Ce trebuie sa stii despre Glyfoneri Beach Thassos. Unde se afla si cum arata aceasta plaja micuta

Insula Thassos isi bucura vizitatorii cu o serie de plaje foarte bune, fiecare dintre aceste locuri de la malul marii avand o serie de atuuri de necontestat. Glyfoneri Beach nu face parte din randul celor mai cunoscute plaje din aceasta insula greceasca si, mai mult decat atat, este o plaja de dimensiuni foarte restranse.

Aspectul insa, alaturi de intrarea foarte lina in apa si de faptul ca se afla intr-o zona umbrita, o fac sa fie potrivita pentru familiile cu copii mici si pentru cei care iubesc astfel de locuri mai linistite.  

Gasesti mai jos detalii despre aceasta plaja cocheta si micuta din Thassos, iar la noi pe site poti arunca o privire pe unele dintre  cele mai bune oferte cazare Thassos, de unde poti selecta ce ti se potriveste mai bine.

Localizare Glyfoneri Beach Thassos si cum poti ajunge aici

Plaja Glyfoneri se afla in partea de nord a insulei Thassos, la aproximativ 9 kilometri de Limenas si la doar cateva sute de metri de o plaja putin mai mare, Pachis Beach. O vei gasi pe Harti si sub denumirea de Glifoneri Beach.

Glyfoneri este asezata intr-un golf micut, iar aici poti ajunge usor cu masina, pana aproape de plaja. Exista locuri de parcare amenajate, insa nu te astepta ca spatiul de parcare sa fie extrem de generos. Pe de alta parte, daca nu gasesti parcare aici, te poti orienta catre zona plajei Pachis.

Daca pleci din Limenas, vei face pana aici cu masina in jur de 15 minute, iar daca vii din zona Limenaria, ai de parcurs un drum de circa 35 de minute (in jur de 30 de kilometri). Daca se intampla sa fii cazat in zona Golden Beach si sa vrei sa dai o fuga si pana la Glyfoneri, vei face in jur de 30 de minute (20 km distanta). 

Atat in apropierea plajei Glyfoneri, dar mai ales in zona Pachis Beach, exista destul de multe unitati de cazare, hoteluri si apartamente de tip studio.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum arata Glyfoneri Beach

Asa cum spuneam inca de la inceput, Glyfoneri este o plaja de dimensiuni mici, uneori, poate prea mici pentru aglomeratia din varf de sezon.

Plaja se afla la adapost, intr-un golf, iar turistii care au fost aici in ultima perioada au descris o ca fiind potrivita pentru familiile cu copii, tocmai pentru ca apa se adanceste foarte lin. Prin urmare, vei avea de mers destul de mult pe jos, printr-o apa limpede in nuante turcoaz, pana cand vei putea ajunge la o adancime potrivita pentru inotatorii experimentati.  

Unul dintre marile avantaje ale acestei plaje este faptul ca se afla intr-o zona umbrita. In spatele plajei Glyfoneri exista pini foarte inalti, a caror umbra acopera o portiune semnificativa de nisip.

Vei gasi aici si sezlonguri de inchiriat, in schimbul consumatiei de la bar, insa nu te astepta ca acestea sa fie multe la numar, caci spatiul restrans nu permite acest lucru. Exista si zone de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul si umbrela, atat timp cat prinzi un loc care sa te multumeasca.

In spatele plajei exista si o taverna.

Cand este cel mai bine sa vii la Glyfoneri Beach

Dezavantajul acestei plaje din Thassos poate fi dimensiunea, caci in plin sezon, Glyfoneri poate deveni neincapatoare dupa orele 10.00-11.00. Daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in Thassos in lunile iulie si august si vrei sa vezi neaparat si Glyfoneri, te sfatuim sa vii aici la primele ore ale diminetii. Asa vei avea sanse sa prinzi un loc de parcare bun, dar si sezlonguri sau loc in care sa-ti asezi prosopul.

Pe de alta parte, daca te vei afla in Thassos la inceput de iunie sau inceput de septembrie, Glyfoneri va fi mai libera, asa ca ai sanse destul de mari sa gasesti un loc aici si fara sa fii nevoit sa pleci prea devreme catre plaja.

Vremea in Thassos este buna si in aceste perioade, iar apa marii are o medie de 22 de grade in iunie si de 23 de grade in septembrie.

Concluzionand, Glyfoneri Beach este pentru tine daca-ti place sa te bucuri de sunetul marii intr-un loc mai cochet si mai retras, insa din cauza dimensiunilor mici, poate deveni neincapatoare in plin sezon. Cu toate acestea, Glyfoneri ramane o plaja frumoasa din insula Thassos si potrivita celor care vor sa se relaxeze si eventual sa evite intrarile abrupte in mare.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?