Despre Egremni Beach, plaja impresionanta din Lefkada care renaste dupa ce a fost afectata de un cutremur

Lefkada isi bucura turistii cu unele dintre cele mai spectaculoase plaje din intreaga Grecie, iar Egremni Beach este doar unul dintre aceste exemple. Plaja Egremni este un loc de referinta la malul marii in insula Lefkada si chiar daca accesul aici a fost pana in prezent unul destul de dificil, acest lucru nu i-a impiedicat pe oameni sa se bucure de peisajele spectaculoase pe care le ofera. 

Poti citi in acest articol mai multe informatii referitoare la Egremni Beach, inclusiv despre modul in care accesul a fost ingreunat in urma cutremurului din 2015, dar si despre cum poti ajunge in prezent aici. 

Daca te numeri printre cei care planuiesc o vacanta in aceasta insula greceasca in perioada urmatoare, ti-am pregatit la noi pe site si cele mai bune oferte cazare Lefkada.

Localizare Egremni Beach si cum poti ajunge la aceasta plaja

Egremni Beach se afla in sud-vestul insulei Lefkada, la 15,5 kilometri de Vasiliki si la 40 de kilometri de capitala insulei, Lefkada Town. Exista doua modalitati prin care poti ajunge la aceasta plaja: cu barca sau cu masina pana in varful versantului din dreptul satului Athani, unde exista locuri de parcare cu plata, urmand ca ulterior sa cobori pe jos pana la plaja. Unii turisti au constatat ca sunt masini parcate si de-a lungul drumului asfaltat, pana in punctul in care accesul este restrictionat. 

Desi drumul pana la aceasta plaja si scarile care coboara direct la Egremni au fost refacute, chiar si in prezent (august 2021) turistii intampina dificultati in a ajunge pe jos aici. 

In urma cutremurului de 6.1 grade care a avut loc in noiembrie 2015, plaja Egremni, dar si scarile de acces catre malul marii, au fost distruse partial. In perioada 2015-2021 turistii au putut ajunge la Egremni Beach fie cu barca, fie pe jos, insa pe un drum dezafectat si foarte solicitant. 

In prezent, autoritatile au refacut drumul de acces catre plaja, respectiv au asfaltat o portiune de aproximativ 1,2 kilometri si au refacut scarile din metal care coboara pe plaja. Desi drumul este aproape gata, acesta nu a fost inca deschis circulatiei (conform ultimelor informatii actualizate in august 2021), iar turistii au fost nevoiti sa parcheze in varful dealului si sa mearga pe jos, pe drumul de asfalt si ulterior sa coboare pe scari (o plimbare de cca 15-20 de minute). 

Este foarte posibil ca in anul 2022 lucrarile la drumul de acces catre Egremni Beach sa fie complet finalizate, urmand sa se amenajeze probabil si un spatiu de parcare la capatul drumului de asfalt proaspat turnat. 

Daca vrei sa ajungi la Egremni cu barca, exista curse zilnice in timpul sezonului cald, cu plecare din Vasiliki si Nidri (intre 15-20 euro/persoana) si posibilitatea de a inchiria ambarcatiuni private (cu preturi mai ridicate, intre 50-80 euro/persoana sau chiar mai mult in varf de sezon). 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum arata Egremni Beach si ce sa ai in vedere cand vii aici

Egremni Beach este o plaja izolata, care se intinde pe o lungime de circa 2,5 kilometri, insa este fragmentata pe anumite portiuni de stancile care intra in mare. Privelistea este superba, iar apa are la mal culoarea turcoaz specifica Lefkadei. 

Bucata de plaja pe care vei ajunge dupa ce cobori scarile este si cea mai mare, Egremni fiind o plaja de nisip cu pietris pe alocuri. Se recomanda incaltamintea potrivita daca vei veni aici pe jos (caci este posibil ca papucii de plaja sa nu te avantajeze atunci cand vei cobori cele cateva sute de trepte). 

In anii precedenti, exista pe Egremni o mica zona amenajata cu sezlonguri si umbrele, dar si un beach bar improvizat, insa in prezent plaja nu este organizata si este recomandat sa ai la tine tot ce este nevoie pentru o experienta confortabila. 

Din bagajul tau nu ar trebui sa lipseasca apa, crema cu protectie solara, prosopul, iar daca vii aici la orele pranzului, ti-ar prinde bine sa aduci cu tine si o umbrela, pentru ca Egremni Beach este destul de lipsita de locuri umbrite. 

In prezent, exista o terasa sus, inainte de punctul in care incepi sa cobori scarile, insa este recomandat sa ai la tine apa sau alte bauturi racoritoare, pentru a nu fi nevoit sa urci toate acele trepte. Tot acolo vei gasi si toaleta. 

In zilele cu vant mai puternic, exista posibilitatea ca la Egremni Beach sa se formeze valuri destul de mari – o adevarata incantare pentru unii dintre turisti, un motiv de precautie pentru cei care nu stiu sa inoate sau care vin aici alaturi de copii mici. 

FACT: Lucrarile pentru refacerea drumului catre Egremni Beach au inceput in 2016, insa au fost sistate de cateva ori din cauza solului instabil si a costurilor foarte mari, care s-au ridicat la 1,4 milioane de euro. 

Cand e bine sa vizitezi Egremni Beach 

Inainte de producerea cutremurului, plaja Egremni era una dintre plajele foarte intens vizitate de catre turisti. Acest lucru s-a schimbat dupa ce drumul de acces la plaja a fost distrus, insa in varf de sezon, in ultimii ani, din ce in ce mai multi vizitatori au ales sa vina la Egremni cu barca. 

Cel mai mare flux de turisti il vei intalni aici in lunile iulie si august, cand este varf de sezon si cand se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi. Avand in vedere ca drumul nou de acces este aproape gata, e foarte posibil ca plaja Egremni sa devina din nou destul de aglomerata in mijlocul sezonului. 

Prin urmare, atat pentru a evita posibilele aglomeratii, cat si pentru a te bucura de temperaturi mai placute, noi iti recomandam sa vizitezi Egremni Beach la inceput de vara (sfarsit de mai-inceput de iunie) sau dupa a doua jumatate a lui septembrie si chiar in octombrie. Vremea in Lefkada este prietenoasa si in aceste perioade, iar apa marii inregistreaza, de asemenea, temperaturi potrivite pentru baie. 

Concluzionand, Egremni Beach este, fara doar si poate, una dintre cele mai atragatoare plaje ale insulei Lefkada si cu siguranta decizia autoritatilor de a reface drumul de acces catre aceasta plaja va spori interesul turistilor de a ajunge aici.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?