Concediu in Nikiana Lefkada. Ce sa ai in vedere daca alegi sa-ti petreci vacanta in aceasta statiune mica si linistita

Nikiana este una dintre statiunile restranse ale insulei Lefkada, potrivita in mod deosebit familiilor cu copii si acelor turisti care cauta liniste si relaxare.

Statiunea este localizata pe coasta de est a insulei si are un aspect pitoresc, cunoscand o dezvoltare considerabila in ultimii 15 ani, in plan turistic.

Nikiana este favorizata si de locatie, fiind foarte aproape de capitala insulei, Lefkada Town si inconjurata de vegetatie si de peisaje frumoase, aspecte ce-i fac pe turisti sa revina cu placere in aceasta statiune, an de an.

Nikiana se afla la aproximativ 9 kilometri de Lefkada Town si la doar 7 kilometri distanta de mult mai animata statiune Nidri.

Intentionezi sa-ti rezervi o vacanta in Lefkada? Nu uita ca la noi pe site gasesti oferte avantajoase de cazare la hoteluri din insula Lefkada, cu multiple optiuni din care sa poti selecta ce ti se potriveste cel mai bine, cu conditii superflexibile!

Ce sa stii despre Nikiana Lefkada daca vrei sa-ti faci vacanta aici

Daca te numeri printre cei care au in plan sa plece in vacanta alaturi de familie sau pur si simplu vrei sa cauti un loc mai ferit de agitatie, insa sa te poti bucura in acelasi timp si de frumusetea insulei Lefkada, e posibil ca Nikiana sa fie pentru tine.

In linii generale, satul Nikiana este caracterizat de liniste si de o atmosfera pitoreasca. Drumul principal care inconjoara insula trece prin centrul statiunii Nikiana, din care nu lipsesc unitatile de cazare pentru toate buzunarele si preferintele, restaurantele si tavernele, magazinele cu suveniruri si minimarket-urile. Asadar, daca te cazezi aici, e bine de stiut ca vei avea la indemana toate aceste facilitati.

Nikiana este inconjurata de o vegetatie abundenta, de plantatii de maslini si paduri de pini, asadar e potrivita si celor care iubesc natura si plimbarile in aer liber.

Portul din Nikiana, de dimensiuni micute, se afla in partea de nord a statiunii si nu de putine ori se intampla ca aici sa ancoreze si unele barci sau iahturi private.

Nikiana are o serie de plaje de dimensiuni mai micute, apa marii are culoarea turcoaz specifica Lefkadei, iar plaja principala a statiunii se afla in apropierea portului.

Aceasta statiune este un bun punct de plecare pentru a explora insula, mai ales ca se afla destul de aproape de Lefkada Town si de Nidri.

Cum ajungi in Nikiana Lefkada

Nikiana este destul de greu de ratat daca alegi sa te indrepti catre Lefkada cu masina personala. Din Lefkada Town (oras in care vei ajunge oricum odata ce ai intrat pe insula), ai de parcurs o distanta de 9,2 kilometri, pe drumul principal, ceea ce inseamna ca vei avea de facut in jur de 15 minute pana intri in Nikiana.

Pe de alta parte, daca nu esti cu masina sau daca vrei doar sa vizitezi rapid Nikiana si esti cazat in zona Lefkada Town, ai posibilitatea sa folosesti si transportul local. Exista curse regulate catre Nikiana cu plecare din Lefkada Town, iar orarul autobuzelor poate fi verificat pe acest site.

Nikiana este foarte aproape si de Nidri, caci intre cele doua statiuni e o distanta de doar 7 kilometri, ceea ce inseamna ca oricand poti sa te deplasezi rapid si sa testezi atmosfera mai animata din aceasta statiune invecinata.

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre drumul cu masina pana in Lefkada, iti recomandam sa citesti si articolul: Traseu Bucuresti Lefkada. Care este cel mai bun drum catre aceasta insula greceasca

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
nikiana lefkada

Vremea in Nikiana si cea mai buna perioada pentru un concediu in aceasta statiune

Ca si in restul insulei, vei intalni cele mai ridicate temperaturi in Nikiana in lunile iulie si august, atunci cand micuta statiune primeste si cel mai mare numar de turisti.

Media maximelor in aceasta perioada este de 29-30 de grade, temperaturi masurate la umbra, iar in ceea ce priveste lunile iunie si septembrie, aceeasi medie atinge valori de 25-26 de grade.

Apa marii are valori medii de 26 de grade in luna august, insa o vei gasi calda cel mai probabil si in luna septembrie, cand media atinge 25 de grade. Daca intentionezi sa vii in Nikiana in iunie, apa marii ar trebui sa aiba in jur de 22 de grade.

Nikiana nu este o statiune extrem de aglomerata a insulei Lefkada, motiv pentru care atmosfera de aici ar trebui sa fie usor mai aerisita comparativ cu Nidri, chiar si in plin sezon.

Cu toate acestea, in lunile iulie si august, si Nikiana primeste un numar important de turisti, motiv pentru care s-ar putea sa nu o gasesti atat de degajata pe cat te astepti.

