Obiective turistice Sunny Beach. Ce activitati si atractii te asteapta in aceasta statiune

Sunny Beach este cea mai cunoscuta, cea mai mare si cea mai animata dintre statiunile litoralului bulgaresc, iar daca ai in plan sa-ti petreci vacanta aici, trebuie sa stii de la bun inceput ca vei avea la indemana foarte multe activitati si oportunitati de distractie.

Fie ca alegi sa-ti faci concediul cu gasca de prieteni, in cuplu sau chiar si cu copiii, exista o multime de obiective turistice Sunny Beach catre care te poti indrepta, asadar ai zero sanse sa te plictisesti in cazul in care ti-ai propus sa iesi din hotel.

Gasesti in cele ce urmeaza detalii despre principalele activitati pe care le poti face in aceasta statiune din Bulgaria, iar la noi pe site cele mai bune hoteluri Sunny Beach, carora li se adauga si alte propuneri tentante pentru toate statiunile cunoscute de pe litoralul bulgaresc.

Plaja, principala atractie a statiunii Sunny Beach

In mod evident, cel mai atractiv loc din intreaga lista de obiective turistice Sunny Beach este chiar plaja, foarte lunga, mai lata in partea de centru si de sud a statiunii si mai ingusta in zona de nord.

Gasesti la plaja acestei statiuni atat zone private, amenajate cu sezlonguri si umbrele, baruri pe plaja cu muzica si petreceri pe timp de zi, cat si zone de plaja libera unde-ti poti pune linistit prosopul si propria umbrela.

Pentru a inchiria un sezlong in Sunny Beach trebuie sa scoti din buzunar, in medie, aproximativ 10 leva, iar daca faci parte din randul celor care cauta mai multa liniste si peisaje naturale, extremitatea sudica a statiunii poate fi locul ideal pentru tine, mai ales ca aici exista chiar si o portiune cu dune de nisip.

Poti citi mai multe detalii despre plaja acestei statiuni in articolul: Plaja Sunny Beach. Principalele caracteristici, locuri potrivite pentru distractie si informatii despre preturi

Sporturi pe apa si pe uscat in Sunny Beach

Daca esti adeptul miscarii chiar si atunci cand te afli in vacanta, in Sunny Beach ai o multime de oportunitati in acest sens.

Pe plaja, vei gasi terenuri de volei, dar si posibilitatea de a practica diferite sporturi acvatice precum parasailing, ski nautic, posibilitatea de a te inscrie la croaziere sau de a face plimbari palpitante cu banana 🙂

In Sunny Beach exista numeroase terenuri de sport, atat in cadrul resorturilor, cat si in statiune. Poti sa joci minigolf alaturi de cei mici, poti sa joci tenis sau fotbal sau, daca nu esti interesat de toate acestea, poti face jogging dimineata devreme pe plaja.

O vizita la parcul acvatic Action Aquapark din Sunny Beach

Vrei sa faci pauza o zi de la plaja si sa te indrepti catre un loc care implica tot apa si chiar mai multa distractie? Poti sa faci o vizita la Action Aquapark, parcul acvatic din statiune, care se intinde pe o suprafata de 36000 de metri patrati. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice Sunny Beach.

Aici ai la dispozitie in jur de 30 de atractii cu apa, printre care si un water coaster deschis cu o lungime de 165 de metri, un tobogan Turbolance, un tobogan cu cadere libera, un tobogan cu piste alaturate, numai bun daca vrei sa te iei la intrecere cu cei dragi, dar si o piscina cu valuri.

Parcul acvatic este deschis intre orele 10.00 – 16.30 si include si o serie de restaurante si baruri.

Poti afla mai multe detalii despre tarifele de intrare, alte atractii cu apa si servicii disponibile la acest parc acvatic de aici: Action Aquapark Sunny Beach. Ce trebuie sa stii daca faci o vizita

action aquapark sunny beach

Plimbari si shopping in centrul statiunii Sunny Beach

Daca nu esti adeptul activitatilor pline de adrenalina si vrei sa te limitezi la plimbari relaxante si chiar la o sesiune de shopping, poti sa te indrepti catre centrul statiunii Sunny Beach.

