Castelul Ravadinovo, una dintre cele mai vizitate atractii din apropierea orasului Sozopol

Castelul Ravadinovo de langa Sozopol, Bulgaria, este una dintre principalele atractii din sudul litoralului bulgaresc si locul pe care majoritatea turistilor care viziteaza Sozopol nu ezita sa-l vada. Castelul Ravadinovo se afla in apropiere de orasul-statiune Sozopol si ii apartine lui Georgi Kostadinov Tumpalov, care este proiectantul si totodata dezvoltatorul ansamblului.

Proiectul Castelului Ravadinovo a luat nastere in 1996, iar in urmatorul an constructia a inceput sa se inalte cu ajutorul familiei lui Tumpalov si a muncitorilor din satul Ravadinovo, devenind in scurt timp unul dintre cele mai vizitate obiective din zona.

castelul ravadinovo bulgaria

Castelul Ravadinovo este un loc potrivit pentru o plimbare alaturi de copii, caci este gandit asemenea unui parc de distractii care include, pe langa cladirea principala a castelului, si un parc, o mica gradina zoologica, mai multe lacuri, un centru de echitatie, alaturi de alte atractii.

Staţiunea-oraş Sozopol este aşezată pe o peninsulă pietroasă cu faleza înaltă, fiind cea mai veche aşezare umană de pe litoralul bulgăresc – Apolonia Pontica.

Sozopol este una din puţinele staţiuni cunoscute, aflate la sud de oraşul Burgas (34 km) şi este şi una din cele mai populare staţiuni printre turiştii bulgari. Aici gasesti unele dintre cele mai bune oferte cazare Sozopol!

Despre constructia Castelului Ravadinovo de langa Sozopol

Castelul „Îndrăgostit de vânt”, asa cum insusi Tumpalov il descrie, este realizat din peste 20.000 de tone de piatra, in majoritate marmura, extrasa din Munții Strandzha. Pentru ca piatra contine particule de micro diamante, se spune ca pe parcursul zilei, castelul isi schimba culoarea din nuante de roz in nuante de alb, iar la lumina lunii straluceste. Castelul are forma unei cruci si o multitudine de camere, decorate in stil baroc, renascentist sau medieval, fiind considerat de catre unii critici ca fiind un amestec destul de bizar al stilurilor arhitecturale.

Desi de la exterior, Castelul Ravadinovo pare a fi o constructie medievala, in realitate vei admira o constructie moderna, imbracata in iedera cataratoare, al carui scop a fost acela de a reprezenta un loc de basm si unul dintre principalele puncte de atractie din zona.

Multi dintre vizitatorii castelului l-au descris ca fiind locul in care proprietarul a adunat tot ceea ce si-a imaginat in copilarie ca un astfel de loc feeric ar trebui sa contina, motiv pentru care vei putea observa elemente apartinand unei intregi varietati de stiluri, precum un sfinx egiptean, o gradina asiatica, o copie a celebrei “Pieta” a lui Michelangelo, un ceas englezesc, alaturi de multe alte elemente.

fantana castelul ravadinovo

Unde este localizat Castelul Ravadinovo, Sozopol, Bulgaria si cum ajungi aici 

Castelul Ravadinovo se afla la 5,2 kilometri de centrul statiunii Sozopol si la un drum de aproximativ 10 minute de mers cu masina. Drumul din centru te va duce pe faleza, pe langa port, urmand ca ulterior sa intri in drumul national 99 si sa conduci catre satul Ravadinovo. Astfel, daca esti cazat in Sozopol, drumul pana aici va fi unul simplu de parcurs.

Daca vii direct dinspre Burgas, vei merge pe malul marii, printre statiuni si vei avea de parcurs aproximativ 32 de kilometri pana la Castelul Ravadinovo.

Castelul Ravadinovo are parcare privata, spatioasa si gratuita, inclusa practic in pretul biletului de intrare pe domeniul castelului.

parcare castel ravadinovo

Domeniul Castelului Ravadinovo din Bulgaria, parc castel, aquapark si alte atractii  

Ansamblul de aici cuprinde castelul, care va fi foarte usor de remarcat fiind cea mai impozanta cladire, un parc cu lacuri, gradini si statui din bronz, o capela, o crama, un loc de joaca pentru copii, un mic centru de echitatie, o galerie de arta si chiar un cinematograf in aer liber, deschis pe timp de vara. Vei gasi aici si un restaurant, mai multe baruri si un magazin cu suveniruri.

Trebuie sa stii ca exista perioade in care castelul nu poate fi vizitat la interior, caci se afla intr-un continuu proces de dezvoltare, insa cladirea poate fi admirata din exterior si poate face obiectul unor poze intr-un cadru de poveste, pentru ca este, intradevar, spectaculoasa.

parc castel ravadinovo

Vizitatorii au posibilitatea aici sa participe si la degustari de vinuri, sa faca sesiuni foto private, sa participe la jocuri tip escape room sau vanatoare de comori.

Foarte aproape de domeniul Castelului Ravadinovo este si Aquapark Neptun (la o distanta de 650 de metri), pentru care vizitatorii primesc 20% reducere la intrare in cazul in care au vizitat si castelul.

Preturi de intrare si servicii aditionale la Castelul Ravadinovo, Bulgaria 

Tarifele de intrare in 2023 la Castelul Ravadinovo Bulgaria sunt impartite pe urmatoarele categorii de preturi:

  • Adulti – 15 euro
  • Copii cu varsta intre 7-11 ani – 7.50 euro
  • Copii cu varsta intre 12-17 ani – 10 euro
  • Copii cu varsta de pana la 7 ani – gratuit

Biletul de intrare include accesul in parc, vizita la mica gradina zoologica, crama, capela, locul de joaca pentru copii, accesul la cinematograf si parcarea gratuita.  Biletele pot fi achizitionate si online, de pe acest site.

Pentru vizitatorii care doresc si alte servicii aditionale:

  • Degustare de vinuri – 25 leva
  • Accesul in galeria de arta – 5 leva
  • Participarea la jocuri de tip escape room sau vanatoarea de comori – 10 leva
  • Sesiune foto pentru nunta – 300 leva + biletele de intrare
crama castel ravadinovo bulgaria

In concluzie, Castelul Ravadinovo de langa Sozopol merita o vizita in special daca te afli cazat in Sozopol si mai ales daca esti insotit de familie, caci este un loc foarte potrivit pentru copii, tocmai pentru ca are o serie variata de activitati dedicate lor. In ceea ce priveste stilul arhitectural al castelului, desigur ca frumusetea acestuia ramane la aprecierea fiecarui vizitator, insa se poate spune ca se aseamana unui loc rupt din basme.

Alte articole despre Sozopol

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?