Daca insa nu esti conditionat sa-ti faci vacanta in aceasta perioada, o buna alegere poate fi sa te indrepti spre Nikiana in iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, caci te vei putea bucura de o atmosfera mai linistita.

plaja nikiana

Plaja Nikiana si alte plaje frumoase din apropiere

Plaja principala din Nikiana se afla in vecinatatea portului, este o plaja destul de ingusta, insa potrivita familiilor cu copii. Plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, este linistita, organizata pe cateva segmente cu sezlonguri si umbrele ce pot fi inchiriate (spre exemplu, la NV Beach Bar vei gasi un segment amenajat, chiar si cateva baldachine si un ponton).

Exista mai multe mici zone de plaja in Nikiana, unele mai retrase, neamenajate si care nu au facilitati in imediata apropiere, altele in spatele carora vei gasi cate o terasa, taverna sau beach bar.

Plaja din Lygia se afla la 3 kilometri de Nikiana, este o plaja relativ ingusta, insa organizata cu sezlonguri si umbrele.

Plaja din Nidri, premiata Blue Flag, se afla la un drum cu masina de doar 10 minute, insa devine destul de aglomerata in plin sezon. Daca vrei ceva mai multa liniste, te poti indrepta catre partea de nord a acestei plaje.

Plaja Agios Ioannis se afla la 11,4 kilometri de Nikiana si este o plaja  cu un aspect usor exotic, in mare parte neamenajata, potrivita celor care iubesc natura sau care vor sa practice kitesurf sau windsurf. Atentie insa, vantul bate destul de puternic aici, iar sansele sa prinzi valuri mari sunt destul de probabile.

Daca vrei sa afli mai multe despre plajele acestei insule, iti recomandam sa citesti la noi pe blog si articolul: Ghid plaje Lefkada. Totul despre cele mai frumoase plaje din insula si alte plaje care merita atentia ta daca planuiesti o vacanta aici

Despre cazare in Nikiana Lefkada

Desi este o statiune micuta, Nikiana este destul de ofertanta la capitolul cazare, motiv pentru care vei gasi aici alternative pentru toate buzunarele si preferintele.

Vei avea de ales astfel intre studiouri cu chicineta inclusa, majoritatea de 2-3 stele, unele dintre acestea oferind mic dejun la cerere, dar si cateva optiuni de hoteluri si chiar vile de inchiriat.

Cateva idei de locuri de cazare in Nikiana:

  • Hotel Tesoro de 3 stele, localizat pe artera principala din statiune, cu cazare in 6 bungalow-uri construite din piatra si piscina exterioara
  • Hotel Eleana de 3 stele, cu piscina exterioara si camere dotate cu chicineta
  • Hotel Vergina Star de 3 stele, la 1 km de plaja amenajata, cu piscina exterioara
  • Hotel Red Tower de 3 stele, cu piscina exterioara, relativ aproape de doua mici plaje izolate
  • Hotel Ionian Blue de 4 stele, construit pe o panta inclinata, cu plaja privata, piscina in aer liber si piscina interioara.

Daca vrei sa studiezi mai bine posibilitatile de cazare din Nikiana si din intreaga insula, nu uita sa arunci un ochi la noi pe site, unde vei gasi unele dintre cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Lefkada, cu o multime de optiuni din care sa poti selecta ce se potriveste mai bine tie si familiei tale!

hotel ionian blue nikiana
Hotel Ionian Blue Nikiana

Ce poti sa faci in Nikiana. Principalele activitati si atractii turistice

Plaja este atractia principala a statiunii Nikiana, alaturi de plimbarile in natura, tavernele si restaurantele cu preparate traditionale grecesti si cele cateva magazine cu suveniruri.

Nikiana este o statiune micuta si linistita, fara prea multe optiuni de divertisment, insa daca te numeri printre cei care vor sa alterneze zilele de relaxare cu zilele de distractie pe timp de seara, poti oricand sa dai o fuga pana in Nidri, caci vorbim de o distanta de doar 7 kilometri. Acolo vei gasi cluburi si baruri unde atmosfera de petrecere este dominanta pe timp de seara.

In general, mai toate activitatile turistice din Nikiana se rezuma la zona portului, respectiv magazinele de aici, terasele si tavernele.

Manastirea Agii Pateres se afla pe dealul din spatele statiunii Nikiana si este construita in stanca. Tot aici se afla si un mic izvor, considerat sfant.

Tavernele din Nikiana sunt destul de multe, iar mancarea traditionala greceasca si in mod deosebit preparatele din peste si fructe de mare sunt foarte laudate. Printre tavernele cu review-uri pozitive se numara si Taverna Minas, Taverna Pantazis, Breath of Zorba, Porto Nikiana Restarurant sau Keramidaki Restaurant.

Mai multe detalii despre restaurantele de aici gasesti in articolul: Taverne Nikiana Lefkada. Unde si ce poti sa mananci daca ajungi in aceasta statiune

Daca stii un loc in care se mananca foarte bine in Nikiana, asteptam cu mult interes si propunerea ta!

taverna nikiana

In loc de concluzie

Nikiana este genul de statiune din Lefkada potrivita familiilor cu copii si celor care vor sa se cazeze intr-un mediu mai linistit si mai relaxant, iar faptul ca este pozitionata in partea estica a insulei implica totodata si plaje cu acces mai facil, mai restranse si mai sigure pentru copii.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?