Cum inchiriezi echipamente de ski in Bansko. Ce trebuie sa stii daca nu vii cu echipamentul de acasa

inchiriere schiuri

Bansko este cea mai importanta statiune de ski din Bulgaria si totodata locul ales de multi romani pentru a petrece vacanta de iarna.

Unul dintre subiectele de interes in cazul concediilor in Bansko il reprezinta si centrele de inchiriere echipamente sportive de aici, tocmai pentru ca foarte multi turisti aleg sa nu-si aduca echipamentul de acasa, din considerente de spatiu in masina si confort extra pe drum.

Daca te numeri printre cei care aleg sa-si lase schiurile acasa sau vrei sa incerci pentru prima data acest sport si nu ai echipamentul necesar, trebuie sa stii ca in Bansko vei gasi foarte multe centre de inchiriere echipament de ski, unele dintre acestea cu servicii de calitate, iar altele cu echipamente mai slab calitative. 

Ce e important de stiut despre centrele de inchiriere echipamente de ski din Bansko 

Daca vrei sa apelezi la serviciile unui centru de inchiriere, te sfatuim sa te orientezi mai putin dupa pretul convenabil al echipamentelor si mai mult dupa calitatea acestora. Prin urmare, e de preferat sa alegi un centru de inchiriere recomandat sau cunoscut in statiune, cu schiuri, clapari, booti, placi de snowboard mai putin uzate, chiar daca preturile ti se par usor mai ridicate. Un astfel de centru are grija sa inlocuiasca in mod constant echipamentul pe care il ofera spre inchiriere, sa ascuta schiurile, sa le ceruiasca si sa usuce incaltamintea. 

Toate aceste echipamente sportive aflate in conditii optime iti vor spori gradul si senzatia de siguranta pe tot parcursul orelor in care te vei afla pe partie.

In Bansko exista centre de inchiriere cu echipamente de ski standard sau cu echipamente premium. Echipamentul standard este folosit de majoritatea schiorilor, iar tipul acestuia, alaturi de dimensiunile potrivite, sunt alese in functie de experienta fiecarui schior in parte. Exista si echipamente premium de inchiriat, acestea fiind recomandate schiorilor cu experienta. 

Daca vrei sa-ti lasi schiurile pe parcursul mai multor zile intr-un astfel de centru si sa nu le duci cu tine la hotel, este recomandat sa alegi un centru care sa aiba si sistem de uscare a acestora – aspect foarte important pentru confortul tau de a doua zi, mai ales in ceea ce priveste claparii si bootii de snowboard. 

Noi am incercat si am fost multumiti de serviciile centrului Sankiyski din Bansko, aflat in imediata vecinatate a hotelului Kempinksi si la doua minute de mers de gondola. Aici poti gasi atat echipamente de ski si snowboard, cat si lectii de ski cu instructor. 

Pentru inchirierea oricarui tip de echipament, vei avea nevoie de un act de identitate.

inchiriere schiuri

Criterii esentiale in alegerea centrului de inchiriere echipament de ski

Exista o serie de aspecte de care e bine sa tii cont atunci cand alegi un loc din care sa-ti inchiriezi echipamentul de ski. Ti le prezentam punctual mai jos: 

  • centrul sa deschida suficient de devreme dimineata, astfel incat sa nu prinzi aglomeratia cea mare de la gondola
  • sa nu fie localizat prea departe de gondola, pentru ca mersul cu tot echipamentul dupa tine sau incaltat cu claparii poate deveni inconfortabil daca ai de parcurs o portiune destul semnificativa pana cand apuci sa le folosesti efectiv 
  • sa-ti poata ajusta claparii sau legaturile intr-o maniera corecta, astfel incat sa nu te simti incomod, sa ai dureri sau rani provocate de clapari sau alte neplaceri 
  • sa-ti ofere schiuri si alte echipamente potrivite inaltimii si experientei tale, fara sa fii nevoit sa faci diferite compromisuri din cauza lipsei de aprovizionare 
  • sa poti proba si inchiria echipamentul in ziua in care ajungi, chiar daca vorbim de o ora usor mai tarzie
  • sa aiba review-uri bune din partea clientilor (poti consulta in acest sens un top al centrelor de inchiriere din Bansko, de pe Tripadvisor) 
clapari bansko