Vei gasi aici foarte multe magazine cu suveniruri, minimarket-uri, dar si restaurante cu preparate traditionale bulgaresti, peste si fructe de mare si preparate internationale. Chiar daca esti cazat in regim all inclusive, daca ai chef sa schimbi peisajul intr-o seara, poti da o sansa restaurantelor de la malul marii 🙂

Doamnele si domnisoarele interesate sa-si schimbe coafura pe perioada vacantei au la dispozitie numeroase saloane care ofera impletituri (codite colorate, etc). Daca vrei spre exemplu sa-ti faci 2 cozi impletite tip festival (cu mese multicolore incluse), ar trebui sa platesti in jur de 40 leva. Nu lipsesc nici saloanele de tatuaje, fie temporare, fie chiar si permanente 🙂

Tot in zona de centru vei gasi si cele mai multe buticuri cu articole vestimentare, accesorii pentru inot si jucarii.

Iti reamintim ca aceasta este cea mai animata dintre toate statiunile litoralului bulgaresc, iar in varf de sezon, devine si destul de aglomerata, asadar daca te afli in Sunny Beach in lunile iulie sau august, asteapta-te sa dai de un centru al statiunii destul de agitat.

Clipe de adrenalina la parcul de distractii Luna Park

Un alt loc de distractie, mai ales dupa lasarea serii, cand atmosfera se mai racoreste si luminile se aprind, este parcul de distractii Luna Park. Aici vei gasi o multime de atractii, potrivite tuturor categoriilor de varsta: masinute electrice, rollercoaster, dar si alte atractii precum The Booster, The Flyer sau Mini pirate ship. Preturile difera in functie de atractia pe care vrei sa o incerci si se situeaza in general intre 4-10 leva pentru o experienta.

Gasesti Luna Park in apropierea hotelului HVD Club Bor, in centrul statiunii si foarte aproape de plaja.

Poti citi mai multe informatii despre acest loc aici: Parcul de distractii Luna Park Sunny Beach. Ce atractii gasesti aici, preturi si localizare

Intrecere la pista de karting Sunny Beach

Daca ai spirit de pilot in tine sau daca micutii tai vor sa-si testeze aptitudinile la volan, te poti indrepta catre pista de karting din statiune, o alta atractie trecuta pe lista obiectivelor turistice din Sunny Beach. Pista are o lungime de 440 de metri, o latime de 7 metri si este iluminata pe timp de noapte.

A fost construita in 2004, initial ca un loc de antrenament pentru tinerii talentati, insa treptat a devenit un punct de interes pentru turistii care-si fac vacantele in Sunny Beach. Masinutele au motoare Honda si ating o viteza maxima de 80 km/h.

Citeste mai multe aici: Pista de karting Sunny Beach si ce trebuie sa stii daca vrei sa faci o vizita aici

Parcul de camile din Sunny Beach si ce poti face aici

Spre deosebire de celalalte obiective turistice Sunny Beach, Camel Park se afla la o distanta ceva mai mare, de aproximativ 7 kilometri fata de centrul statiunii, insa daca vii cu masina personala, ar trebui sa faci maximum 10 minute pana aici.

Parcul de camile este o atractie potrivita in special pentru cei mici, asadar daca te afli alaturi de familie, ii poti duce sa se plimbe calare pe camila sau sa hraneasca animalele din centru.

Biletul de intrare la Camel Park Sunny Beach costa 10 leva/copil si 20 leva/adult, iar daca veti dori sa va plimbati si cu camila, va trebui sa platesti o taxa suplimentara de 15 leva/persoana.

Gasesti aici si o cafenea, iar micutii au ocazia sa observe si alte animale precum ponei, magarusi, capre, pauni, iepuri si altele.

Iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Camel Park Sunny Beach, parcul de camile de pe litoralul bulgaresc unde te poti distra alaturi de copii

Distractie pe timp de noapte in Sunny Beach

Daca intentionezi ca dupa lasarea serii sa petreci alaturi de gasca sau alaturi de partener, e bine de stiut ca in Sunny Beach vei gasi cea mai animata viata de noapte. De-a lungul statiunii si in special in zona de centru, exista o multime de baruri, terase, beach baruri si cluburi de noapte care-i asteapta pe cei dornici de distractie.

Petrecerile au loc si in unele locatii de pe plaja, uneori chiar si pe timp de zi, statiunea fiind comparata de catre unii turisti cu Ibiza in ceea ce priveste distractia.

Cacao Beach Club, Lazur, Bedroom Beach, Graffiti Club si Club Iceberg sunt doar cateva dintre locurile care te-ar putea atrage la capitolul viata de noapte.

In concluzie, in Sunny Beach ai foarte multe oportunitati de activitati si distractie, asadar iti va fi foarte greu sa te plictisesti sau sa le poti bifa pe toate 🙂 

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti cele mai bune oferte sejur Sunny Beach, cu peste 75 de hoteluri din care sa-l poti selecta pe cel mai potrivit pentru tine!

Alte articole despre Sunny Beach

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?