Drumul catre Bansko. Detalii despre ruta catre una dintre cele mai indragite statiuni de ski din Bulgaria

bansko

Bansko este cea mai vizitata si cea mai moderna statiune de ski din Bulgaria, iar romanii se numara printre turistii care aleg sa-si petreaca vacantele de iarna aici, tocmai pentru ca pot imbina perfect sportul cu petrecerea timpului liber. 

Bansko se afla la 160 de kilometri de Sofia si la doar 6 kilometri de orasul bulgaresc Razlog, iar drumul Bucuresti Bansko, alaturi de rute cu plecare din alte zone ale Romaniei, reprezinta un subiect important de interes pentru iubitorii de ski de la noi din tara. 

Daca pleci din Romania, vei ajunge la Bansko cel mai usor cu masina. Daca iti pui intrebari cu privire la tren Bucuresti Bansko, e important de stiut ca transportul feroviar catre aceasta destinatie este destul de complicat, insa nu imposibil. In ceea ce priveste transportul cu avionul, cel mai apropiat aeroport este cel din Sofia, iar din Bucuresti catre Sofia exista si curse directe. 

Cat despre calatoria cu autocarul catre aceasta destinatie, pentru moment se poate ajunge din Bucuresti catre Sofia (Flixbus sau alta companie de linie) si ulterior transfer local cu autocarul din Sofia catre Bansko.

Ti-am deschis deja apetitul pentru o vacanta in aceasta statiune de ski? Te asteptam la noi pe site si cu unele dintre cele mai bune oferte cazare Bansko Bulgaria!

Puncte de trecere frontiera pentru a ajunge in Bansko, Bulgaria 

Daca ti-ai propus sa mergi cu masina pana in Bansko, poti folosi unul dintre urmatoarele puncte de trecere a frontierei catre Bulgaria:

Giurgiu (RO) – Ruse (BG) – Podul Prieteniei este cel mai tranzitat dintre toate si totodata cel mai potrivit pentru plecarile din majoritatea zonelor Romaniei catre Bansko. Daca pleci din Bucuresti, este limpede ca acest punct de trecere frontiera Bulgaria va fi cel mai facil pentru tine, insa acelasi lucru se aplica si daca pleci din Brasov, Sibiu, Iasi, Galati sau alte orase apropiate.  

podul giurgiu ruse
Podul Prieteniei de la Giurgiu – Ruse

Alte puncte de trecere prin care poti tranzita in calatoria ta spre Bansko mai sunt si Calafat (RO) – Vidin (BG) daca pornesti dinspre Oltenia sau Banat, dar si Negru Voda (RO) – Kardam (BG), insa doar daca pleci din zona Constantei. Bechet (RO) – Oreahovo (BG) mai poate fi o alternativa, insa nu este un punct foarte des folosit, iar programul de aici variaza in functie de perioada si trebuie neaparat verificat inainte de plecare.  Citeste mai multe detalii despre punctele de frontiera

Te poti pune la curent cu timpul de asteptare in punctele de trecere a frontierei, dar si cu informatii referitoare la punctele in care traficul este suspendat temporar, folosind aplicatia Politiei de Frontiera, Trafic Online.  

Ruta Bucuresti Bansko si alte rute cu plecare din Romania

Bucuresti este unul dintre punctele principale de plecare catre Bansko din Romania si totodata orasul din tara noastra care asigura cel mai mare flux de turisti romani catre aceasta statiune de ski. 

Ruta Bucuresti Bansko (545 km) implica un drum de aproape 7 ore, cu trecerea frontierei prin punctul Giurgiu-Ruse (pana aici ai de parcurs aproximativ 76 km) si continuarea traseului prin Beala – Plevna – Iablanita (220 km), pentru ca mai apoi sa intri pe Autostrada A2 pana la Sofia (88 km).

De la Sofia vei intra pe Autostrada A3, de care te vei bucura aproximativ 100 de  kilometri, pana ce treci de Pokrovnik. Ulterior, vei merge pe drumul E79 pe langa raul Struma, urmand sa virezi pe drumul national 19 in apropiere de Simitli (cu un total de aproximativ 55 km parcursi fara autostrada) pana la Bansko. 

Daca vii din Craiova si iesi din tara pe la Calafat-Vidin, traseul te va duce pe drumul national 112 pana in Montana, urmand ca mai apoi sa mergi pe drumul national 81 pana la Sofia. De la Sofia vei respecta traseul amintit mai sus. 

De la Timisoara, cel mai scurt drum este prin Serbia (642 km), insa daca vrei sa eviti sa tranzitezi aceasta tara, poti sa iesi din Romania tot pe la Calafat-Vidin si sa respecti traseul cu plecare de la Craiova. Daca alegi aceasta a doua varianta, vei merge doar cu 35 de kilometri mai mult decat daca ai traversa Serbia. 

Daca pleci din Brasov, cel mai recomandat drum este cel pana la Bucuresti, cu continuarea traseului cu iesire pe la Giurgiu – Ruse. 

Daca pleci de la Iasi, Galati, Buzau sau alte orase din aceasta zona, recomandat este sa te indrepti tot catre Bucuresti si sa iesi din tara pe la Giurgiu – Ruse. 

Ce poti sa vezi in drum spre Bansko 

Pestera Prohodna sau Ochii lui Dumnezeu: In drumul de la Ruse catre Sofia (mai exact, la 207 km de Ruse, dupa ce treci de Plevna) te poti opri la pestera Prohodna, un monument al naturii cu adevarat spectaculos. Tine cont insa de conditiile meteo, pentru ca probabil vei face drumul spre Bansko iarna. 

pestera prohodna

Manastirea Glojene, aflata in dreptul orasului Iablanita din Bulgaria, este un alt obiectiv care merita vizitat daca te incadrezi in timp. Vei urca un drum de munte lung de 6 kilometri si destul de ingust, asadar si in cazul acesta tine cont de conditiile meteo, mai ales pe timp de iarna. 

