca și port și este punctul de plecare al multor croaziere în Marea Egee. 

Mai multe detalii despre acest loc gasesti in articolul: Concediu in Pefkohori, Kassandra. Unde te cazezi, ce poti sa faci si care sunt unele dintre cele mai renumite restaurante de aici

Polychrono

Și aceasta este o stațiune animată și plină de viață. Este situată pe coasta de est, la o distanță de aproximativ 100 de km de Salonic și atrage foarte mulți turiști în fiecare vară. În Polychrono vei găsi cazări pentru toate gusturile și plaje bine întreținute unde poți petrece zilele călduroase de vară. În stațiune sunt și numeroase magazine, baruri, taverne, restaurante și cluburi de noapte, astfel vei avea ceva interesant de făcut în orice moment al zilei.

Profită de serile senine de vară și fă o plimbare pe promenada de aici, lasă-te învăluit de briza mării și uită de grijile de fiecare zi.    

Fun fact: Dacă ești pasionat de arheologie și istorie, trebuie sa știi că în aceasta zonă a existat un oraș antic, Neapoli, ale cărui ruine se pot vedea în apropiere.  

Stațiuni mai liniștite

Afitos

Situat tot pe coasta de est a peninsulei, la doar 3 km de Kalithea, Afitos este un loc unic în Kassandra, aflat în patrimoniul UNESCO. Este un loc pe care nu trebuie să îl ratezi, chiar dacă nu te cazezi aici.

Afitos este un mic sat romantic, cu arhitectură specifică grecească, cu clădiri tradiționale și străduțe din secolul al 19-lea, de care credem noi că te vei îndrăgosti de la prima vedere. 

Plaja din Afitos a fost premiată Blue Flag în 2020, garantând astfel cele mai bune condiții pentru oaspeții săi.

Aproape de centru vei putea admira Cercul de Piatra din Afitos, un grup de 12 sculpturi create de sculptori internaționali. Bucură-te de panorama de neegalat a golfului Toroneos și de evenimentele culturale ce au loc aici în fiecare vară.

Sani

Trebuie să știi că această stațiune, aflată la doar 83 de km de Salonic în partea de nord-vest a peninsulei, este foarte căutată pentru specificul ei diferit față de restul satelor din Kassandra. Un punct de atracție este complexul turistic Sani Resort, de unde vei putea admira chiar Muntele Olimp. Întregul complex oferă vizitatorilor cazări de lux, acces la o marină privată, la plajă și la pădurea întinsă care îl înconjoară. Aceasta este o rezervație naturală.

Exista o deltă în aceasta frumoasă zonă verde, în care trăiesc peste 180 de specii de păsări. Aici se organizează excursii de birdwatching. Pe lângă toate acestea turiștii pot alege dintre o mulțime de activități ca de exemplu : croaziere pe yacht, cine romantice, excursii în diverse locații (Sithonia, Salonic, Meteora, podgoriile Gerovassiliou), drumeții, degustări de vin. 

Marina Sani, ce aparține complexului, deține prestigiosul Blue Flag și se află în imediata apropiere a plajelor, a multor restaurante și baruri, dar și a unor centre spa unde te vei putea relaxa în voie.

Agia Paraskevi

Agia Paraskevi este un încântător sat aflat chiar în mijlocul peninsulei Kassandra, spre partea de sud. Se află la 114 km de Salonic și doar la 7 km de Paliouri. Este înconjurat de o pădure deasă de pini, existând aici câteva trasee de drumeție pe care le poți explora. 

Plimbă-te pe străzile satului, oprește-te la o cafenea sau la un restaurant și încearcă delicatesele culinare locale. Satul este recunoscut și pentru apele sale termale și tratamentele pe care le poți face aici, foarte benefice pentru sistemul muscular și osos. 

