Despre Aliki Beach Thassos, locul in care gasesti doua plaje total diferite, separate de o fasie de pamant

Stim ca insula Thassos isi bucura turistii cu zeci de plaje frumoase, unele potrivite pentru familiile cu copii, altele mai izolate, pentru cei dornici sa exploreze frumusetea naturii, insa ce ai spune daca ai gasi toate aceste optiuni intr-un singur loc la malul marii, in Thassos? 

Aliki Beach Thassos se afla in partea de nord-est a insulei, la circa 30 de kilometri de Limenas si face referire, spre surprinderea multora dintre cei care vin aici pentru prima data, la doua plaje, separate de o fasie de pamant. 

Practic, vei intalni aici o peninsula care are atat la vest cat si la est cate un golfulet, fiecare cu propria plaja. 

Daca si tu te pregatesti pentru o vacanta in Thassos si vrei sa explorezi cele mai interesante plaje de pe aceasta insula, e posibil ca la Aliki Beach sa gasesti o atmosfera deosebita, pentru ca dintre toate plajele din Thassos, putem spune ca acest loc deserveste tuturor preferintelor. 

Totodata, iti reamintim ca la noi pe site gasesti si cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Thassos, cu multiple variante din care poti alege locul ideal pentru tine si cei dragi!

Unde este Aliki Beach Thassos si cum poti sa ajungi in acest loc

La Aliki Beach Thassos poti ajunge destul de usor cu masina personala, insa si cu autobuzul local. Daca vii din Limenas, vei face pana la Aliki Beach in jur de 40 de minute, iar daca te indrepti catre aceste plaje din Limenaria, ai de parcurs cu 10 minute mai putin (in jur de 23 de kilometri). Exista locuri de parcare in apropierea plajei si in satul Aliki, desi este posibil ca in plin sezon (in lunile iulie si august) zona sa fie totusi mai aglomerata. 

Aliki nu se numara printre cele mai populare localitati din Thassos, prin urmare numarul turistilor de aici va fi incomparabil mai mic in raport cu alte statiuni, iar daca alegi sa-ti faci vacanta la inceput de vara sau dupa prima jumatate a lui septembrie, te vei putea bucura de si mai multa liniste la Aliki Beach Thassos. 

Daca vrei sa vii la Aliki Beach Thassos cu autobuzul local, exista plecari catre aceasta locatie din statiunile mai mari ale insulei, iar programul si tarifele pot fi consultate pe acest site, caci variaza in functie de tipul turului ales. 

aliki beach

Cum arata Aliki Beach Thassos si ce facilitati gasesti aici 

Aliki Beach Thassos are un aspect aparte, iar cele doua plaje de aici sunt combinatia perfecta pentru a-i multumi atat pe cei care cauta o plaja organizata, cat si pe cei care vor sa se bucure de un loc retras la malul Marii Egee. Fasia de pamant care desparte cele doua golfuri creaza doua plaje cu un profil total diferit, insa care au in comun o apa curata si posibilitatea de a vizita cateva atractii interesante in vecinatate. 

Plaja din partea de vest este organizata cu sezlonguri si umbrele, are nisip fin si multe taverne si restaurante in imediata apropiere. Daca te afli in vacanta aici in lunile iulie sau august, este de preferat sa vii la plaja destul de devreme pentru a prinde un sezlong, pentru ca plaja nu are dimensiuni foarte mari. Intrarea in apa este lina, iar plaja este marginita la extremitati de stanci, motiv pentru care e posibil sa ai nevoie de incaltaminte pentru apa, daca vrei sa explorezi si zonele marginale. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Acesta este si unul dintre locurile din Thassos unde se poate manca bine, majoritatea restaurantelor servind peste (de cele mai multe ori foarte proaspat, capturat in ziua respectiva). Vei observa ca multe taverne au intinse pe sarma brate de caracatite la soare – atmosfera este una tipic greceasca. 

Plaja din partea de est nu este organizata, are mai multe stanci si pietris, dar si o intrare putin mai anevoioasa in mare. Cu toate acestea, este un loc ideal pentru cei care vor sa se bucure de razele soarelui si de apa Egeei intr-un loc ferit de agitatie si aglomeratie. Incaltamintea pentru apa se recomanda mai ales in ceea ce priveste aceasta varianta de plaja. Ai insa avantajul ca poti ajunge oricand in partea mai animata de la Aliki Beach, pentru ca intre cele doua plaje ai de parcurs pe jos un drum scurt de doar cateva minute. 

Despre cazare in zona plajei Aliki din Thassos si alte atractii din imediata apropiere

In zona satului Aliki exista multe unitati de cazare (atat studiouri cat si hoteluri) rasfirate de-a lungul coastei si pentru toate tipurile de preferinte. E drept, zona nu este prea animata, asadar se va potrivi in mod special celor care prefera sa se cazeze intr-un loc retras. 

Aliki Beach Thassos se mandreste si cu o serie de atractii turistice, prin urmare, daca vii sa faci plaja aici o poti lua la pas catre una dintre cele doua obiective importante din aceasta zona:

Situl Arheologic din Aliki  este asezat in apropierea plajei din est, iar ce este fascinant este faptul ca locul in sine are o istorie veche de mai bine de 2000 de ani. Poti observa aici mai multe ruine, o serie de sculpturi dar si cateva coloane, iar situl poate fi vizitat zilnic (in sezonul cald) in intervalul orar 08.30 – 15.30. 

Vechea cariera de marmura – localizata in capatul peninsulei, de unde a fost extrasa marmura timp de 14 secole la rand, care era incarcata direct pe vas, cu destinatia Roma. Si in prezent mai pot fi observate aici bucati de marmura uriase care au fost taiate si care au fost abandonate in mare, iar istoricii inca isi pun intrebari cu privire la modalitatea in care acestea au fost taiate si respectiv transportate. 

In loc de concluzie

Aliki Beach Thassos poate fi optiunea potrivita pentru tine daca te afli in vacanta alaturi de o gasca mai mare de prieteni, fiecare cu asteptari diferite legate de locul in care va merge la plaja. Acesta este unul dintre locurile de la malul marii care are toate sansele sa multumeasca pe toata lumea 🙂

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?