Cele mai frumoase pârtii de ski din Bulgaria

Postat de

Dacă te manăncă deja în călcâie, iar clăparii te privesc ademenitor, acesta este momentul să îți faci planuri pentru ski. Sigur, România are pârtii demne de luat în seamă, dar n-o să-ți vorbim despre ele, căci le știi prea bine. Vom povesti însă despre alternativa vecinilor bulgari, cu prețuri asemănătoare, dar ceva mai bine echipată și organizată.

Bulgaria are pârtii de ski potrivite pentru orice vârstă și pentru orice nivel de experiență. Lista celor mai frumoase pârtii din Bulgaria nu e nici pe departe una completă sau fixă. Consider-o un bun punct de plecare în organizarea unei excursii la zăpada vecinilor.

Găsești la noi pe site o mulțime de variante de cazare statiuni ski Bulgaria, de unde poți alege fix ce ți se potriveste mai bine!

bansko bulgaria

Pârtii moderne în Bansko, potrivite tuturor categoriilor de schiori

Aflat la 543 de kilometri de București, Bansko e renumit pentru pârtiile sale moderne, deschise între 15 decembrie si 15 mai, în fiecare an. Ai tot timpul să îți faci drum până aici, căci sezonul de ski e generos!

Orașul se află la 925m altitudine, iar pârtiile sunt ceva mai sus, între 2000 și 2600 de metri, însumând o lungime de aproximativ 75 de kilometri. Sunt 18 pârtii în Bansko, iar tunurile de zăpadă amplasate pe pârtii pot acoperi aproape integral suprafața acestora, plus că stațiunea este destul de favorizată și de climă, în privința ninsorilor.

Ai unde schia în Bansko, indiferent că ești începător, intermediar sau schior experimentat. În jur de 30% din pârtiile de aici sunt potrivite începătorilor (Kolarski, pârtia de pe Platoul 1, Shiligarnik 1, Shiligarnik 2 și segmentele de tranzit către acestea), urmând ca restul procetului să reprezinte pârtiile dedicate avansaților sau experimentaților (pârtiile Banderitsa, Balkaniada, Todorka, dificila pârtie Tomba, alături de multe altele).

În Bansko ai chiar și o pârtie cu nocturnă care funcționează în intervalul orar 18.30 – 21.30, așa că dacă ai intenția să schiezi după lăsarea serii, visul îți va fi îndeplinit.

Îți vei găsi locul pe pârtiile din Bansko și dacă preferi snowboardingul. Ai la dispoziție și un parc de distracții dedicat acestui sport, iar în privința echipamentelor, nu trebuie să-ți faci grijă dacă nu vii pregătit cu ele de acasă, pentru că există o mulțime de centre de închirieri.

Nu trebuie să îți mai spunem că ai la dispoziție multiple telecabine, telescaune, teleskiuri, atât pentru copii, cât și pentru adulți. În Bansko exista 15 tipuri de instalații pe cablu, care te poartă pe întreg domeniul schiabil. Lungimea totală a cablurilor este de peste 26 de km.

Vrei să citești mai multe informații despre pârtiile din această stațiune montană? Îți recomandăm să arunci o privire și pe articolul: Partiile de ski din Bansko, Bulgaria. Tot ce trebuie sa stii despre domeniul schiabil din celebra statiune montana

Dacă îți surâde această stațiune, intră pe site și alege una dintre cele peste 60 oferte de cazare în Bansko, la hoteluri de la 2 la 5 stele!

Pârtii mai potrivite pentru juniori, în Borovets

Ceva mai aproape de România, la 445 kilometri de București, găsești un alt rai al schiorilor: Borovets.

Borovets se află la o altitudine de 1390 m, iar în jurul stațiunii sunt 20 de pârtii cu diferite niveluri de dificultate, însumând o lungime de peste 50 de kilometri. Cele mai bune sunt localizate în jurul altitudinii de 2500 metri.

Acesta este locul cel mai potrivit pentru familiile cu copii, având cele mai multe spații dedicate acestora: grădinițe, școli de ski pentru cei mici. Borovets este mai puțin aglomerat în comparație cu Bansko.

Copiii de până la 7 ani pot folosi gratuit toate instalațiile de urcare pe pârtii. Există chiar și o pârtie pentru săniuș, pentru cei care nu sunt încă pregătiți să încerce schiurile. 

În Borovets ai cel puțin 120 de zile de condiții perfecte pentru ski pe an, asigurate de compania care îngrijește pârtiile, inclusiv cu ajutorul a 175 de tunuri de zapadă. Poți schia aici din decembrie până la jumătatea lui aprilie și poți urca folosind telescaunul, gondola sau cele 6 teleschiuri, plus câteva teleschiuri pentru copii.

Dacă Borovets este stațiunea potrivită pentru tine, poți alege dintre cele peste 20 de hoteluri recent renovate, de 2 până la 5 stele.

Pârtii mai însorite și prietenoase cu începătorii, în Pamporovo

La 440 km de București vei găsi stațiunea Pamporovo, care nu e cu nimic mai prejos față de cele prezentate până acum. Aici găsești două zone de ski, legate printr-un autobuz care circulă la fiecare 15 minute. Ele însumează peste 50 de kilometri de pârtie, iar urcușul e asigurat de cinci telescaune și de nouă teleferice.

Pamporovo este cea mai prietenoasă stațiune de ski cu începătorii dintre toate cele trei. Cele mai multe dintre traseele de ski de aici sunt destinate celor care învață să schieze sau celor cu un nivel de pregătire mediu. Pârtiile pentru începători și intermediari sunt marcate în Pamporovo cu verde sau albastru. Peste 100 de instructori sunt gata să te învețe în Pamporovo tainele sportului alb.

Pamporovo este si cea mai sudică dintre stațiuni, deci clima e mai blândă și pârtiile mai însorite.

Posibilitățile de cazare în Pamporovo sunt multiple, cu diverse grade de confort. Aproximativ 20 de hoteluri cotate cu 2 și până 5 stele te așteaptă pe site-ul nostru. Nu îți face griji dacă hotelul care îți face cu ochiul nu e aproape de pârtie; există autobuze care te duc până la baza pârtiei.

Pamporovo Bulgaria

În concluzie, luând în considerare că Bulgaria stă foarte bine la capitolul pârtii de ski și stațiuni montane potrivite fiecărui practicant al acestui sport, sperăm că ți-am deschis apetitul și că deja cotrobăi după bețe, placă și schiuri. Nu e deloc devreme să îți faci planuri pentru vacanța de iarnă. Ce mai aștepți?

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre de Ski in Bulgaria?