Citeste mai multe detalii despre statiunile si satele din Kassandra aici: Ghid statiuni bratul Kassandra Grecia. Cele mai cunoscute locuri in care te poti caza

UNDE TE POȚI CAZA PE BRAȚUL KASSANDRA?

Pentru o vacanță cât mai reușită în Kassandra îți recomandăm să te gândești în ce zonă ți-ar plăcea mai mult să fii cazat: într-o stațiune animată și plină de viață, în partea de est a peninsulei, sau mai degrabă într-o zonă mai liniștită din nord și vest.   

Există opțiuni variate în toate aceste locuri, hoteluri pentru toate preferințele privind categoria de prețuri și nivelul de confort oferit. Iată câteva recomandări din partea noastră: Hotel Macedonian Sun (3*) în Kallithea, Core Hotel (4*) în Polichrono, Kassandra Palace (5*) din Kriopigi, Pomegranate Wellness (5*) din Nea Moudania, sau Artemis Plaza (3*) din Loutra.

BUCURĂ-TE DE O ZI RELAXANTĂ PE UNA DINTRE PLAJELE PENINSULEI KASSANDRA

În Kassandra nu exista atat de multe plaje micute ca în Sithonia. Dar chiar și așa, te poți bucura de plaje curate, organizate, unele fiind certificate Blue Flag. Dacă explorezi cu atenție și curiozitate peninsula, poți găsi locuri minunate care sa îți ofere o vacanță relaxantă și lipsită de griji. Iată recomandările noastre :

  •  Plaja Possidi – Această plajă este considerată una dintre cele mai frumoase a peninsulei Kassandra și deține prestigiosul Blue Flag. Situată pe coasta de est, în Possidi, se întinde pe câțiva kilometri ca lungime și este foarte spațioasă. Nu vei avea parte de aglomerație din această cauză. Plaja este parțial organizată. 

Aici este cunoscutul bar Cocus, unde te poți relaxa ascultând muzică bună și savurând un cocktail rece. Vei găsi chiar o zonă de joacă pentru cei mici și te vei dezmorți practicând volei sau sporturi de apă.

  • Plaja Glarokavos – Plaja se află în apropiere de satul Pefkohori și foarte apreciată pentru frumusețea ei. Acolo unde se termina plaja există o frumoasă lagună unde obișnuiesc să acosteze ambarcațiunile. Apa nu este adâncă, nuanțele ei albastrui strălucesc în lumina puternică a soarelui și te îmbie să îți petreci aici întreaga zi, înotând și bucurându-te de peisajul deosebit.
  • Paliouri Beach, Chrousso Bay – Aceasta este una dintre plajele pe care nu trebuie să le ratezi dacă îți petreci vacanța în Kassandra. Este un loc pitoresc, ideal pentru familiile cu copii mici. Plaja este situată într-un mic golf cu ape liniștite, în partea de vest a peninsulei și este înconjurată de copaci. 

Sunt multe baruri pe această plajă, de aceea o vei mai intalni și sub alte nume, provenite de la numele acestor baruri, de exemplu : Xenia, Koursaros, Blue fish, Cabana, Lefki Ammos. Vei găsi parcare, dar trebuie să știi că este o plaja destul de aglomerată, mai ales în weekenduri și în sezonul de vârf.

  • Plaja Possidi Cape (Faros) – Este un loc cu adevărat deosebit, pe care ți-l recomandăm. Aceasta plajă este de fapt o fâșie de nisip care se întinde în mare. O poți considera ca o peninsulă în miniatură, ce își schimbă forma în funcție de curenții mării. Nu este o plajă organizată, nu există șezlonguri, beach bar sau umbrele de soare, astfel că este foarte important să aduci tot ce ai nevoie cu tine. 

Probabil cea mai interesantă experiența este că atunci când avansezi pe mica fâșie de nisip, vei ajunge într-o zonă în care vei avea apa marii pe ambele parți. Și, de cele mai multe ori, într-o parte vor fi valuri și va fi vânt, iar in cealalta parte te vei bucura de o apă incredibil de liniștită și calmă. Apa este foarte curată, iar nisipul fin. 