Sofia: Te poti opri in capitala Bulgariei, caci aproape toate rutele pe care le vei alege te vor duce pe aici, unde poti sa iei pranzul si poti sa vizitezi Catedrala Alexanderer Neski, o adevarata emblema a orasului. 

Manastirea Rila: tot in drum spre Bansko, daca iesi de pe A3 in dreptul orasului Kocerinovo, poti face un ocol de aproximativ 30 de kilometri pentru a vizita cea mai mare manastire ortodoxa din Bulgaria, cu o istorie impresionanta. 

manastirea rila

Drumul catre Bansko este unul destul de solicitant (minimum 7 ore cu plecare din Bucuresti), iar daca vrei totusi sa te opresti sa vezi una sau mai multe dintre atractiile mentionate mai sus, trebuie sa-ti iei in calcul si aceste opriri si eventual sa pleci catre destinatie mai devreme. 

Mai mult ca sigur nu vei avea timp intr-un singur drum sa le bifezi pe toate daca vrei sa ajungi  seara la cazarea din Bansko, tocmai de aceea iti recomandam sa le prioritizezi in functie de preferinte. 

Distanta Bucuresti Bansko si alte distante cu plecare din diferite orase

Daca te pregatesti sa pleci la drum catre Bansko, Bulgaria, cu siguranta vei fi interesat si de distanta intre orasul tau si statiunea bulgareasca de schi. Iti prezentam principalele distante intre orasele din Romania si Bansko:

  • Distanta Bucuresti Bansko – 545 km
  • Distanta Constanta Bansko – 667 km
  • Distanta Craiova Bansko – 439 km
  • Distanta Ploiesti Bansko – 605 km
  • Distanta Pitesti Bansko – 535 km
  • Distanta Focsani Bansko – 730 km
  • Distanta Braila Bansko – 755 km
  • Distanta Buzau Bansko – 654 km
  • Distanta Brasov Bansko – 735 km
  • Distanta Calafat Bansko – 354 km
  • Distanta Calarasi Bansko – 604 km
  • Distanta Giurgiu Bansko – 482 km

Daca vrei sa cunosti si distantele intre principalele orase si atractii din Bulgaria, in drumul catre Bansko, te pot interesa urmatoarele:

  • Distanta Bansko Sofia – 155 km
  • Distanta Bansko Borovets – 144 km
  • Distanta Bansko Kavala – 162 km
  • Distanta Bansko Manastirea Rila – 95 km
  • Distanta Bansko Manastirea Glojene – 258 km

Despre taxe de drum si alte sfaturi utile pentru calatoria catre Bansko 

Atunci cand vei intra in Bulgaria cu masina, vei avea de achitat vigneta, care costa 15leva/ saptamana si care poate fi luata fie din vama, fie online

Citeste si: Despre vigneta in Bulgaria. Autostrazi si alte informatii utile despre drumuri

  • Daca vei trece, cel mai probabil, pe la Giurgiu – Ruse, vei avea de achitat taxa de pod de la Ruse, de 3 euro/sens. Asadar o vei plati si la dus, si la intors. 
  • Daca treci pe la Calafat – Vidin, vei avea de platit taxa de pod in valoare de 6 euro/sens. 
  • In cazul putin probabil in care vei trece pe la Bechet – Oreahovo, trebuie sa stii ca aici costurile sunt mai ridicate in comparatie cu celelalte puncte de trecere si, mai mult, aici vei trece frontiera cu feribotul, pentru care vei plati 12 euro/sens. 

Pentru a fi sigur ca esti informat corect si in timp real asupra taxelor de pod de la punctele de trecere catre Bulgaria, poti accesa acest site

Ce sa mai ai in vedere daca pleci catre Bansko:

Acte necesare: In Bulgaria poti intra cu buletinul sau cu pasaportul, iar copiii sub 14 ani au nevoie de pasaport. Minorii au nevoie si de procura daca nu sunt insotiti de ambii parinti, iar tutorele minorilor are nevoie si de cazier. Nu uita de talonul masinii, iar noi iti recomandam sa ai si o asigurare care sa acopere teritoriul Bulgariei. 

Cum se circula: Iti recomandam sa conduci prudent si sa respecti limitele de viteza, sa porti centura si sa ai luminile aprinse pe timp de zi. In caz de accident, anunta politia locala.

Cauciucuri de iarna: Cel mai probabil vei face drumul spre Bansko iarna, de aceea este important sa stii ca in Bulgaria cauciucurile de iarna sunt obligatorii in perioada 15 noiembrie – 1 martie. 

De unde pui benzina: In Bulgaria ai benzinarii de lant precum OMV, Petrol, Gazprom sau Lukoil, dar si benzinarii mai mici.

Daca vrei sa afli mai multe despre conditiile de calatorie in Bulgaria, te invitam sa citesti si acest material: Conditii de calatorie si sfaturi practice pentru o vacanta in Bulgaria. Ce e bine de stiut

Concluzionand, drumul catre Bansko poate fi parcurs intr-un interval de timp rezonabil si in conditii de siguranta atat timp cat respecti regulile de circulatie si conduci prudent, fiind totodata presarat si cu diferite obiective si atractii interesante pe traseu.

Iti aducem aminte ca la noi pe site gasesti cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Bansko, cu o multime de variante din care poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

Te mai poate interesa despre Bansko:

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre de Ski in Bulgaria?