Despre Ammouliani, singura insula locuita permanent din Halkidiki

ammouliani grecia
Postat de

Această insulă poate fi oaza ta de relaxare într-un cadru natural incredibil de frumos și de pitoresc. Insula Ammouliani se află între brațul Sithonia și brațul Athos și este singura insulă locuită în permanență din Macedonia Centrală.

Ammouliani te va surpride prin faptul că deși este o insulă mică, de doar 6 kilometri pătrați, are niște peisaje care îți vor tăia răsuflarea. Este una din insulele mai puțin știute din Grecia, însă dacă ai decis să-i acorzi o șansă, îți recomandăm să arunci o privire și pe variantele de hoteluri din Ammouliani pe care ți le-am pregătit la noi pe site.

Cum ajungi pe insula Ammouliani

De la ieșirea din România și până pe insula Ammouliani sunt aproximativ 700 km. Poți ajunge cu mașina personală până în localitatea Tripiti, pe brațul Athos, de unde vei lua mai apoi feribotul catre insulă. Este o călătorie scurtă, insula fiind aproape de brațul Athos. Din Tripiti și până în portul din Ammouliani vei face aproximativ 10-15 minute.

O altă variantă este să călătorești cu avionul până în Salonic, iar de aici să închiriezi o mașină până în Tripiti. Există și variante de transport în comun până la această destinație, însă nu direct de la aeroport, ci din statia centrala KTEL din Salonic. Le poți explora pe acest site, selectând destinația finală “TRYPITI”.

Trebuie să știi însă că biletele pentru cursa cu feribotul nu se pot cumpăra online. În timpul verii, cursele sunt destul de dese, astfel poți să verifici orarul și să mergi direct în port cu o jumătate de oră înainte de plecare. Biletele le vei achita în numerar sau cu cardul la bordul feribotului. Prețul este de 3.5 EUR/persoana și 10 EUR / autoturism.

Mai multe detalii despre transport găsești în articolul: Ce trebuie sa stii despre calatoria cu feribotul pe ruta Tripiti Ammouliani

Te poți deplasa cu ușurință pe insulă, în 4-5 ore o poți descoperi la pas.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
plaja ammouliani

Cum e vremea în Ammouliani și cele mai bune perioade pentru o vacanță aici

Cele mai ridicate temperaturi se înregistrează în Ammouliani în perioada iulie-august, atunci când media maximelor atinge 30-31 grade la umbră, iar apă marii în jur de 26-27 grade.

Totuși, acest interval este cunoscut ca fiind și cel mai aglomerat, mai ales că plajele din Ammouliani sunt vizitate atât de către cei care vin pe insula cu ferry, cât și de către cei care aleg să vină aici prin intermediul excursiilor organizate cu barca.

Dacă vrei să eviți mulțimile, plajele destul de ticsite de turiști, dar și temperaturile ridicate, e posibil să rezonezi cu ideea unei vacanțe în această zonă în perioade precum sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie sau sfârșitul lunii septembrie.

HINT: În luna septembrie, apa mării se păstrează de regulă aproape la fel de caldă ca în luna august (cu valori medii de 25-26 de grade), ceea ce înseamnă că poate fi încă foarte bună pentru bălăceală 🙂

Totodată, în perioadele mai sus menționate, plajele insulei Ammouliani sunt mai libere, prilej numai bun pentru a te bucura de frumusețea naturii cu care a fost binecuvântat acest loc.

Despre plajele insulei Ammouliani

Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc foarte bun pentru familiile cu copii. Iată recomandările noastre când vine vorba de plaje pe insula Ammouliani:

Plaja Alykes – aceasta este cea mai populară și vizitată plajă de aici. Te va încânta nisipul fin, dar și apa limpede. Această plajă este certificată Blue Flag și dispune de toate facilitățile pentru a-ți asigura un sejur plăcut: șezlonguri, umbreluțe și restaurante, toate sunt la îndemână. Aici există și un camping amenajat pe malul mării pentru cei care preferă să stea la cort sau să călătorească cu rulota.

Plaja Megali Ammos – este cea mai sudică plaja de pe Ammouliani. Este o plajă amenajată cu șezlonguri și umbrele. Există și o tavernă unde poți servi masa. De aici vei putea admira un peisaj impresionant, insula Drenia și Turnul din Ouranoupolis.

Plaja Karagatsia – Plaja aceasta este inconjurată de vegetație. Este o plajă de asemenea bine organizată, cu șezlonguri, umbrele și o tavernă pentru turiști. Este locul perfect dacă vrei o zi relaxantă pe o plajă liniștită.

Citește mai multe despre plajele insulei și descoperă si alte locuri interesante în articolul: Ghid plaje Ammouliani. Care sunt cele mai frumoase plaje de pe aceasta insula din Halkidiki

Cazare Ammouliani și obiective turistice de vizitat pe insulă

Ammouliani town, principala localitate – statiune de pe insulă, te va încânta prin tavernele de la malul mării, străduțele înguste, pietruite și florile lui colorate. Cazările pe care le vei găsi aici au prețuri accesibile și sunt potrivite pentru toate gusturile: hoteluri, apartamente sau pensiuni și chiar campinguri. Îți recomandăm Sunrise Hotel Ammouliani, Thalassa Boutique sau Agionissi Resort.

Vei găsi în Ammouliani o biserică chiar în centrul orașului, Biserica Sfântul Nicolae, construită în 1865, dar și un muzeu, Muzeul Popular. Aici poți admira costume populare grecești, piese de mobilier vechi sau fotografii din timpuri demult apuse.  

Fun fact: Până în 1925 insula Ammouliani a aparținut Mânăstirii Vartopedi de pe Muntele Athos și era locuită doar de călugări.

plaja insula ammouliani

Arhipelagul insulelor Drenia, la cateva sute de metri distanta 

În partea sudică a insulei Ammouliani se află un complex de mici insulițe nelocuite. Printre acestea se află și insula Drenia, numită și Insula Măgarilor. Dacă îți dorești să petreci o zi înconjurat de peisaje cu adevărat exotice, atunci acesta este locul unde trebuie să mergi.

Poți închiria o barcă și explora zona insulelor de aici. Nu ai nevoie de permis special pentru a o conduce și poți merge chiar mai departe, să descoperi de exemplu Blue Lagoon de pe brațul Sithonia.

Plaja Drenia este singura plajă amenajată, cu vedere către golful brațului Athos. Aici ai câteva șezlonguri și o tavernă. Apa îmbină nuanțele ei specific de albastru, turcoaz și verde într-un peisaj care nu te va lăsa indiferent. Este un loc excelent pentru a practica scufundări sau snorkeling, grație clarității apei și a vieții marine bogate din această zonă.

Citeste mai multe despre acest loc aici: Insula Drenia, una dintre cele mai salbatice si exotice atractii din Halkidiki Grecia

Recomandarea noastră este să nu ratezi vizita pe această insulă, dacă îți petreci vacanța pe brațul Muntelui Athos sau în regiunile învecinate. Este o destinație specială, care are multe de oferit, nu numai prin frumusețea peisajelor naturale, dar și prin atmosfera locală specifică. Așadar te invităm la o călătorie în acest mic paradis ascuns din Halkidiki, unde sigur vei uita de grijile de zi cu zi.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?