Alte locuri deosebite de pe peninsula Kassandra sunt și Golful Porto Valitsa, Fourka, plaja Siviri și plaja care se întinde de la hotel Alexander the Great pana la Pallini Beach.

Te invităm să citești aici mai multe detalii despre frumoasele plaje de pe peninsula Kassandra.

CE OBIECTIVE TURISTICE POȚI VIZITA PE BRAȚUL KASSANDRA ȘI ÎN ÎMPREJURIMI ?

Peninsula este foarte ofertantă și în ceea ce privește monumentele, siturile arheologice sau mânăstirile. Iată câteva obiective pe care credem că nu ar trebui să le ratezi:

  • Peștera de la Petralona – aceasta se află pe drumul de la Salonic către peninsula Kassandra, la o distanță de 25 de km de Nea Moudania. Cu siguranță merită să faci o oprire aici. În această peșteră s-a descoperit un craniu uman cu o vechime de aproximativ 200.000 de ani.
  • Templul lui Poseidon – este un sit arheologic situat în regiunea care astăzi poartă numele de Vechiul Mende. Este și printre cele mai vechi temple dedicate lui Poseidon, care a funcționat mai bine de 1000 de ani. Cele mai vechi structuri datează din perioada secolelor 11-10 B.C.
  • Templul lui Ammon Zeus din Kallithea – este unul dintre cele mai importante temple în regiunea Halkidiki. Situl arheologic este impresionant și datează din secolul 8 B.C. 
  • Turnul din Sani – construcție având o înălțime de 8 metri, se crede ca acesta datează încă din 1543. Este o construcție impunătoare, cel mai probabil a fost un turn de apărare al Metocului Mânăstirii Stavronikitas.
  • Biserica Sf. Demetrios din Afitos – Frumoasa biserica din piatră a fost construită în jurul anului 1858 și este unul dintre cele mai vizitate obiective de aici. Se crede că pe acel loc fusese o altă biserică mai veche, dedicată aceluiași Sfânt.

Acestea sunt doar cateva dintre obiectivele pe care le poți vedea în Kassandra. Poți vizita și Muzee ale Folclorului (din Polichrono, Afitos sau Kassandreia) unde vei avea ocazia sa admiri unelte și porturi naționale grecești și să îți imaginezi cum trăiau localnicii pe aceste meleaguri acum mult timp. 

CE ALTCEVA MAI POȚI FACE ÎN VACANȚA TA ÎN KASSANDRA ?

Ai multe opțiuni când vine vorba de modalități de a-ți petrece timpul liber în concediul tău aici. Astfel că pe lângă zilele petrecute pe plajă la malul mării, siturile arheologice și mânăstiri, poți opta pentru numeroase alte activități menite să te deconecteze de la stresul de zi cu zi :

  • Drumeții în natură: Relieful variat al peninsulei îți va oferi priveliști minunate pe traseele pe care le vei face aici. În zona Sani trebuie sa mergi la Sanctuarul de Păsări, arie protejată. Va fi o plăcere sa descoperi munții împăduriți și locurile de belvedere spectaculoase pe care le vei întâlni în drumul tău.
  • Croaziere : Nimic nu se compară cu o zi petrecută la bordul unui yacht explorând Marea Egee. Poți pleca într-o croazieră să admiri apusul și Muntele Olimp de pe mare de la hotelul Miraggio Resort din Paliouri. 
  • Scufundări : Pentru amatorii de sporturi nautice și scufundări există centre specializate care oferă astfel de servicii. În zonă se găsesc câteva locațiii excelente pentru scufundări, poți vedea chiar o navă care a naufragiat în 1961, iar acum se găsește la o adâncime de 20 de metri sub apă.
  • Centrul Spa Thermal Spa Agia Paraskevi – Situat în stațiunea Loutra, acest centru se află chiar pe malul mării. Este recunoscut pentru calitatea serviciilor oferite, dar și pentru apa termală care are numeroase proprietăți terapeutice. Recomandarea noastră este să mergi în acest loc seara, pentru a admira apusul dintr-un jacuzzi cu apă termală.
  • Mergi să vezi Rezervația naturală pentru țestoase marine (lacul Mavrobara), în apropiere de Polychrono. Este o destinație ideală pentru familiile cu copii.  