Preturi inchiriere echipamente de ski in Bansko 

Asa cum spuneam inca de la inceput, preturile pentru inchirierea echipamentului de ski variaza in Bansko. Vei gasi si centre cu preturi tentante, insa iti recomandam sa acorzi atentie starii in care se afla echipamentul si accesoriile pe care le vei purta. 

In linii generale, preturile pentru echipamentul standard de adulti pe care-l poti inchiria in Bansko sunt urmatoarele:

  • schiuri, clapari, bete – 30 leva/o zi, 58 leva/2 zile, 84 leva/3 zile, 160 leva/6 zile
  • schiuri si bete – 23 leva/zi, 45 leva/2 zile, 65 leva/3 zile, 120 leva/6zile
  • snowboard – 30 leva/zi, 58 leva/2 zile, 84 leva/3 zile, 160 leva/6 zile 
  • booti pentru snowboard – 15 leva/zi, 30 leva/2 zile, 45 leva/3 zile, 80 leva/6 zile

Pentru copii, preturile la echipament sunt putin mai mici, insa nu sunt diferente considerabile comparativ cu preturile pentru adulti, decat daca alegi pachetele de inchiriere pentru mai multe zile. 

Preturile pentru echipamentul premium (care in general este nou sau foarte putin folosit si care este ales cu precadere de schiorii profesionisti) sunt mai ridicate decat cele al echipamentului standard:

  • schiuri, clapari, bete – 50 leva/o zi, 90 leva/2 zile, 130 leva/3 zile, 230 leva/6 zile
  • schiuri si bete – 40 leva/zi, 80 leva/2 zile, 110 leva/3 zile, 200 leva/6zile
  • snowboard – 40 leva/zi, 80 leva/2 zile, 110 leva/3 zile, 200 leva/6 zile 
sankiyski bansko

Sunt sanse ca in extrasezon sa beneficiezi de reduceri la aceste servicii. In general, in perioadele 1-22 decembrie si  21 martie-15 aprilie, o parte dintre centrele de inchiriere echipamente de ski au un discount de 20%. Tot in aceste perioade, familiile pot beneficia de anumite pachete speciale. 

Totodata, e bine sa ai in vedere ca in perioada urmatoare (sezonul 2022-2023) exista sansa ca preturile sa cunoasca usoare cresteri, dupa data de 10 decembrie.

Daca vii cu echipamentul de acasa, ai posibilitatea sa il lasi depozitat pe perioada vacantei intr-unul dintre aceste centre. Iti recomandam totusi sa alegi in acest sens serviciile unui centru recomandat. Pretul unui astfel de serviciu nu ar trebui sa depaseasca 5 leva/zi. 

Daca ai nevoie de servicii de intretinere pentru propriul echipament, iti oferim cateva preturi orientative practicate in Bansko:

  • ceruire – 20 leva/schiuri, 25 leva/snowboard
  • ceruire si ascutire – 30 leva/schiuri, 40 leva/snowboard
  • pachet complet de intretinere – 50 leva/schiuri, 60 leva/snowboard 

In concluzie, exista multe centre de inchiriere echipament de ski in Bansko, insa servicii bune vei gasi doar daca te ghidezi dupa cateva aspecte esentiale prezentate mai sus. Tine cont ca siguranta ta este prioritara si ca, din acest punct de vedere, nu merita sa alegi intotdeauna varianta cea mai ieftina.

Te mai poate interesa despre Bansko:

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre de Ski in Bulgaria?