GASTRONOMIE SPECIFICA BRATULUI KASSANDRA SI HALKIDIKI

MANCAREA TE VA SURPRINDE PRIN ORIGINALITATE ȘI AROMELE SPECIFICE BUCĂTĂRIEI GRECEȘTI. GUSTĂ FABULOASA PLĂCINTĂ TRACHANA ȘI CÂRNAȚII CU PORTOCALE ÎN CONCEDIUL TĂU ÎN KASSANDRA.

Se spune ca în Nea Fokea vei gusta cel mai bun ouzo si tsipouro din Halkidiki. Trebuie sa le încerci dacă ajungi aici.

De asemenea, în Kassandra vei găsi un excelent gem de fructe, dar și prăjituri sau paste de casă. Încearcă placinta trachana cu brânză de capră sau placinta cu spanac. Nu lăsa deoparte nici delicioșii cârnați de porc cu praz și portocale, care vor crea o experiență culinară deosebită în vacanța ta aici.   

În ceea ce privește irezistibilele preparate de pește și fructe de mare atât de populare în Grecia, recomandarea noastră este sa le încerci în Nea Skioni, unde sunt printre cele mai bune din peninsulă. În Kallithea încearcă restaurantu Fish Taverna, iar dacă treci prin Afitos nu ocoli restaurantul Sousourada pentru o experiență culinară unică.

SFATURI PRACTICE

  • Nu intra cu mașina în zona nisipoasă dacă vrei să îți petreci o zi pe Faros Beach. De cele mai multe ori aceasta se blochează în nisip. 
  • În lunile de vară, în special în August, traficul poate deveni sufocant în zona Kallithea. De asemenea, dacă vrei să te cazezi în această localitate, ia în calcul că ea este situată pe un mic deal, astfel că pentru a ajunge pe plajă și înapoi la cazare va trebui să îl parcurgi pe jos sau cu mașina. Dacă acest lucru este inconfortabil pentru tine, ai putea să te gândești să-ți rezervi o cazare direct pe plajă. 
  • Există două supermarketuri Lidl în peninsula Kassandra, unul situat chiar la intrare în Nea Moudania și celălalt lângă satul Afitos, pe coasta de est a peninsulei.
  • Pe lângă supermarketurile Lidl, mai poți găsi și retailerul local Masoutis în mai multe puncte de pe peninsulă : Nea Moudania, Pefkohori, Hanioti, Kallithea, Siviri, Skala Fourkha.
  • Dacă vrei sa încerci produse alimentare locale, recomandarea noastră este să vizitezi piețele locale. De aici poți cumpăra brânză de capră, ulei de măsline, miere, pește proaspăt și fructe și legume. Există bineînțeles și opțiunea de a cumpăra de la localnicii care au mici magazine sau camionete ambulante unde își vând marfa.
  • Aici găsești o lista cu trasee pentru drumeții în peninsula Kassandra

Peninsula Kassandra este una dintre cele mai populare destinații de vacanță și prima noastră recomandare pentru tine când vine vorba de Halkidiki. Combinația perfectă între plajele bine organizate cu apă limpede, petrecerile cu muzica bună și atracțiile turistice de aici, te vor face sa te bucuri la maximum de concediul tău.

Așadar, ți-ai pregătit bagajul pentru următoarea ta vacanță în peninsula Kassandra? Daca nu te-am convins, poti cauta la noi pe site alta destinatie de vacanta in Halkidiki sau in Grecia.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?